minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.

TOPIC: popolnoma črne avtomatske ure

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1354

• Tadej7ad
  • Tadej7ad avatar
  • Gost
  • Gost
ford napisal(a):

...Mi je pa zadnjič v neki debati okoli ur nekdo navrgel, da če me tako zanimajo ure, zakaj imam na roki navadno črno plastično uro. Nisem hotel polemizirati, osebno sem pozneje razmišljal, da mi je celo prav, da moja ML pontos full black, ni preveč vpadljiva...

Pomembno je, da TI veš, kakšno uro imaš.

Če si si uro kupil zaradi "razkazovanja", potem se ti investicija (vsaj v Sloveniji) ne bo povrnila ;)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od maurice.

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1357

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
ford napisal(a):

Mi je pa zadnjič v neki debati okoli ur nekdo navrgel, da če me tako zanimajo ure, zakaj imam na roki navadno črno plastično uro. Nisem hotel polemizirati, osebno sem pozneje razmišljal, da mi je celo prav, da moja ML pontos full black, ni preveč vpadljiva...

Res je, včasih prav razmišljaš, če je pametno nositi eno vpadljivo uro (še posebej poleti, ko nosimo kratke rokave). Meni ena najlepših ur, kar jih pač poznam, je (spet!) Maurice Lacroix Double Retrograde, Limited edition (narejeno samo 50 kosov).

Dobro, itak je predraga (nova cca 18.000 EUR, dobiš jo lahko pa realno za 14 kEUR), a tudi če bi me zapustila pamet in bi si jo omislil, ali bi vi hodili s tako uro po ulici? Druga "težava" je seveda, da take ure najbrž ne moreš nositi h kavbojkam. Ampak meni je ta barvna kombinacija (deep blue + rožnato zlato) nora, vsaj na monitorju. "Nelimitirana" izdaja (torej plemenito jeklo in črna ali srebrna številčnica) je precej dostopnejša, dobil bi jo lahko že za 4.000 EUR. Samo bojim se, da bi še zmeraj vzdihoval za "idealno".

Še slika te druge (ki ima seveda eno komplikacijo - GMT - manj):

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1361

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Tisti ki opazijo le vpadljive ure niso preveč nevarni. Bolj se je treba bat tistih, ki točno vedo kaj nosiš tudi če imaš na pogled recimo dokaj običajnega PF ali VC kot tale npr...

@maurice
z mauricem sva sicer že imela zanimivo debato o tem, tudi meni je ubitačna tale modro/zlata kombinacija...

Last Edit: od gorazd.

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1365

• ford
  • ford avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
Meni najlepša ura pa je tale... Si jo kupim naslednji teden po žrebanju lota... :)

Attachments:

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1368

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
@ford

Sem ti popravil link do slike, oziroma bolje rečeno, sem ga spremenil (downloadal sliko na svoj računalnik ter jo uploadal na dropbox). Izgleda, da sistem ne mara slik s končnico jpeg, ampak samo jpg. Najprej sem mislil, da je težava v tem, da je url razpotegnjen preko dveh vrstic, pa ga to očitno ne moti :-)
Drugače pa lepa ura, nekaj podobnega tisti, ki si jo želim sam, le da ima še dodatek v obliki luninih men, kar je samo plus.

Gorazd? jpeg?

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1370

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Sam sem prišel do enake ugotovitve kot ti. jpeg formata forum ne razume in nič se ne da spremenit v nastavitvah. Morda bo bolje v novejši verziji.

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1372

• ford
  • ford avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
hvala :)

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1412

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Kaj pa je vpagljiva ura??
Mi preveč sodimo po sebi,kajti niso vsi takšni poznavalci,da presodijo v kateri 'cenovni'razred spada kakšna ura.
Vpadljive so lahko tudi kakšne cenejše,tako da se meni ne zdi problem v nošenju kakšne dražje.Tako ali tako bo le peščica vedela za kaj gre,če bo sploh pozorna.Jaz npr. velikokrat opazim 'dobro'uro na kakšnem zapestju,tako kotverjetno večina članov tega foruma.Je pa tako kot že prej omenjeno uro,če si pravi ljubitelj v prvem pogledu kupiš za svojo dušo in ne za druge!

Odg:popolnoma črne avtomatske ure pred 14 let 4 mesecev #1420

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
gasper napisal(a):

Kaj pa je vpagljiva ura??
Mi preveč sodimo po sebi,kajti niso vsi takšni poznavalci,da presodijo v kateri 'cenovni'razred spada kakšna ura.
Vpadljive so lahko tudi kakšne cenejše,tako da se meni ne zdi problem v nošenju kakšne dražje.Tako ali tako bo le peščica vedela za kaj gre,če bo sploh pozorna.Jaz npr. velikokrat opazim 'dobro'uro na kakšnem zapestju,tako kotverjetno večina članov tega foruma.Je pa tako kot že prej omenjeno uro,če si pravi ljubitelj v prvem pogledu kupiš za svojo dušo in ne za druge!

Odlično razmišljanje!
Predlagam, da debato nadaljujemo v novi temi; www.minutka.si/forum/7-splono-o-urah/141...je-prestia.html#1419

popolnoma črne avtomatske ure pred 10 let 10 mesecev #14358

• ford
  • ford avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
kako hitro mineva čas. ko sem danes pregledal malo po mojem profilu, ugotovim kako hitro mineta leto-dve...toliko je že od objave tele teme.

v tem času se je trend črnim uram še povečal in jih na trgu najdemo zelo veliko...moj Maurice Lacroix pa pridno teče in je med tem dobil še družbo :-)

ali bo počasi treba na oljenje-servis?

minutka.si minutka.si minutka.si