-
igor
-
-
Nedosegljiv
-
Urarski expert
-
-
-
-
Thank you received: 57
-
-
|
Skiro napisal(a):igor napisal(a): Skiro napisal(a): maurice napisal(a): Levjul napisal(a): Koliko pa računa Robnik za fino nastavljanje ure?
Meni je za popravilo in nastavitev ure ML Masterpiece Flyback računal 185 EUR, ura pa zdaj totalno "raztura". Upam si reči, da je nastavljanje stalo manj kot tretjino cene, torej 60 EUR ali manj. Glede na rezultat, priporočam in še enkrat priporočam.
Moje mnenje, če je ura nova oz.v garancijskem roku ali po servisu, bi moralo biti nastavitev hoda oz. točnosti brezplačna usluga.
Sicer za regulacijo 60.- EUR ali manj za 5-10 minut dela....Če se pa kdo najde in je pripravljen plačat toliko pa tudi prav.
Bom bolj milo rekel, da gre v tem primeru za nekakšen nesporazum. Sicer pa ja, aparature, ki stanejo od nekaj tisoč eurov pa naprej urarji dobijo zastonj, posebna orodja ležijo na smetiščih, elektrika, ogrevanje, prostor sploh ni omembe vredno, urarji pa hodijo na delo, ker itak nimajo nobenega bolj pametnega dela, saj so samo urarji, ki si od vsega na svetu najbolj želijo, isto kot mi vsi, da bi končno lahko delali zastonj...
A ni to luštno, ko uro, namesto pri nas, kupiš npr. preko spleta, potem ba brž k našemu uradnemu zastopniku, ki jo mora iz naslova garancije natjunat zastonj...
Po servisu nimaš več kaj tjunat ure, to spada k servisu!!!
In v vednost vsem, ki berete ta post; ne vem kako je drugje, a pri Urarstvu Robnik nikoli in nikdar niso računali niti centa za samo regulacijo ure.
Zdravo, najbrž gre res za neke vrste nesporazum. Ti dam prav, delo je mnogokrat premalo cenjeno in kdor se hoče kaj it potrebuje orodje, naprave, inštrumente kar pa ni poceni pa če je zidar ali božiček.
Se pa vedno najde kakšen model ki ti prodaja nekaj za ceno kot bi živeli v Kuvajtu, zato je dobro najti vsaj 2-3 ponudbe in se potem odločiti kako in kaj vsaj sam to počnem, tehniko in razne storitve pa naročam od SLO firm - garancija pa to...
Igor kot berem menjaš baterije za ure, ali si profi urar, ker če me spomin ne vara delaš enkrat reklamo za eno firmo drugič za drugo firmo, mogoče se motim.
Morda se vseeno motiš, ali pa se nisva prav razumela. Nisem profi urar, se pa z urami na tak ali drugačen način ukvarjam že nekje dobrih 20 let. Poleg ostalih stvari menjam seveda tudi baterije...
Za svoj posel sem bil šolan tako pri nemcu, kot tudi švicarju in japoncu, iz naslova šolanja pa sem, seveda ne kot turist, obiskal kar nekaj manufaktur. Še preden sem postal član foruma minutka sem bil in sem še vedno zaposlen v podjetju StenTime in če delam reklamo, jo delam za naše podjetje, ali pa za blagovne znamke, ki jih zastopamo. Kadar napišem kakšen odstavek o kakšni tretji blagovni znamki ali urarju, je to blagovna znamka oz. kvalificiran urar, ki jo/ga dobro poznam in sem več let delal z njo/njim, tako da pišem iz precej bogatih lastnih izkušenj in nikakor ne na pamet. Nikoli nisi in tudi ne boš zasledil, da sem pisal oz. pišem npr. o Vacheronu, Panerai-u, Jaeger-u...ali urarstvu XXX, določenih stvari pač ne poznam v detajle in s tem naj se ukvarjajo forumaški strokovnjaki, ki obvladujejo ta področja. Ker je forum strokoven si ne dovolim, da bi o znamki in urarskih profesionalcih razglabljal na podlagi svojih predvidevanj in čustev.
Se pa popolnoma strinjam s tabo, da je veliko ljudi nategavčkov, tako da je vredno dvakrat premisliti, preden ne storiš ničesar
Zato pa je ta forum, da si izmenjujemo znanja, saj nihče ne ve vsega.
|