minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...
  • Stran:
  • 1

TOPIC: TAG Heuer Connected Smartwatch

TAG Heuer Connected Smartwatch pred 10 let 7 mesecev #15918

• ermate
  • ermate avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 7
Danes je bila širši javnosti prvič predstavljena pametna ura - verjetno vam že vsem znanega proizvajalca - Tag Heuer.
Uro znotraj "poganja" googlov OS Android Wear, na zunaj pa ima kot ena izmed malih pametnih ur na trgu končno izredno atraktiven in hkrati klasičen dizajn. Seveda pa vse to pride s pričakovano zasoljeno ceno 1500$.

Več o specifikacijah in malo daljša predstavitev:
Hodinkee
Pocket-lint

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od ermate.

TAG Heuer Connected Smartwatch pred 10 let 7 mesecev #15927

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Mene zaenkrat pametne ure ne navdušijo, čeprav sem ljubitelj tehnologije. Ni placa na roki za dve uri. :lol:

Bi pa izpostavil eno bistveno ugodnejšo Swiss Made pametno uro ($390), ki prav tako izgleda prav čudovito, pride pa tudi v cenejši varianti (Pop verzija). Torej Withings Activité:

Vir: www.hodinkee.com/articles/introducing-th...-actually-looks-good

Last Edit: od Matrus.

TAG Heuer Connected Smartwatch pred 10 let 7 mesecev #15929

• Domen
  • Domen avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 8
Škoda, da je Tag naredil tako poceni potezo. To ni ura. Ura je mehanska, pa četudi navadna ETA noter. Da je živa, ne pa ta elektronika. In da ne bo pomote, diplomiral sem iz elektrotehnike.

TAG Heuer Connected Smartwatch pred 10 let 7 mesecev #15930

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Tudi sam sem včasih tako mislil, ampak znajo biti tudi elektronske ure zanimive. Npr. Bulove, Omege idr. z brenčečo vilico, elektronsko mehanske ure (ogromno različnih, od Elvisove Hamilton Venture do zanimivih tranzistorskih ur z mehansko nemirko). Tudi quartz je lahko zanimiv in ga najdemo v vseh urarskih hišah. Rolexovi kvarci so npr. z razlogom zelo iskani (ne delajo več).

Pri pametnih urah je zame glavni problem, da bodo kmalu zastarele. Ostale elektronske ure, ki sem jih omenil, danes namreč še vedno delajo točno tako kot ob nastanku, le pravo baterijo je včasih težko najti. Sicer pa mislim, da z nemehansko izvedbo ni nič narobe, čeprav ostajam zvest mehanskkm uram.

TAG Heuer Connected Smartwatch pred 10 let 7 mesecev #15931

• sedovsek
  • sedovsek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 6

Last Edit: od sedovsek.

TAG Heuer Connected Smartwatch pred 10 let 7 mesecev #15932

• ermate
  • ermate avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 7

Matrus napisal: Mene zaenkrat pametne ure ne navdušijo, čeprav sem ljubitelj tehnologije. Ni placa na roki za dve uri. :lol:

Bi pa izpostavil eno bistveno ugodnejšo Swiss Made pametno uro ($390), ki prav tako izgleda prav čudovito, pride pa tudi v cenejši varianti (Pop verzija). Torej Withings Activité:

Vir: www.hodinkee.com/articles/introducing-th...-actually-looks-good

se povsem strinjam... sem pa imel točno tole urco dobre pol leta nazaj v rokah in v živo izgleda res čudovito, in so me prsti konkretno srbeli da bi jo kupil... je pa na koncu prevladal razum in je bil denar rajši vložen v khaki king-a ;)
se mi zdi da tej tehnologiji manjka še nekaj let razvoja, ker je na sedanji stopnji še bolj ali manj samo "attention seeker" (sem pa tudi jaz drugače bolj iz računalniško-elektro foha)

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si