minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Auctionata Chrono24: Only Patek Philippe

Auctionata Chrono24: Only Patek Philippe pred 12 let 4 mesecev #9125

• maurice
  • maurice avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Če ima kdo danes zvečer po 18h dve uri časa, lahko preko interneta v živo spremlja dražbo 50 komadov Patekov (nekaj žepnih, ostalo so zapestne). Registrirate se na tej povezavi (čimprej). Kdor ima solidno pipico v splet, lahko prenos gleda v HD in ker je stvar profesionalno režirana (3 kamere), lahko v tem res uživa. Seveda tudi nakup ni prepovedan :P

Poleg voditelja dražbe je prisoten tudi strokovnjak, ki zna povedati kaj zanimivega o posameznih kosih ali pa kar tako. Za tiste, ki ne znate nemško, kot ne znam jaz, je na voljo kvaliteten simultani prevod v angleščino. Sam sem včeraj več ur spremljal podobno zadevo pri isti dražbeni hiši, le da so prodajali 120 luksuznih ur različnih znamk - ure (obilo fotografij) in rezultate dražbe se da videti tukaj .
Zahvale: criptus, igor, Shadow

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od maurice.

Auctionata Chrono24: Only Patek Philippe pred 12 let 4 mesecev #9128

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Gledam...
predvsem so mi bile zanimive tiste tri annual calendar.
Preseneča me pa to, koliko sem gledal slike, da so nekatere ure v precej slabem vizuelnem stanju.
Mehanizem je pa seveda še ena neznanka.

Auctionata Chrono24: Only Patek Philippe pred 12 let 4 mesecev #9129

• maurice
  • maurice avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Na žalost nisem imel časa pogledati si v živo, videl pa sem rezultate. Katere so se ti zdele v slabem stanju? Sam sem jih preletel na brzino in tega nisem opazil, bolje rečeno, si nisem zapomnil. Se strinjam, da je opis mehanizmov precej površen, v stilu: The watch was functional during in-house testing. Ali v redkih primerih (vsaj včeraj), da mehanizem ne deluje. Seveda, če gre za flieger iz 2.svetovne vojne! OK, za letne ali večne koledarje, pa tudi kronografe vemo, kaj pomeni fully functional. Kako pa je v resnici z mehanizmom, ne vemo. Avkcijska hiša se s pravili dražbe, ki jih moraš sprejeti, seveda prekleto dobro zavaruje in v primerih, ko ura teče res nenatančno za naše standarde, ne moreš nič.

Mimogrede, te ure z letnim koledarjem so bile prodane za 20000-22000 EUR, k čemer moramo prišteti še buyer's premium, ki je nekaj čez 20% - to je razlika, ki jo pobere avkcijska hiša. Kar precej, seveda, ure Patek-Philippe bodo zmeraj znatno dražje od ostalih znamk z "enakovrednim" mehanizmom.

Auctionata Chrono24: Only Patek Philippe pred 12 let 4 mesecev #9130

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Predvsem žepne, ki so razumljivo tudi starejše in zato slabša ohranjenost-ena je imela grdo prasko druga graviran nek napis zelo amatersko kot neke čačke.
Ampak vseeno, na avkcijo bi se naj dajali boljši primerki.

Ja izhodiščne cene za annual calendar pa je bila cca 12.000€.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si