minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira?

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 10 let 1 teden #18106

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
@Ripper: Wau, ta je pa res sanjska. Valjoux 23, diver krono (pa še vintage Certina mi vedno bolj leze pod kožo ...). Tako uro imel bi tudi jaz.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 10 let 1 dan #18223

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
Danes sem na sejmu kupil moško zapestno uro znamke Koha, 17 rubis, incabloc. Po moji oceni je ura iz 60 let prejšnjega stoletja in se ji leta kar precej poznajo. Gre pa za to, da te znamke ur ne poznam zato prosim poznavalce, da mi kaj več povedo o proizvajalcu ur Koha. Hvala.

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 11 mesecev #18244

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

motorist napisal: Danes sem na sejmu kupil moško zapestno uro znamke Koha, 17 rubis, incabloc. Po moji oceni je ura iz 60 let prejšnjega stoletja in se ji leta kar precej poznajo. Gre pa za to, da te znamke ur ne poznam zato prosim poznavalce, da mi kaj več povedo o proizvajalcu ur Koha. Hvala.

?

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 11 mesecev #18245

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Na to vprašanje jaz ne bi pričakoval, da boš dobil kakšen konkreten odgovor. Znamk ur iz tega obdobja je malo morje, upal bi si celo reči, da jih je preveč, da bi jih kot zbiratelj v zbirko uvrstil vse. Niti ne bi imelo smisla. Vsa ta mikro urarska podjetja in blagovne znamke, ki so pod svojim imenom izdajale ure, so bila več ali manj narejena po istem kopitu, nabavili so generični švicarski mehanizem, nato drugje pridobili še ostale sestavne dele, na koncu pa na številčnico odtisnili svoje ime. Večina teh podjetji ni imelo tradicije in niso preživela kvarčne revolucije v sedemdesetih, zato nekih zgodb ali dejstev verjetno nihče o takih znamkah ne bo uspel podati. Vse kar imaš zapisanega, najdeš zelo hitro na Googlu ali pa na Strani Mikrolisk (upam, da nisem narobe natipkal).
Če se vrnem k bistvu teme, v kateri se ta objava nahaja, je moje mnenje, da če ne sistemizirano zbiraš tudi no-name vintage ure, je daleč najbolj pomemben mehanizem. Tudi v primeru, da vidiš recimo na sejmu uro, katere imena ne poznaš, jo odpreš in takoj boš videl za kaj gre, ali gre za še eno uro pod generičnim imenom ali pa si našel nekaj posebnega ter pogojno vrednega. Prepoznavanje splošnih švicarskih in ostalih mehanizmov kmalu postane izvedljivo, v nasprotnem primeru pa se lahko vedno poizkusimo potruditi in pomagati še ostali zbiratelji.
Zato, če želiš vedeti kaj več o svoji uri, predlagam, da jo odpreš in pokažeš stroj, ki se skriva notri.
Zahvale: criptus

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 11 mesecev #18246

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
ena Koha je prodana na Ebayu z Unitas 6325...za moje pojme, zelo trpežen in hvaležen agregat...
Zahvale: motorist

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 11 mesecev #18247

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

Slamca napisal: Zato, če želiš vedeti kaj več o svoji uri, predlagam, da jo odpreš in pokažeš stroj, ki se skriva notri.

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 11 mesecev #18248

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

motorist napisal:

Slamca napisal: Zato, če želiš vedeti kaj več o svoji uri, predlagam, da jo odpreš in pokažeš stroj, ki se skriva notri.

@motorist@, ti si še večja naivčina kot jaz....greš na boljšjaka in moraš nekaj prinesti domov... :laugh: :laugh: ...
če si motorist, jaz nisem, sem pa povabljen jutri in v soboto na miting "Harley Davidson" v Portorožu...

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 11 mesecev #18249

• apmata
  • apmata avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Izgleda kot ETA 2409?

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 11 mesecev #18250

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

@motorist@, ti si še večja naivčina kot jaz....greš na boljšjaka in moraš nekaj prinesti domov... :laugh: :laugh: ...
če si motorist, jaz nisem, sem pa povabljen jutri in v soboto na miting "Harley Davidson" v Portorožu...

Točno tako kot si napisal, če nekaj ne kupim zbolim. Sicer neke škode ne bi utrpel tudi če uro, ki je sliki, nekomu poklonim, zanjo sem dal 10 EUR. Je pa to pri meni klasična zasvojenost. Nekdo z alkoholom, nikotinom da ne naštevam bolj problematične zasvojenosti, jaz pa kupujem. V glavnem ne preveč dragih stvari. Na srečo žena ni preveč glasna, ker tudi ona kupuje. Ko gre v trgovino bi tam ostala do jutra, če trgovino prej ne zaprejo.

Škoda, da v soboto nimam časa, svak praznuje okroglo obletnico pa seveda moram biti prisoten. Sicer pa bi bil v soboto v Londonu, sin namreč danes pride iz Firenc in pot takoj nadaljuje v London. Na poti v London pa običajno mene vzame s seboj. Moram reči, da sva se še vedno imela krasno, res uživam v Londonu. Saj so tudi druge prestolnice lepe vendar me na London vežejo posebno lepi spomini. Ne bom opisoval podrobnosti, v Londonu sem namreč koncem 60 tih let preživel tri mesece (v hotelu sem pomival posodo).

Last Edit: od criptus.

Zbirateljske Vintage ure-ali jih kdo zbira? pred 9 let 10 mesecev #18503

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
vintage-portfolio.com/epages/6cdc9ac9-d3...b81f44bee/Categories

Ravno naletel na to stran.
Zanimiva velika zbirka vintage ur iz Avstrije.
Mogoče bo koga zanimalo.
Zahvale: motorist, apmata

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si