minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Debate o vsem drugem...
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Neprilike izvirnosti..

Neprilike izvirnosti.. pred 13 let 3 mesecev #6970

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Že pred časom me je zamikalo, da bi še malo poslikal mojo urco, na različnih mestih in podlagah, v taki ali drugačni kombinaciji tudi z drugimi predmeti. In kakor sem vse to postoril in izbiral najbolj uspele fotke, so se mi še najbolj dopadli in uspeli dve in sicer ena, z uro na klavirskih tipkah in druga na detajlu črnega usnjenega, z gumbi prešitega fotelja.
Preden pa sem fotografije obdelal v zadovoljiv format in jih pripravil v ustrezno mapo za pošiljanje, sem se še nekaj obiral po internetu.., tedaj pa šok.. Naletel sem namreč na spletno stran nekega Paul-a Pluta, kjer je med drugimi prikazal tudi, domala identična posnetka mojim dvema..!
Si predstavljate moj občutek ob tem in predstavnost neprijetnega položaja, če bi to stran odkril šele po tem, ko bi svoje fotke že poslal na naš forum??
Že ne vem katerič se je torej potrdilo, da se podobne in tudi popolnoma enake zamisli (ne glede na njihovo originalnost ali pomembnost) rojevajo istočasno na različnih koncih sveta, ne da bi o tem kdorkoli, kadarkoli kaj omenjal, videl ali prebral.
Ne vem sicer zakaj sem tako obremenjen s tem, da bi mi kdo očital kopiranje ali »kitenje s tujim perjem«, ko pa tako dosledno in pozorno odklanjam kakršnokoli surfanje po tujih dosežkih, preden kaj napišem ali o čem debatiram.
Vsekakor moja sreča, da ustvarjenih »umetnin« nisem posredoval naprej. Kdo pa bi mi verjel, da so moje »avtorsko delo«. Ok, dalo bi se ugotoviti kdaj so nastale, kdaj pa sem brskal po spletu in naletel na omenjenega modela, ampak to pa je že procedura.. ,pranje imena, ko je bilo že umazano, pa je izjemno mukotrpno početje.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Neprilike izvirnosti.. pred 13 let 3 mesecev #6971

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Tolle se pa skoraj neverjetno slisi... predlagam da prilimas link in nalozis tvoji sliki. Ce bi rad seveda mnenja forumasev...

Odg:Neprilike izvirnosti.. pred 13 let 3 mesecev #6975

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
criptus napisal(a):

Tolle se pa skoraj neverjetno slisi... predlagam da prilimas link in nalozis tvoji sliki. Ce bi rad seveda mnenja forumasev...

..spet nazaj z dneva brez oblačka..
Ne vem, ne morem se niti približati pravemu občutku, če bi to sedaj imelo kak pravi smisel. Moral pa sem vendar dati stvar ven, »na papir« in opisano izkušnjo deliti še z drugimi navzočimi.
Tako, da naj za enkrat ostane pri tem.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si