Z nikomer tu se osebno NE poznam.
Enoletno obvezno služenje vojaškega roka sem opravil med letoma 85 in 86.
Tita seveda NISEM spoznal.
To, da so me po "obuki" dali prav na to jahto, je bilo čisto naklučje, čeprav se jih je(sem kasneje izvedel)mnogo po vezah(po pravilu Beograjčanov) potegovalo za to. Jaz npr. sploh pojma nisem imel da to obstoja in čigavo naj bi bilo.
Poleg vsega, dodajam, da po vseh tedanjih merilih NIKAKOR ! nisem sodil tja gor.
Pod sočne informacije lahko navedem;
- Bil sem v ekipi, ki je s to jahto prepeljala prav vse, tedaj, pomembne naftneže (OPEC) iz Fažane na Brione, razen tedanjega predsednika Yamani_ja oz. Jamanija, ki je z razliko od ostalih v Fažanski zaliv(pred Pulo(CRO)) priplul s svojo veliko ladjo in je preko vitlov v morje spustil svojo jahto s katero je lahko vplul tudi do obale brionov in Fažane. Voda ob obali je pač preplitva za večje vgreze.
- V tistem času smo zvečer okoli Brionov peljali tudi predsednika Jugoslovanske vlade Branka Mikuliča in nekaj članov vlade. Tega večera smo se za las izognili trku v veliko (4m premer) bojo(plutačo). Ko je oficir na radarju opazil to, je v paniki zaustavil propelerje, gliser se je ugreznil in hitrost je hitro upadla, nekaj gostov je popadalo po tleh salona.
- Isti večer smo bili "reveži" povabljeni v Belo Vilo, kjer smo bili deležni gmote pršuta. Predhodno smo seveda eno ekipo že odpeljali nazaj v Fažano.
- Na Brionih nas je obiskal Titov sin, kot zanimivost pa lahko povem, da je takrat na obisk na gliser prišel tudi gospod Barudžija, oficir, ki je oče sester Barudžija, ki sta bile plesalki skupaj z Danijelom Popovićem(Đuli) na popevki EUROVIZIJE leta 83.
- Gliser je imel(morda, če je živ še ima)(sedaj to več ne more biti vojaška skrivnost) dva MTU Turbo motorja s po 1500 KM vsak. Razvil je izjemno hitrost.
- Ko zanimivost povem, da akustika v salonu ni bila slaba. Instaliran je bil neke vrste autoradio na neke široke kasete, zvočnikov pa v enem letu nisem odkril.
Dovolj..
Torej, kje je jahta ?