minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Pohvalite, pokritizirajte ( konstruktivno :-) ) ali sporočite težave s portalom, vsebino ali forumom.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Nepotrebno prilaganje fotografij ?

Nepotrebno prilaganje fotografij ? pred 11 let 11 mesecev #8055

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Ne vem sicer kako je s kapaciteto strežnika Minutke, a vseeno se mi zdi dokaj nepotrebno in potratno, če se na poste s priloženo fotografijo nekdo odzove tako, da to isto fotko še enkrat prilepi, zraven pa napiše; n. pr. Odličen komad? Platina? (Podobnih primerov je res veliko, ne vem pa, kaj o tem meni administrator in moderatorji)
Mislim, da bi se ravno tako vedelo na kaj se nanaša tekst, če bi se navedlo le številko posta, (v tem primeru #8038.)
l.p. in vse dobro!

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Nepotrebno prilaganje fotografij ? pred 11 let 11 mesecev #8057

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 413

Art napisal: Ne vem sicer kako je s kapaciteto strežnika Minutke, a vseeno se mi zdi dokaj nepotrebno in potratno, če se na poste s priloženo fotografijo nekdo odzove tako, da to isto fotko še enkrat prilepi, zraven pa napiše; n. pr. Odličen komad? Platina? (Podobnih primerov je res veliko, ne vem pa, kaj o tem meni administrator in moderatorji)
Mislim, da bi se ravno tako vedelo na kaj se nanaša tekst, če bi se navedlo le številko posta, (v tem primeru #8038.)
l.p. in vse dobro!

Če stisneš 'citiram' potem imaš v sivem polju kopijo sporočila skupaj s slikami. To pomeni, da se točno ve komu in kaj repliciraš (primer je tale post). Bolj pregledno kot če bi pisala le številka posta, saj bi se moral potem ukvarjati še z iskanjem vsebin. Predstavljaj si, da nekdo replicira post, ki je nekaj strani nazaj...

Slika pa se vsekakor ne nalaga dvakrat, saj je dovolj ena, ki jo brskalnik pač prebere iz iste lokacije na strežniku poljubno krat in poljubno krat tudi prikaže. To je ena od zelo dobrih lastnosti tehnologije html...

Upam da sem razumel tvojo dilemno in odgovoril na vprašanje.

Last Edit: od criptus.

Nepotrebno prilaganje fotografij ? pred 11 let 11 mesecev #8062

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100

Art napisal: Ne vem sicer kako je s kapaciteto strežnika Minutke, a vseeno se mi zdi dokaj nepotrebno in potratno, če se na poste s priloženo fotografijo nekdo odzove tako, da to isto fotko še enkrat prilepi, zraven pa napiše; n. pr. Odličen komad? Platina? (Podobnih primerov je res veliko, ne vem pa, kaj o tem meni administrator in moderatorji)
l.p. in vse dobro!

kolega...to je praksa ki deluje na vseh svetovnih forumih. za moje pojme je to dosti lažje kot prakticiraš ti ki dodajaš številko posta, npr. #8038. lp in vsem dobro tudi iz moje strani.

Nepotrebno prilaganje fotografij ? pred 11 let 11 mesecev #8065

• Janez
  • Janez avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 5
To pa res ni problem.

-citira se obstoječa lokacija slike, zaradi tega strežnik nima nič manj prostora na disku
-slika se pri uporabniku prvič naloži, drugič je pa že v predpomnilniku

skratka nihče ni zaradi tega na slabšem, je pa res včasih to nadležno, če gre za cel kup slik

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si