minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Speedmaster professional ali Seamaster 300m???

Speedmaster professional ali Seamaster 300m??? pred 12 let 2 mesecev #9952

• Markoff
  • Markoff avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
:) narobe razmišljaš, ne vem morda malce reflektiraš lastne izkušnje ampak dajmo bi realni, na roki imaš lahko 99% enako uro, okej s kvarčno miyoto oz. citizenovim kalibrom, za 3-10% vrednosti originala(npr Zenith El primero striking 10th)...In če jo imaš kot modno uro, nisi snob, se ne rabiš pozicionirat v družbi in ne ocenjuješ ljudi po tem kar nosijo; potem jih imaš celo več za različne priložnosti in s tem ni prav nič narobe, še vedno si lahko pošten človek in ne pizda kot npr. Šešok z 10K vrednim Zenithom in ostali fantje v poslu (ki ne vračajo kreditov).

In kar je najbolj žalostno je tista Miyota bolj točna kot vsak Etin avtomatik kaliber;), res pa da ne zdravi božjega kompleksa kot npr. originalna Baume Mercier, kdor pač rabi takšno podkrepitev ega, potrditev svojega pomena v družbi jo pač rabi...

Sem pa omenil, da kupujem Omego samo zaradi tega, ker mi je dizajn res všeč in replike ne dobiš v kvarcu(in ja lahko si jo privoščim), ni mi pa mar glede auto kalibra, čeprav cenim njihovo inženirsko znanje.

Vendar po vseh teh postih bom verjetno pozabil na Omego in si kupil gajbo piva ur imam itak dost.
Hvala za vaše nasvete.

p.s.
avtomatik mehanizmi - enostavno niso točni;)
Last Edit: od Markoff.
Tema je bila zaklenjena.

Speedmaster professional ali Seamaster 300m??? pred 12 let 2 mesecev #9953

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Markoff napisal:
In kar je najbolj žalostno je tista Miyota bolj točna kot vsak Etin avtomatik kaliber;), res pa da ne zdravi božjega kompleksa kot npr. originalna Baume Mercier, kdor pač rabi takšno podkrepitev ega, potrditev svojega pomena v družbi jo pač rabi...

Kakšna pokrepitev ega pa je potem fejk?
Last Edit: od criptus.
Tema je bila zaklenjena.

Speedmaster professional ali Seamaster 300m??? pred 12 let 2 mesecev #9954

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Ali dopuščate, da je tukaj (v zvezi s pričujočo polemiko) možen še en vidik?;
Cenene kopije, tako imenovanih obscenih luksuznih dobrin, zvenečih znamk so dokaj primerne za v tisto druščino, ki človeka ocenjuje in sprejema zgolj zaradi njegovega zunanjega videza – obleke, nakita in trendovskega, afektiranega vedenja (beri spakovanja). Takih sredin pa je z leta v leto čedalje več.
Če hočeš n. pr. dobiti spodobno delo oz. navezati poslovne stike (v skladu s svojo korektno izobrazbo) se moraš žal prenekaterikrat "izpregibati" tudi med temi –umetnimi, a vplivnimi ljudmi- (In s tem dobiti možnost,.. sploh odpreti usta in povedati kaj adekvatnega v zvezi s svojo stroko in znanjem)

Sam sicer tega nikoli nisem počel in tudi v bodoče mi hvala bogu ne bo treba, zlahka pa razumem tiste, ki so v to, ne po lastni krivdi, tako rekoč primorani..
Tema je bila zaklenjena.

Speedmaster professional ali Seamaster 300m??? pred 12 let 2 mesecev #9955

• MP
  • MP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Markoff se strinjam s tabo do določene mere. Ampak mislim, da imaš o urah drugačno mišljenje kot večina, ki smo na tem forumu. Se strinjam, da ti mora biti ura všeč vizualno. Ampak jaz osebno preden kupim novo uro dobro preštudiram zgodbo glede ure same in podjetja, ki stoji za njo. Zame je pomembna zgodba prav tako kot izdelek sam. je res, da so kvarčni bolj točni ampak to je mešanje hrušk in jabolk. Pojdi enkrat k urarju ali če boš imel priložnost videt kakšno delavnico tradicionalnih ur pa te bom potem še enkrat vprašal kaj misliš o mehanizmih.
Zahvale: miksos, Markoff
Tema je bila zaklenjena.

Speedmaster professional ali Seamaster 300m??? pred 12 let 2 mesecev #9956

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
kolegi administratorji....vsebina mora pod ključ.
Tema je bila zaklenjena.

Speedmaster professional ali Seamaster 300m??? pred 12 let 2 mesecev #9959

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
O ponaredkih se razpravlja v drugih temah. Zaklenjeno.
Zahvale: miksos
Tema je bila zaklenjena.
minutka.si minutka.si minutka.si