minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Debate o vsem drugem...
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Marketing urarske industrije

Marketing urarske industrije pred 13 let 4 mesecev #6602

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
V zadnjem času sem si pogledal kar nekaj reklam različnih proizvajalcev zapestnih ur in opazil, da večina od teh sledi nekim trendom in skupnim značilnostim, da ne rečem; stereotipom. Pa naj jih nekaj kar naštejem:
-Spremljajoča dramatična, praviloma sintetična glasba (podobna tisti iz kakšnih katastrofičnih filmov)
-Bravurozna prostorska animacija, brez stvarnega materiala
-Lebdeči in nato v pričakovano ciljno sredino, iz vseh strani, pikirajoči sestavni deli, pospremljeni z bučanjem prelivajočih morskih valov ali hrumečim izpuhom reaktivnega letala
-Hitri makro posnetki in potovanje kamere v samo drobovje mehanizma, pospremljeno z bleščavimi odboji svetlobe.
-In nazadnje, grlen glas nje ali neizprosnost pripovedi njega, ki vse to označi z nič manj kot; Mejnikom razvoja na tem planetu..

Skrbi me, da ne bo omenjen marketing zašel v način, kakršnemu smo lahko skoraj vsakodnevno priča ob predstavitvi kakega novega modela avtomobila.
Ali bomo kupili ravno tisto vozilo zato, ker se da z vrha stolpa, v bazen skočiti skozi njegova vsa štiri odprta vrata, ali pa raje ono drugo, ki spušča tako lep, gost vijoličast in zelen dim?

Bistva, ki me zanima ob določenem izdelku pa nikjer..

Mogoče nekoliko pretiravam, a vendar, malo zato, da bolj živo animiram morebitna nasprotna mnenja in doživljanja in s tem polemično debato (čeprav bi lahko kdo rekel, da je te občasno že tako ali tako preveč), pa tudi zato, da tiste, ki opazujejo podobno, a niso čisto prepričani v upravičenost svojega razmišljanja, vzpodbudim k evt. podpori in strinjanju.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Marketing urarske industrije pred 13 let 4 mesecev #6606

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Pri urarskih manufakturah je zelo pomemben element marketing. Še bolj kot urarski strokovnjaki so pomembni za uspeh branda strokovnjaki iz marketinga, ki v popolnosti obvladajo 7P (Product, Price, Place, Promotion, People, Process in Physical Evidence).
Pri nekaterih manufakturah postaja izdelek že manj pomemben, bolj pomembno je kateri zvezdnik nosi njihovo sponzorirano uro, katere dogodke sponzorira manufaktura in podobno.

Odg:Marketing urarske industrije pred 13 let 4 mesecev #6607

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Marketing je postal pomemben člen v življenski dobi nekega izdelka. Zanj se namenja ogromno sedstev, pristopi pa se vseskozi spreminjajo v cilju kar najbolje prepričati potencialneg akupca ali mu v njegovo podzavest za vedno vcepiti ime blagovne znamke. Metode so tako dovršene, da vplivajo na nas bolj kot si želimo. Lepo število vrhunskih in odlično plačanih psihologov se ure in ure ukvarja s tem kje, kako in na kakšen zvit način ujeti potrošnika, da bo kupil njihov izdelek pa naj ga rabi ali ne.

No vsi nimajo enakega pristopa pa tudi ljudje vsak zase drugače dojemamo reklame. Tudi meni neka pompoznost ni všeč, po drugi strani pa mi je všeč pogled v drobovje in animacija delovanja mehanizma če govorimo o urarskih reklamah. No pa pošteno povedano kako punco tudi moški radi vidimo, kaj sporoča reklama pa takrat niti ni vžno ;)

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si