minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: ruski vostok in natančnost

ruski vostok in natančnost pred 12 let 4 mesecev #9657

• kovac
  • kovac avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
pozdravljeni,
pred nekaj leti sem v svojo zbirko dodal rusko uro vostok amphibia. je mehanska ura. ker nisem bil zadovoljen z njeno natančnostjo ( +20 sec na dan )sem jo nesel k urarju v kranju. ko jo je pogledal je na daleč dejal da je to kar dobro za to uro in me odslovil. vem da imajo mehanske ure odstopanja, vendar pa je to le malo preveč, zato sem jo odložil v omaro in nanjo pozabil. pred približno pol leta pa sem slučajno naletel nanjo in si dejal da jo bom pa sam malo ponastavil. bila je res poceni tako da nisem imel ničesar izgubiti. nekajkrat sem jo odprl in jo nastavljal. očitno sem imel kar srečo. zadnji mesec jo redno kontroliram in glej ga zlomka kako je točna. v enem TEDNU si nabere +7 sekund. čez dan jo nosim, ponoči odložim. zanimivo kako je lahko tako poceni mehanska ura tako točna.
lp
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

ruski vostok in natančnost pred 12 let 4 mesecev #9658

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Zanimivo...definitivno je bolj točna od moje.

ruski vostok in natančnost pred 12 let 4 mesecev #9675

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Mehanske urce podobnega ranga znajo biti dokaj občutljive, oz. dovzetne za temperaturne spremembe, zlasti pa na lego v prostoru. Zgleda, da si po nekajkratnih nastavitvah, ujel tudi ravno pravšnje razmerje med nošenjem na roki (ko ura v večini primerov zaradi temperature okoli 35° malo zaostaja) in mirovanjem na omarici (ko ura v hladnejšem režimu in običajni legi; številčnica zgoraj, zaznavno prehiteva)
Sam imam podobno izkušnjo, ko zadnje tedne nošenje na roki (okoli 15 ur), v preostalem času kombiniram z odlaganjem v mirovanje in sicer v pokončni položaj; krona desno, na katerega moja urca tudi uporabno reagira, tako da »štelanje« točnega časa preko krone že nekaj časa ni potrebno..

ruski vostok in natančnost pred 12 let 4 mesecev #9685

• placebo
  • placebo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Skoraj vsako mehansko uro se da zregulirati na +/- par sek na dan. Dejstvo je, da so sedaj mehanske ure že po 100eur z raznimi kitajskimi mehanizmi dovolj dobre, da nimajo ne vem kakšnih sprememb v odstopanjih.

Dokler ura konsistentno odstopa se jo bo dalo regulirati.

Moja je zaostajala 6 sekund na dan, od kar pa jo puščam na kroni je okoli 2 sekundi na dan. Tko, da se splača malo testirati različne pozicije kot je omenu Art.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si