minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Konstantin Chaykin (It's Russian Time)

Konstantin Chaykin (It's Russian Time) pred 11 let 1 mesec #13797

• rojcek
  • rojcek avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
V nadaljevanju želim predstaviti nekoga oz. nekaj o nekom, ki me je precej presenetil. V dobrem smislu.

IT'S RUSSIAN TIME, je precej močan, samozavesten slogan, ki predstavlja unikatne, ročno izdelane ure, ruskega urarja po imenu Konstantin Chaykin. Potrebno je vedet, da je biti ruski izdelovalec ur težko. Če želiš biti poznan tudi zunaj meja Rusije, brez da živiš v Švici, še težje in skoraj blizu nemogočemu.

Danes 40 letni Konstantin, se ni šolal v nobeni urarski šoli (v Rusiji jih niti ni), je samouk. Pri starosti nižji od 15 let je našel strast do urnih mehanizmov. Začel je popravljati stare stenske, samostoječe in zapestne ure. V tem času se je domislil mnogo idej, ki bi lahko bile kasneje uporabljene v njegovih mehanizmih. Do danes je registriral več kot 10 patentov, ki so poleg prefinjenih ''turbiljonov'' (tourbillons) in komplikacij vključeni v njegovih mojstrovinah (prva popolnoma transparentna ura; ura, ki meri čas v hebrejščini, muslimanskim koledar...)

Naj še dodam, da je Konstantin Chaykin, kot edini Rus, tudi član A.H.C.I (Académie Horlogère des Créateurs Indépendants), kar je še dodaten razlog, da se njemu in njegovemu delu, vsaj občasno, posveti kakšna pozornost več.

Spletna stran: www.konstantin-chaykin.com/landing?lang=En

Konstantin Chaykin

KC Levitas Moon Phase (prosojna številčnica)

KC Quartime ( Dan razdeli na 4 ločene segmente in ne pove časa samo kot dan in noč, ampak tudi kot jutro, ki se začne ob 6. uri in konča ob 11., popoldan...od 12. ure, pa do 17. (5 pm), večer je med 18. (6 pm) in 23. (11 pm) in noč, ki se začne z 12. in konča cikel pri 5. uri)

KC Carpe Diem

Se nadaljuje...
Attachments:
Zahvale: criptus

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Konstantin Chaykin (It's Russian Time) pred 11 let 1 mesec #13798

• rojcek
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
KC Genius Temporis (En kazalec, ki kaže tako ure, kot minute... S pritiskom na gumb pri drugi uri, kazalec skoči in pokaže minute)

KC Lunokhod (Na sredini je pravi biser, ki predstavlja luno in ki tudi kaže lunine mene)

KC Decalogue

KC Hijra

KC Cinema
Zahvale: criptus

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

Konstantin Chaykin (It's Russian time) pred 11 let 1 mesec #13799

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Se ga spomnim z Basla. Imel je svoj štant pri AHCI združenju.. vsi člani so posebni mojstri. TOP na svetu kar se tiče ročne izdelave ur...

Last Edit: od criptus.

Konstantin Chaykin (It's Russian time) pred 11 let 1 mesec #13800

• rojcek
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Res, češnja na torti urarstva... Vsakemu posebej bi dal roko in mu čestital.

*Si pa pri prvi urci, model Levitas Moon Phase z prosojno številčnico, ne morem dognati kako deluje. Razlaga gotovo ni težka, ampak... Ali pa sem sam rahlo... :whistle:

Last Edit: od criptus.

Konstantin Chaykin (It's Russian time) pred 11 let 1 mesec #13801

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21

rojcek napisal: Res, češnja na torti urarstva... Vsakemu posebej bi dal roko in mu čestital.

*Si pa pri prvi urci, model Levitas Moon Phase z prosojno številčnico, ne morem dognati kako deluje. Razlaga gotovo ni težka, ampak... Ali pa sem sam rahlo... :whistle:

Po moje so kazalci pritrjeni na prosojnih, vrtečih se diskih. ni pa ta ura prva prosojna. Pred njim so prosojne naredili že Cartier, Montblanc, Quinting...

Attachments:

Last Edit: od Filip.

Konstantin Chaykin (It's Russian time) pred 11 let 1 mesec #13802

• rojcek
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

Filip napisal:

rojcek napisal: Res, češnja na torti urarstva... Vsakemu posebej bi dal roko in mu čestital.

Po moje so kazalci pritrjeni na prosojnih, vrtečih se diskih. ni pa ta ura prva prosojna. Pred njim so prosojne naredili že Cartier, Montblanc, Quinting...

Cartier je imel nekaj prosojnega v zgodnjih dvajsetih, ampak ni šlo za zapestne ure ampak namizne. Quinting je res imel že pred vsemi ure z prosojno številčnico, ampak so bile drugačne in z kvarčnim mehanizmom, pa tudi Montblanc, ki je spet drugačen saj ima prosojno (ampak ne, da bi se videlo skozi) samo spodnjo malo številčnico. Pravzaprav so vsi modeli precej drugačni, a tale Chaykinov model...

Pomoje, bi pa še vseeno lahko štel Chajkyina kot prvega, saj je številčnica popolnoma prazna in prosojna v celoti (kazalci ''plavajo'' v sredini), pa tudi prva njegova ''mystery'' ura je bila predstavljena že 2008 in tudi zadnja Levitas je bila pred Cartierjevim modelom, ki si ga ti prilepil. Plus mogoče je Chaykinov Levitas bolj poseben še z možnostjo luninih men... tourbillon pa mislim da imata oba.

Je pa menda vsem bil navdih model ''mystery'' ure iz leta 1839, ki bi jo naj ustvaril Jean-Eugene Robert-Houdin urar in pofesionalni čarovnik.

Konstantin Chaykin (It's Russian time) pred 11 let 1 mesec #13803

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

Filip napisal:

Tako je. Kazalci so pritrjeni na prozornih diskih, ki jih poganja mehanizem. Vsaj pri tem Cartieru je tako. Pri pricujocih urah z lahkoto lahko recem da gre tu za umetnost in ne le tehniko...

Konstantin Chaykin (It's Russian time) pred 11 let 1 mesec #13804

• rojcek
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

criptus napisal:

Filip napisal:

Tako je. Kazalci so pritrjeni na prozornih diskih, ki jih poganja mehanizem. Vsaj pri tem Cartieru je tako. Pri pricujocih urah z lahkoto lahko recem da gre tu za umetnost in ne le tehniko...

Ja, res je... Sem potem še sam šel brskat, pa sem našel. Res zanimivo! Mogoče že neke vrsta komplikacija.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si