minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: CHRONO 24

CHRONO 24 pred 4 let 4 mesecev #27826

• gasperp
  • gasperp avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 3
Pozdravljeni,

Prosim za pomoc oz nasvet. Prvic sem kupil uro na Chrono 24 . Ze dolgo sem ogledoval oglas Citizen ure model Speedy z mehanizmom 8110. Uro je imel moj oce dolgo let in jo imamo doma vendar se je ustavila. Popravilo je predrago in ker sem taksno uro videl na oglasu sem se odlocil da jo kupim. Bolj zaradi spomina.Ura je letnik 1970, prodajala se je kot popoldnoma delujoca z delujocim flyback mehanizmom kar je posebnost te ure. Uro sem dobil po posti brez problemov.

Prvi dan ko dobim uro, ura ne dela. To da sem jo moral rocno naviti razumem da je zacela delat, vendar ura nima niti malo rezerve navitja. Ustavi se takoj ko jo das z roke. Flyback funkcija ne dela. Kazalci se med delovanjem atoparice ne povrnejo na zero. Prav tako se ko stoparico ustavis in ponovno resetiras ne poravnajo kazalci na pozicijo 12ure. Sekundni kazalec ostane a 8h kot da je to njegova zacetna tocka. Kazalci ur med delovanjem stoparice ne delajo. Stoparico sem imel delujoco cel dan.

Prpdajalcu sem napake takoj javil, on pa pravi da za uro garantira da je delala, da jo vedno pregleda njegov urar. Ura je vii da je bila spolirana. Pravi naj jo posljem nazaj in da se zmeniva ko jo vidi. Vceraj dobim prek Chrono sporocilo da me prodajalec obtozuje da je bila ura odprta, da pokrov ure ni na isti poziciji kot je bil in da ma prejsnje stanje poslikano. Ura ne deluje. Pravi da jo bo dal urarju da se oceni stroske popravila. Nevem kaj lahko naredim. Ure nocem ker taka ni vredna nic, verjetno poprsvilo je predrago. Za uro sem dal 730eur.

Kaj mislite?

Hvala, Gasper

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

CHRONO 24 pred 4 let 4 mesecev #27827

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

gasperp napisal: Pozdravljeni,

Prosim za pomoc oz nasvet. Prvic sem kupil uro na Chrono 24 . Ze dolgo sem ogledoval oglas Citizen ure model Speedy z mehanizmom 8110. Uro je imel moj oce dolgo let in jo imamo doma vendar se je ustavila. Popravilo je predrago in ker sem taksno uro videl na oglasu sem se odlocil da jo kupim. Bolj zaradi spomina.Ura je letnik 1970, prodajala se je kot popoldnoma delujoca z delujocim flyback mehanizmom kar je posebnost te ure. Uro sem dobil po posti brez problemov.

Prvi dan ko dobim uro, ura ne dela. To da sem jo moral rocno naviti razumem da je zacela delat, vendar ura nima niti malo rezerve navitja. Ustavi se takoj ko jo das z roke. Flyback funkcija ne dela. Kazalci se med delovanjem atoparice ne povrnejo na zero. Prav tako se ko stoparico ustavis in ponovno resetiras ne poravnajo kazalci na pozicijo 12ure. Sekundni kazalec ostane a 8h kot da je to njegova zacetna tocka. Kazalci ur med delovanjem stoparice ne delajo. Stoparico sem imel delujoco cel dan.

Prpdajalcu sem napake takoj javil, on pa pravi da za uro garantira da je delala, da jo vedno pregleda njegov urar. Ura je vii da je bila spolirana. Pravi naj jo posljem nazaj in da se zmeniva ko jo vidi. Vceraj dobim prek Chrono sporocilo da me prodajalec obtozuje da je bila ura odprta, da pokrov ure ni na isti poziciji kot je bil in da ma prejsnje stanje poslikano. Ura ne deluje. Pravi da jo bo dal urarju da se oceni stroske popravila. Nevem kaj lahko naredim. Ure nocem ker taka ni vredna nic, verjetno poprsvilo je predrago. Za uro sem dal 730eur.

Kaj mislite?

Hvala, Gasper

Tole je pa precej zoprna situacija. Vsekakor pa najbrž ne prva na Chrono24. Najbolje da vztrajaš, sploh če so očitki neutemeljeni. Kot vem, Chrono24 rešuje stvari arbitrarno in v cilju zadovoljstva strank, tudi na 'svojo škodo'.

Good luck
Zahvale: gasperp

Re:CHRONO 24 pred 4 let 4 mesecev #27828

• MeanGreenMachine
  • MeanGreenMachine avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Jaz sem zadnjih nekaj paketov (sicer ne z C24) odprl tako, da sem postopek snemal in prav tako tudi preveril delovanje in vse funkcije ur tako da je bilo to video zabeleženo. Sicer vzame nekaj minut ampak, nikoli se ne ve.

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Re:CHRONO 24 pred 4 let 4 mesecev #27829

• gasperp
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
To sem tudi sam razmisljal, ma prepozno. V bodoce pa bom zihr snemal!!!

CHRONO 24 pred 4 let 4 mesecev #27830

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
14 dna mas casa da vrnes uro.
Brez razlloga.

CHRONO 24 pred 4 let 4 mesecev #27831

• gasperp
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Vem sej to je problem..Vem da lahko uro vrnem v 14 dneh kar sm naredil. Tudi obvestil da prodajalca da ura ne dela. On pa se sedaj zgovarja da sem uto odpiral, da ne dela in vracilo ne velja.

CHRONO 24 pred 3 let 1 mesec #28474

• uncle_sam
  • uncle_sam avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
Ko tole berem...

A je boljše kupovati od pravne osebe, je to kakšna garancija, da je ura original, v dobrem stanju, pregledana..? Veliko oglasov na Chrono so pravne osebe, a je to razlog?

In obratno, kaj je razlog, da je relativno malo oglasov iz strani fizičnih oseb?

Če prodajaš bo manj ljudi reagiralo, če daš oglas kot fizična oseba? Torej to pomeni, da večino ur odkupijo "dealerji" in jih potem dalje prodajajo?

CHRONO 24 pred 3 let 1 mesec #28475

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

uncle_sam napisal: Ko tole berem...

A je boljše kupovati od pravne osebe, je to kakšna garancija, da je ura original, v dobrem stanju, pregledana..? Veliko oglasov na Chrono so pravne osebe, a je to razlog?

In obratno, kaj je razlog, da je relativno malo oglasov iz strani fizičnih oseb?

Če prodajaš bo manj ljudi reagiralo, če daš oglas kot fizična oseba? Torej to pomeni, da večino ur odkupijo "dealerji" in jih potem dalje prodajajo?

Ali pa vecina prodaja prek dilerja. Jaz osebno bi raje kupil od nekoga z nekaj feedbacka kot od neznane privat osebe z eno samo transakcijo.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

CHRONO 24 pred 3 let 1 mesec #28476

• uncle_sam
  • uncle_sam avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
Se strinjam, enako tudi jaz.

In recimo koga takega imamo v Sloveniji?

Re:CHRONO 24 pred 3 let 1 mesec #28477

• ttom
  • ttom avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 34

uncle_sam napisal: Se strinjam, enako tudi jaz.

In recimo koga takega imamo v Sloveniji?

Povej kaj iščeš oz. kupuješ

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si