minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: victorinox

victorinox pred 12 let 8 mesecev #8477

• jure
  • jure avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdrav!

Samo tako, malo za info. Maverick II dela kot urca. Tudi kar nekaj potopov čez 50m je preživel. Skratka, urca je pravi trdoživi garač.

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

victorinox pred 12 let 8 mesecev #8478

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21
Še dobro, da si ti preživel! Če se prav spomnim, je za amaterje spodnja meja 40m. Ali pa si morda profi? Tudi sam sem nekoč ril tam doli po 40-50m, z leti me pa niti malo več ne mikajo te globine. Ima 25-30m povsem dovolj.

victorinox pred 12 let 8 mesecev #8479

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Koliko je meja z jeklenko ?
60m?

Sem tudi imel enkrat jeklenko, Faber, 200barsko...samo ni videla vode, je bil za zračno puško :)

Last Edit: od Shadow.

victorinox pred 12 let 8 mesecev #8480

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21

Shadow napisal: Koliko je meja z jeklenko ?
60m?

Administrativna meja za jeklenko napolnjeno z zrakom in za potapljača z amatersko (športno) licenco je 40m.
Fiziološka in pogojno varna meja je 60m, čeprav poznam (bolje rečeno: poznal sem) potapljača, ki je večkrat ril z zrakom v jeklenki tudi čez 100 m in se je vrnil zdrav na površino. Enkrat pa se ni. Sam sem bil na 60 m z jeklenko napolnjeno z zrakom samo enkrat in mi ni bilo prav prijetno. Videl pa tudi nisem nič zanimivega. Za globlje potope se kisik in dušik nadomeščata s helijem-t.i. trimix (kisik, dušik, helij). Kisik postane na globini cca 60m toksičen in povzroči epileptoformne napade, dušik pa na globini cca 40m narkotik. Če zmanjšamo količino kisika in dušika v mešanici za dihanje in "prazen" prostor nadomestimo z inertnim plinom(helij), teh učinkov ni oz. se pojavijo na večjih globinah, kot pa če bi dihal stisnjen atmosferski zrak. Evo, takole na kratko mala površna šola potapljanja z jeklenko. Če koga kaj več zanima, pa naj vpraša.

Last Edit: od gorazd.

victorinox pred 12 let 8 mesecev #8482

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
@Filip

Kadar citiraš nekoga, potem pišeš svoj tekst izven oznak "quote". Sicer je tvoj tekst zajet v sivo polje in ni čisto jasno kaj je citat in kaj replika...
[quote="Shadow" post=8479]Koliko je meja z jeklenko ?
60m?
[/quote]

Se pravi zunaj primera zgoraj daš svoj tekst. Tvoj post se popravil, da ustreza ;)

Mimogrede, tekst znotraj citata lahko spreminjap, poudarjaš besede da se ve točneje na kaj se nanaša tvoje mnenje. Spremenit pa NE smeš ničesar znotraj kode, ki je omejena s simboloma [ ... ]

Last Edit: od criptus.

victorinox pred 12 let 8 mesecev #8484

• jure
  • jure avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
o, kakšen dinar, tolar in evro smo tudi zaslužili s tauhanjem. Sedaj je pa samo še za gušt in za roštilj. Drugače pa, da povem, niti v eno uro mi ni vdrla voda. Res da so bile večinoma 200M. Na mojem Victorju piše 100 metrov, kar naj bi pomenilo 11 barov.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si