minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: seiko ure

seiko ure pred 9 let 11 mesecev #17866

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Nič radioaktivno in popolnoma varno ;). Radioaktivne materiale boš našel samo še na vintage urah (pa še tam so zelo majhne količine, ki teoretično ne bi smele biti nevarne, sploh sedaj po toliko letih...), na novih pa mislim, da jih že dolgo časa noben več ne uporablja.

Citat iz Seikove strani:

LumiBrite is a recent development in Seiko luminous paints that is brighter, longer-lasting and completely free of radioactive substances.

[/i]

www.seikowatches.com/support/faq/lumibrite.html

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

seiko ure pred 9 let 11 mesecev #17881

• jurc
  • jurc avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
Najlepša hvala tudi za to informacijo. :)

seiko ure pred 9 let 11 mesecev #17885

• manakis
  • manakis avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4

rojcek napisal: Nič radioaktivno in popolnoma varno ;). Radioaktivne materiale boš našel samo še na vintage urah (pa še tam so zelo majhne količine, ki teoretično ne bi smele biti nevarne, sploh sedaj po toliko letih...), na novih pa mislim, da jih že dolgo časa noben več ne uporablja.

Citat iz Seikove strani:

LumiBrite is a recent development in Seiko luminous paints that is brighter, longer-lasting and completely free of radioactive substances.

[/i]

www.seikowatches.com/support/faq/lumibrite.html

Kolikor vem Luminox še uporablja tritium, najbrž še nekatere znamke, ampak šlo naj bi za količine, ki niso nevarne za zdravje. Uporabljajo ga v plinastem stanju, razpolovna doba pa mislim, da je 12 let.

Ampak večina znamk ne uporablja radioaktivnih premazov, če sploh še kdo.

seiko ure pred 9 let 11 mesecev #17891

• monitor
  • monitor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Ure, ki uporabljajo za lumiscenco Tritij so označene in sicer imajo označeno na številčnici T ali T<25,...Radioaktivno sevanje je nizko in ga zadrži že steklo, oz. mehanizem v ohišju. Drugače je, če se ura razstavi in se Tritij vdihne ali kako drugače vnese v telo.

seiko ure pred 9 let 7 mesecev #18646

• Domč
  • Domč avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 15

Carlito149 napisal:

Takšno uro imam tudi jaz. Kupil od prvega lastnika, ki jo je imel od junija; tako, da sem jo imel možnost videt preden sem jo kupil. Sem zelo zadovoljen (edino pas je mal bogi- predvsem zaponka mal preveč "zija- kar pa sem že tak zasledil na internetu).
Kakšni so tvoji vtisi Carlito149?
Priporočam vsem, ki si želijo zelo dobro uro za pošteno ceno.

Last Edit: od criptus.

seiko ure pred 9 let 7 mesecev #18647

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73
Jaz sem zelo zadovoljen. Zaponka me je na zacetku res motila, ampak zdaj sem se navadil. Edina pripomba je, da prehiteva pol minute na dan. Za cca. 300€ je bestbuy.

seiko ure pred 9 let 7 mesecev #18648

• Domč
  • Domč avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 15
Mislim da se jo da fajn zregulirat. Moja zaenkrat ob nošenju čez cel dan prehiteva 11 s. Na netu pa nekateri celo pišejo o 2- 4 s. Zaenkrat mi je dovolj točna. Mogoč jo dam naštelat ko bo čas za kak "vzdrževalni" servis. Če boš kaj eksperimentiral s pasovi prosim kr objavi fotko. Js razmišljam o kakem rjavem Hirchu.
Lp

seiko ure pred 9 let 7 mesecev #18715

• Azlc66
  • Azlc66 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 2
Podrav vsem.

Prišel je čas za nakup nove ure in nekako sem se odločil da bo zaradi razmerja kvalitete in cene to Seiko.
In sicer model Recraft, vprašanje je sledeče ali se splača uro kupiti po spletu ker bi sam raje odšel do prodajalca in uro kupil v sloveniji, www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00RZCX19S/ref=...tches+mens+automatic
A želim dotični model, mogoče kdo pozna to uro? Nahaja se le na amazonu.de in amazonu.uk z tem da je na .de malo dražji. Ali bi se mogoče uro dalo naročiti pri zastopniku v slo?

Če ima kdo kakršenkoli predlog podobne ure naj mi prosim pove pogoj je avtomatski mehanizem in takšen ličen dizajn.

Lp.
Anže

seiko ure pred 9 let 7 mesecev #18750

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2
Zdravo,
a ima kdo izkušnje z grand seiko spring drive? Kakšna je zanesljivost ure - servisi in podobno. Nekako razmišljam da bi si kupil enega snowflake edicijo.
pravijo da mora vsaka ura na servis na japonsko?

seiko ure pred 9 let 3 mesecev #19423

• abukovnik
  • abukovnik avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Lep pozdrav

želel bi kupiti prvo avtomatsko uro in nekako me je zaradi razmerja med ceno in kvaliteto najbolj pritegnil Seiko.
Pred kratkim sem si ogledal nekaj ur v trgovini StenTime, na žalost je Seiko 5 izpadla saj mi je premajhna. Potem mi je bila zelo všeč Seiko SRP715K1, na amazonu pa sem zasledil še uro SRP707K1, ki je iz iste serije in je tudi zelo lepa. Zanima me če je možnost dobave te ure tudi s strani StenTime-a ali so navoljo le te, ki sem si jih lahko že ogledal.

Poleg tega me zanima vaše mnenje glede teh Seiko ur ali bi bilo za recimo 100€ več boljše kupiti recimo uro Hamilton iz serije Khaki Field ali pa kakšno drugo švicarsko znamko v tem cenovnem rangu?

Attachments:

minutka.si minutka.si minutka.si