minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Nakup Seiko diver

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #752

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Pozdravljeni vsi,

me veseli, da je vse več ljubiteljev ur Seiko, saj je ta poševnooki gigant s strani "kvazi" poznavalcev predolgo in neupravičeno prezrt. Konec koncev Seiko letos praznuje 130 letnico obstoja, kar je precej več, kot večina švicarskih "manufaktur" (da ne bo pomote, globoko spoštujem prave švicarske (pa tudi nemške) prave manufakture, a se mi zdi, da je preveč samooklicanih "manufaktur", ki to pravzaprav niso - nadanejo si le ime nekega starega urarskega mojstra, pobrskajo po stari letnici...in ura srečnega imena je tu).
Pogovarjal sem se z mnogimi urarji, ki vsi v en rog trobijo, da Seiko pri elektroniki nima konkurence v svetu. Ravno včeraj, na podelitvi Ure leta, ko je Seiko prejel prvo nagrado v kategoriji "najboljše razmerje med ceno in kvaliteto", je bilo tudi s strani enega najboljših, če ne že najboljšega slovenskega urarja Roberta Robnika slišati, da Seiko pri elektroniki prednjači za nekaj svetlobnih let. Seveda je karikiral, a smo poanto razumeli vsi.
Tudi sam sem, kar se kvarčnih ur tiče, pristaš ur Seiko. Trenutno imam na roki Seiko Premier Kinetic Perpetual. Naj kot zanimivost morda povem morda to, da kinetik pomeni popolno sinergijo med mehaniko in elektroniko (sam temu pravim hibrid) in da ima ura 4 leta rezerve navitja.
Ste morda vedeli da beseda seiko v prevodu pomeni natančnost?
Če pa koga zanima kaj več o teh japonskih lepoticah (govorim seveda o časomerih, da ne bo pomote), pa je vljudno vabljen v trgovino Sten Time Exclusive v City Park v Ljubljano, da spijemo kakšno kavico in rečemo kaj konkretnega na temo ur.

Lep pozdravljeni,
Igor

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #753

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Me veseli, da se nam oglašajo tako eminentni poznavalci ur in urarstva kot je Igor. Tudi sam sem se enkrat z njim zapletel v eno doooolgo debato (še v prejšnji službi) in spoznal da ni le trgovec ampak še veliko več.

Igor, minutkarji se menimo za eno srečanje. Toplo vabljen: www.minutka.si/forum/11-obvestila-novost...ik-minutkarjev-.html

LP Gorazd

Last Edit: od gorazd.

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #754

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
Igor a bi bil za minutkarje kak popust ??? :woohoo: ker kupujem uro ...

je pa smesno ... prej sem imel festino in ko je sla baterija sem nosil seiko 5 .... potem sem nabavil sektorja ... kar nekaj casa je bla na servisih in spet je prisla prav seiko 5 .. no trenutno spet nosim seiko 5 ....

Last Edit: od Sidney70.

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #755

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Sidney70 napisal(a):

je pa smesno ... prej sem imel festino in ko je sla baterija sem nosil seiko 5 .... potem sem nabavil sektorja ... kar nekaj casa je bla na servisih in spet je prisla prav seiko 5 .. no trenutno spet nosim seiko 5 ....

A to ena in ista? Kolk je pa stara?

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #756

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
ena in ista ja .. kolk je pa stara pa nimam pojma ... mi jo je ata dal precej let nazaj ... B)

tko, da bo skorej ziher naslednja seiko ...

Last Edit: od Sidney70.

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #757

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Sidney70 napisal(a):

Gorazd hvala. Me veseli, da sva že poklepetala in vljudno vabljen spet na kakšen klepet. Imam kar precej rednih strank, ki k meni hodijo in kupujejo ure ker vedo, da jim ure ne bom prodal kot prodajalec, pač pa jim bom svetoval kot ljubitelj in "poznavalec". Marsikdo je na ta način prišparal kar nekaj evrčkov.
Za srečanje vem, ker redno spremljam minutko in minutkarje, bom pogledal svoj urnik in če bo le mogoče se vam z veseljem pridružim.

@Sydney70: kar se tiče Festine jo prinesite k meni, bomo zamenjali baterijo, očistili ležišče in osvežili tesnila. Storitev stane 6 eur. Po potrebi jo še spoliramo in ura bo kot nova. Ravnokar sem svoj Pontos Chronograph (Maurice Lacroix) dal na poliranje.
Sector je zadnja leta res malce padel na kvaliteti. Tudi mi smo ga imeli, pa smo se ga zaradi prepogostih servisov odkrižali, saj na ta način meče slabo luč na ime znamke, na ime trgovine in na ime prodajalca. Sam imam sicer enega cca 15 let starega Sector-ja 605, a takrat so jih delali še tako, kot se spodobi. Seveda ne mečem vse Sectorje v isti koš, marsikdo je najverjetneje zadovoljen z njim, a je frekvenca servisov povedala svoje.
Kar se popusta tiče...vsekakor...za minutkarje bom poskrbel, da bo cena še bolj razumna. Govoriti moram z direktorjem in ker je zelo odprt človek (tudi sam je ljubitelj ur) zagotovo vem, da bo kakšen dodaten popust brez težav odobril. Sploh za ure Seiko, ki jih poleg ostalih zmank s ponosom zastopamo (Movado, Atlantic, Jacques Lemans, ZZero, Esprit...).

Lep pozdrav vsem skupaj,
Igor

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #758

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
ravno v soboto sem bil pri tebi (ma dejmo se tikat) v trgovini ... skoda, da te ni bilo takrat v sluzbi ... sem pa precekiral se obe trgovini v hali A in se drugo v city parku ... malce vec sem pricakoval izbire pri seiko urah ... u bistvu so predvsem seiko 5 in ure visjega cenovnega razreda .... nekaj vmes pa ni ... mene matra en automatik ali kinetic ....

zelo dobra izbira pa je pri Jacques Lemans ...

sej vem ... mal kompliciram ... pac tko je ... iscem en kompromis med dobro uro in normalno ceno ... ne mislim kupovat uro s praska, niti prestizne ure ...

aja pa cim prej postimejte spletno stran ...

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #759

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Pozdrav vsem!
Sidney70, najprej hvala za obisk v naših trgovinah. Do neke mere se seveda strinjam z napisanim, v celoti pa nikakor ne. Da bi lažje nadaljevala pogovor o urah in tudi ostalim bralcem postregla z zanimivimi informacijami morava najprej razčistiti, kaj cenovno pomeni ura iz praška in kaj je ura višjega cenovnega razreda, oz. prestižna ura. Kriteriji so tu zelo, zelo različni. Za nekoga je ura za ceno 100 eur že nesprejemljiva, medtem ko nekdo drug prisega na čisto drugačne številke.
Pojdimo lepo po vrsti (govorim o aktualnih zalogah, ki jih imamo v naših trgovinah); Seiko5 - cca 100 eur, Seiko Titanium (oblika ista kot pri Seiko5), ure, minute, centralne sekunde, datumsko okence pri tretji uri - cca 200 eur, Seiko Titanium Sapphire Chrystal, ure minute centralne sekunde, datumsko okence pri tretji uri, bicolor - cca 250 eur, Seiko Chronograph (večji premer - nekatere imajo pri šesti uri alarm) - cca 250 eur, Seiko Solar, ure minute, centralne sekunde, datumsko okence pri tretji uri, titan - cca 300 eur, Seiko Kinetic Sapphire Chrystal, ure, minute, centralne sekunde, datumsko okence pri tretji uri - cca 350 eur, Seiko Perpetual (kvarčna), ure, minute, centralne sekunde, datumsko okence večnega koledarja pri šesti uri - cca 370 eur, Seiko Sportura - cca 400 eur, Seiko Sportura Chronograph - cca 500 eur, Seiko Sportura Kinetic - cca 600 eur, Seiko Velatura - 600 - 700 eur, Seiko Premier Kinetic Perpetual - cca 750 eur, Seiko Premier Kinetic Direct drive Moon Phase - cca 1000 eur...Kot vidiva je razpon od 100 eur, pa tja do dobrih 1000 eur. Katera je zdaj tu ura iz praška in katera je ura višjega cenovnega razreda? Kakor za koga. Všečnost ure pa je seveda popolnoma druga stvar. Kar je za nekoga lepo in privlačno, drugega odbija. Smo si pač različni. Zato vedno pravim, da najboljša ura na svetu ne obstaja. Vsakemu svoje.
In če se vrnemo nazaj; odgovor je popolnoma na dlani, a dokler se slovenceljni ne bomo zavedali, da je nošenje ure pravzaprav kultura, se bodo kot jara kača znova in znova pojavljala ena in ista vprašanja in eni in isti dvomi, razmišljanja in filozofiranja. Temu se pač ne bo mogoče ogniti.
Sam imam to srečo, da sem v urarskem svetu prisoten že skoraj dvajset let, da sem v živo videl delo urarjev, polirjev, graverjev...v kar nekaj pravih urarskih manufakturah in da sem se za prodajo in psihologijo nošenja ur šolal v nemčiji, kjer je kultura o urah čisto na drugem nivoju.
Sidney70, da ne bo pomote, ne govorim konkretno o tebi, lepo in pošteno si povedal, razmišljam pač na glas, morda utegne moje razmišljanje spodbuditi koga k smoternejšemu nakupu, privabiti še koga k debati na forumu in dvigniti zavest pri nošenju zapestnih lepotic.

Lep pozdrav vsem skupaj,
Igor

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #760

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Zanimivo razmišljanje Igor.

Kot si napisal že sam, ima pač vsak svoj pogled. Zato podpiram razprave in različne poglede, med drugim je temu seveda namenjen ta forum. Eden izmed ključnih razlogov za ustanovitev portala minutka.si je bil vsekakor tudi širjenje kulture nošenja zapestnih ur pri nas in mislim, da smo na dobri poti, saj počasi dojemamo, da je ura več kot le prikazovalniik časa ali statusni simbol.

Da je temu res tako, pričata bogata vsebina in živahnost foruma, na katerem je iz dneva v dan več navdušencev ur in urarstva.

Kar tako naprej !

Odg:Nakup Seiko diver pred 14 let 8 mesecev #763

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
hvala za dodatno pojasnilo, glede izbire. U bistvu je pac tako izpadlo, da sem opazil samo ure, ki so presegale 300€ ali celo 500€ ... Je pa dejstvo, da takole kupovati uro ni nic kaj posreceno. Ure so zlozene po vitrinah, marsikatera cena se ne vidi ... v zepu pa imas doloceno vsoto namenjeno za uro ... Meni je preko spleta lazje kupovat, ker si postavim mejo, sortiram po ceni in to je to ... kar je drazjih sploh ne gledam ... ker mam pac smolo in se bom v izlozbi sigurno zagledal v eno, ki mi je nedostopna ...

minutka.si minutka.si minutka.si