narobe razmišljaš, ne vem morda malce reflektiraš lastne izkušnje ampak dajmo bi realni, na roki imaš lahko 99% enako uro, okej s kvarčno miyoto oz. citizenovim kalibrom, za 3-10% vrednosti originala(npr Zenith El primero striking 10th)...In če jo imaš kot modno uro, nisi snob, se ne rabiš pozicionirat v družbi in ne ocenjuješ ljudi po tem kar nosijo; potem jih imaš celo več za različne priložnosti in s tem ni prav nič narobe, še vedno si lahko pošten človek in ne pizda kot npr. Šešok z 10K vrednim Zenithom in ostali fantje v poslu (ki ne vračajo kreditov).
In kar je najbolj žalostno je tista Miyota bolj točna kot vsak Etin avtomatik kaliber;), res pa da ne zdravi božjega kompleksa kot npr. originalna Baume Mercier, kdor pač rabi takšno podkrepitev ega, potrditev svojega pomena v družbi jo pač rabi...
Sem pa omenil, da kupujem Omego samo zaradi tega, ker mi je dizajn res všeč in replike ne dobiš v kvarcu(in ja lahko si jo privoščim), ni mi pa mar glede auto kalibra, čeprav cenim njihovo inženirsko znanje.
Vendar po vseh teh postih bom verjetno pozabil na Omego in si kupil gajbo piva ur imam itak dost.
Hvala za vaše nasvete.
p.s.
avtomatik mehanizmi - enostavno niso točni;)