minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Rešen težkih misli

Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6108

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Sedaj sem pa (končno) nad mojo Omego de ville popolnoma navdušen. Vendar brez urarja Robnika, ki jo je uspel po drugem poizkusu nastaviti »v nulo«, to ne bi bilo mogoče. Prej je namreč prehitevala 4,5 sek./dan, s čimer se nekako nisem mogel sprijazniti, pa če prav je to še lepo v (sicer razkošnih) tolerancah; -4/+6 ``/24h.
Nimam več težkih misli ob spominu na strošek, ki je bil potreben, da si jo lahko lastim :)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6109

• jozi
  • jozi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
Koliko je stara tvoja Omega?

Tudi jaz sem jo imel nastavljeno v nulo, čeprav ima moj seamaster že 40 let, a sem jo pustil dvakrat po en teden stati v predalu, ker sem bil na dopustu. No, sedaj mi pa prehiteva 10s dnevno. Jo moram dati ponovno nastaviti in si potem kupiti en navijalec ..

p.s. koliko si plačal za servis?

Last Edit: od jozi.

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6110

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Koliko pa računa Robnik za fino nastavljanje ure?

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6111

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
@joži @levjul
Ura je še mlada (4 mesece), kupil pa sem novo.
Ni pa bil to servis, le nastavitev regulatorja, bilo je brezplačno, kar vsekakor jemljem kot lucidno-prijazno poslovno potezo; mogoče malo zaradi prednovoletnega razpoloženja, nekoliko pa morda tudi zaradi tega, ker sem pred tem opravil nekaj nakupov pri njem.
Glede navijalcev pa kaže prebrati nekaj naših izkušenj na tem forumu, na to temo.
l.p. in vse dobro.

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6165

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Levjul napisal(a):

Meni je za popravilo in nastavitev ure ML Masterpiece Flyback računal 185 EUR, ura pa zdaj totalno "raztura". Upam si reči, da je nastavljanje stalo manj kot tretjino cene, torej 60 EUR ali manj. Glede na rezultat, priporočam in še enkrat priporočam.

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6169

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
maurice napisal(a):

Levjul napisal(a):

Meni je za popravilo in nastavitev ure ML Masterpiece Flyback računal 185 EUR, ura pa zdaj totalno "raztura". Upam si reči, da je nastavljanje stalo manj kot tretjino cene, torej 60 EUR ali manj. Glede na rezultat, priporočam in še enkrat priporočam.

Moje mnenje, če je ura nova oz.v garancijskem roku ali po servisu, bi moralo biti nastavitev hoda oz. točnosti brezplačna usluga.
Sicer za regulacijo 60.- EUR ali manj za 5-10 minut dela....Če se pa kdo najde in je pripravljen plačat toliko pa tudi prav.

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6170

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Skiro napisal(a):

maurice napisal(a):

Levjul napisal(a):

Moje mnenje, če je ura nova oz.v garancijskem roku ali po servisu, bi moralo biti nastavitev hoda oz. točnosti brezplačna usluga.
Sicer za regulacijo 60.- EUR ali manj za 5-10 minut dela....Če se pa kdo najde in je pripravljen plačat toliko pa tudi prav.

Bom bolj milo rekel, da gre v tem primeru za nekakšen nesporazum. Sicer pa ja, aparature, ki stanejo od nekaj tisoč eurov pa naprej urarji dobijo zastonj, posebna orodja ležijo na smetiščih, elektrika, ogrevanje, prostor sploh ni omembe vredno, urarji pa hodijo na delo, ker itak nimajo nobenega bolj pametnega dela, saj so samo urarji, ki si od vsega na svetu najbolj želijo, isto kot mi vsi, da bi končno lahko delali zastonj...

A ni to luštno, ko uro, namesto pri nas, kupiš npr. preko spleta, potem ba brž k našemu uradnemu zastopniku, ki jo mora iz naslova garancije natjunat zastonj...

Po servisu nimaš več kaj tjunat ure, to spada k servisu!!!

In v vednost vsem, ki berete ta post; ne vem kako je drugje, a pri Urarstvu Robnik nikoli in nikdar niso računali niti centa za samo regulacijo ure.

Last Edit: od igor.

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6171

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
igor napisal(a):

Levjul napisal(a):

Bom bolj milo rekel, da gre v tem primeru za nekakšen nesporazum. Sicer pa ja, aparature, ki stanejo od nekaj tisoč eurov pa naprej urarji dobijo zastonj, posebna orodja ležijo na smetiščih, elektrika, ogrevanje, prostor sploh ni omembe vredno, urarji pa hodijo na delo, ker itak nimajo nobenega bolj pametnega dela, saj so samo urarji, ki si od vsega na svetu najbolj želijo, isto kot mi vsi, da bi končno lahko delali zastonj...

A ni to luštno, ko uro, namesto pri nas, kupiš npr. preko spleta, potem ba brž k našemu uradnemu zastopniku, ki jo mora iz naslova garancije natjunat zastonj...

Po servisu nimaš več kaj tjunat ure, to spada k servisu!!!

In v vednost vsem, ki berete ta post; ne vem kako je drugje, a pri Urarstvu Robnik nikoli in nikdar niso računali niti centa za samo regulacijo ure.

Da še jaz razčistim, ker sem največ kriv za ta nesporazum. Najprej, ura, kupljena preko spleta, ni imela nobene garancije in ni pravilno delovala (parkrat se je ustavila brez očitnega razloga), zato sem jo odnesel na popravilo k Robniku. Glede na ceno rabljene in ceno nove ure se mi predvidena cena popravila ni zdela visoka, še posebej, ker sem upal tudi na vrhunsko nastavitev ure. To sem tudi dobil. Tistih 60 EUR za nastavitev je bila samo moja ocena zgornje meje, koliko naj bi nastavitev stala - v primerjavi s ceno celotnega posega. Celotni poseg pa je vseboval popravilo IN nastavitev. Nekako ne verjamem, da je pri nastavljanju šlo za 5-10 minut dela. Če pa je, se sprašujem, zakaj potem redkokateri drugi urar uspe napraviti takšno malo čudo. In ne bi si dovolil nesti ure zgolj na tjunanje k Robniku (ali kateremokoli drugemu urarju), ne da bi za to plačal. Če bi rekli, da je zastonj, bi jim pustil 20 EUR.

Da pri tjunanju ne gre za čisto kratek in enostaven postopek, sklepam iz nekaj člankov na netu (in iz lastnih izkušenj z res enostavnim nastavljanjem teka):

Članek1

Članek2

Članek3

Članek4

Last Edit: od maurice.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6172

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Potrdim lahko, da konkretno nastavljanje ure ni stvar, ki se naredi mimogrede ampak terja svoj čas, specialno mašinco, ki najbrž ni zastonj potem pa še znanje in izkušnje urarja. Tek mehanizma se namreč testira pod več pogoji (položaji), končna nastavitev pa je kompromisna. In tu pridejo do izraza detajli, razlika med 'urarji' in urarji se lepo pokaže s točnostjo teka po nekem času. V svojem primeru lahko povem, da mi uradni servis, sicer res zastonj, ni uspel stjunat ure tako kot bi bilo treba in to v dveh poskusih. Kako mi ura teče sedaj pa je najbrž jasno brez da pišem o podrobnosth. Sem namreč že, pa še tudi nekaj forumašev poleg mene...

Last Edit: od criptus.

Odg:Rešen težkih misli pred 13 let 5 mesecev #6176

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
@maurice; ne govorim zate, midva sva o tej urci že debatirala in veva za kaj gre. Post sem napisal predvsem zato, da tudi drugim, ki berejo naš forum, malce bolj slikovito predstavim tematiko, ki je precej širša in kompleksnejša, kot si mnogi predstavljajo.

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si