minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Zakaj je ura več kot časomer

Zakaj je ura več kot časomer pred 13 let 6 mesecev #5670

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Ali kako moški gledamo na ure.

Nekaterim ure pomenijo več kot le prikazovalnik časa. Sam sem seveda izmed teh. Pri nakupu ali v domišljiji pomembno vlogo igra več faktorjev. Stil, izgled, estetika, duša, materiali, mehanika, natančnost, umetnost... in še kaj. Vsi elementi skupaj, v različni odvisnosti eden od drugega, del njih, odvisno od nas in našega razpoloženja. Od tega kaj smo oz. kaj želimo biti.

Ura, ki je skrbno izbrana zelo zelo veliko pove o lastniku.

Slučajno sem naletel na nekaj prispevkov o tem "man's guide to buying a watch"

bcove.me/x97xshpv

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

Odg:Zakaj je ura več kot časomer pred 13 let 4 mesecev #6610

• sog551
  • sog551 avatar
  • Gost
  • Gost
Nekatere ure so že na meji umetniškega izdelka. Nekateri seveda pravijo, da praktična, uporabna stvar več ni umetnost. Sam sem drugačnega mnenja.
Dobra ura je lahko inspiracija. Ko vidiš kako so posamezni elementi izdelani in koliko potrpljenja in časa je potrebno za končni izdelek, človeka, ki to spoštuje, navda z voljo in spoznanjem, da lahko tudi na svojem področju udejstvovanja dosega kar se da perfektne rezulate. Ura je lahko inspiracija!

Last Edit: od sog551.

Odg:Zakaj je ura več kot časomer pred 13 let 4 mesecev #6611

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
No lepo da tako gledaš na urce. Prišel si na pravi forum, dobrodošel ;)

Zakaj je ura več kot časomer pred 9 let 10 mesecev #18490

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Nisem eden izmed tistih, katerega mnenje sovpada z ..da je ura praktično edini pravi moški del nakita..
Imam se za tehničnega tipa in vsled tega mi tehnika veliko pomeni. Ker so mi vsaj načeloma poznani postopki izdelave, vem kaj vse se nahaja za tistim, kar je vidno očem. Ne favoriziram popolne skladnosti obleke-stasa-in ure, temveč si v uri predstavljam, da nekako "reprezentira" mojo "osebnost"..pa ne v smislu natančnosti/elegance ali ne vem česa...(pač ne znam povedati). Ne nosim ure zaradi tega, da bi to drugi opazili, se mi pa neznansko dopade, če opazim, da nekdo prepozna, kaj to je na roki.

Zakaj je ura več kot časomer pred 9 let 10 mesecev #18492

• elprimero
  • elprimero avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Bom še jaz opisal, kaj meni pomeni ura, čeprav mi morda besede ne gredo tako dobro kot kateremu drugemu.
Čas je zame najpomembnejša stvar. In največ kar lahko komu daš, je to da mu nameniš del svojega časa. Tempus fugit!
Ampak, včasih se s kom pogovarjam, ki pravi, da ne nosi ure, saj jo ima na gsm telefonu (kar je popolnoma nepraktično - vsaj zame, ampak pustimo to). In potem se menim z drugim in pravi: kaj, jurja si dal za uro? Pa je ja bolje, da vzameš eno za 50 € in jo po letu al dveh menjaš - ko se je pač naveličaš, pa še točna je prav tako kot tista mehanska za jurja €. Seveda mi je bilo škoda besed zakaj imam na roki Orisa. Tako ali tako ne bi razumel.
Torej zakaj kvalitetna mehanska avtomatska ura? Nosim jo 24/7, vseskozi je z menoj. Velikokrat na dan pogledam nanjo, opazujem nemirko, kvaliteto izdelave... že 18 let. Življenje je gibanje in v bistvu ura teče z menoj. Ne znam tega točno povedati, ampak kvarčne ure so mi nekako neosebne, mehanska pa je postala del mene. In ja njeno tiktakanje...ponavadi se prislonim roko k ušesu preden zaspim, fajn uspava.
Se pridružujem Tomahawku, tudi meni se dopade, da nekdo prepozna kaj imam na roki.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si