minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Namenjeno izključno malim oglasom.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: P: Tutima military chronograph, Lemania 5100

P: Tutima military chronograph, Lemania 5100 pred 8 let 13 ur #23279

• Slamca
  • Slamca avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Če koga zanima, bi prodal uro iz naslova, pri meni se je znašla po naključju, ne paše pa v mojo zbirko. Pred kratkim je bil servisiran mehanizem, zato ura teče zelo dobro. Vse funkcije delajo, je preizkušena. Ima pa svojo patino. Polirana sicer ni bila nikoli, se pa konkretno poznajo sledovi uporabe, vendar ji, glede na robustnost, to na nek način celo pristoji. Steklo je safir original, krona je tipa ''screw-down'', navoj je še ok. Kazalci kronografa so z leti zbledeli, kar je pri teh urah normalno (v osnovi so bili oranžne barve). Poleg ure pridejo še trije original glidi za pas, kar pomeni, da je primerna za vsako zapestje.

Mehanizem: Lemania 5100
Funkcije: kronograf (centralna minuta + 12 h register), avtomatik, dan, datum, quickset dan & datum, možnost ročnega navijanja, hack, 24h register.
Premer: 43 mm brez krone
Debelina: 14 mm
Steklo: safir
Ohišje in pas: nerjaveče jeklo
Vodotesnost: 100 m (na polno vodotesnost ne dam besede, ura je že v letih)

Prilagam še fotke:

Cena: 1000 € oz. bi morda razmislil o menjavi, če se ponudi kaj zanimivega (lahko sicer tudi z mojim doplačilom, vendar me zanimajo samo mehanske vintage ure, če ne deluje in je za popraviti tudi ok). Ponudbe in morebitna vprašanja prosim za ZS. Hvala.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

P: Tutima military chronograph, Lemania 5100 pred 7 let 10 mesecev #23529

• Slamca
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ura je še na voljo, naredim en bump, morda bo tokrat bolj primerna cena. Poudarjam, mehanizem je bil servisiran, ura deluje popolnoma brezhibno.

Nova cena: 600 € (sedaj uro ponujam za manj kot 1/3 cene enake na hrvaškem forumu, da o Ebayu ali Chrono24 sploh ne govorim)

P: Tutima military chronograph, Lemania 5100 pred 7 let 9 mesecev #23624

• Slamca
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ura je prodana. Hvala kupcu za korektnost.

Bi si pa ob tej priliki, sedaj, ko je ura že prodana, dovolil en komentar... Res sem presenečen, koliko časa je vzelo, da se je ura prodala, če vzamem v obzir, da je bila cena res ugodna. Po drugi strani, gledam ponudbo ur v tem cenovnem rangu pri nas in izbira je zelo borna, tukaj pa je bila na voljo ura z legendarnim kalibrom 5100, z vsemi možnimi funkcijami in na koncu koncev tudi z neko zgodbo oz. zgodovino v ozadju pa, če odštejem številne žaljive ponudbe za menjave in neresne kupce, ki se potem niso pojavili, na koncu koncev nobenega zanimanja... Kot vedno pravim, pri nas je na enega pravega zbiralca ur vsaj 100 preprodajalcev in/oz. lešinarjev.

P: Tutima military chronograph, Lemania 5100 pred 7 let 9 mesecev #23627

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
^^Se strinjam.Tudi sam sem imel takšne izkušnje. Same neresne in smešne ponudbe. Zato pa jaz prodajam v tujino.^^
Npr:willhaben.at ali uhrforum.de- za drugič...lpg

Last Edit: od gasper.

P: Tutima military chronograph, Lemania 5100 pred 7 let 9 mesecev #23628

• Dejan01
  • Dejan01 avatar
  • Gost
  • Gost
Ure-brenda sicer ne poznam. Si pa v prvem postu podal vrhunski opis z vsemi hibami. Če to sploh so hibe. Jah na balkanu si. Če se ne obrne števc pri prodaji avta za vsaj 50K nismo zdravi. Ura je sigurno super, nima pa bling-bling efekta. Mora biti taka, da vsaka kelnarica ve, da je draga :)

P: Tutima military chronograph, Lemania 5100 pred 7 let 9 mesecev #23629

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Ta ura je kultna predvsem v Nemčiji, ker je genau (hehe) ta model Tutima prvotno razvila po zahtevah nemške vojske nekaj let pred združitvijo Nemčije. Vojska jih je uporabljala kar dolgo.

Na uhrforum je pod 1000€ še nisem videl, ampak “žal” nisem preprodajalec in ker imam zelo podobno uro že v kolekciji... kakorkoli, tudi jaz prodajam svoje kose podobno kot gasper v tujino iz istih razlogov. Škoda.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si