minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Valjoux 7733

Valjoux 7733 pred 10 let 2 dni #18210

• mihas
  • mihas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 1

Matrus napisal: Luštni kronografi, mihas. Odlične kombinacije s pasovi! Opažam pa, da ima Gama(?), ta drugi kronograf, 45-minutni prikaz. A to so jih delali v več variantah te 7733?

Sprašujem tudi zato, ker imam v dostavi en kronograf s 45-minutnim Valjoux 7734 v bullhead konfiguraciji.

Mislim da imaš prav, v spominu sem imel da je blo pri vseh treh v oglasih navedeno da so 7733 (odpiral jih nisem, ker nimam tega znanja...), očitno nisem bil dovolj pozoren. Verjetno je res 7734.
Zahvale: Matrus

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Valjoux 7733 pred 10 let 2 dni #18211

• mihas
  • mihas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Našel sem sicer en vir, kjer piše da je 7733 obstajal v 30 in 45 min različici, tako da je vendarle verjetno tudi v mojem kronografu 7733.
7734 se razlikuje po dodanem datumu, 7736 pa ima dodan še števec ur:
valjoux-7733.blogspot.si/2006/10/history...valjoux-watches.html

Valjoux 7733 pred 10 let 2 dni #18212

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Hvala. To vem, da se razlikujejo 7733/34/36 po datumu in števcu ur, moj ima slučajno tudi datum, ampak zgleda, da so res delali 30- in 45-minutno varianto pri vseh treh.

Valjoux 7733 pred 10 let 1 dan #18214

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73

mihas napisal: Jaz imam 3 kronografe s tem mehanizmom, ni pa noben neka zveneča znamka. Kljub temu so po mojem mnenju zelo dobre ure za svoj denar. Kar se mehanizma tiče zaenkrat vse delujejo brez težav, razen pri modrem kronografu sem moral takoj po nakupu napraviti manjši servis pri urarju, vendar predvidevam da je prišlo do težav pri transportu, ker je urar po servisu povedal da je bil mehanizem v odličnem stanju.

Vse tri so zelo lepe. Kaksen cenovni rang so te ure?
Zahvale: mihas

Valjoux 7733 pred 10 let 1 dan #18216

• apmata
  • apmata avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Bravo Mihas, lepota od ur. Evo zato so mi padli v oči, neznane firme, čisto v redu mehanizem in prelep dizajn izpade s temi mehanizmi. Hvala za podatke, upam da še najdem kaj tako lepih kot so tvoji;)
Zahvale: mihas

Valjoux 7733 pred 10 let 1 dan #18217

• mihas
  • mihas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
@Carlito149: jaz sem jih kupil prek avkcij an ebay-u nekaj let nazaj, če se prav spomnim je bilo približno tako s cenami:
- BME: 230
- Gama: 200
- Sabena: mislim da okol 280

Mal je odvisno koliko sreče imaš pri avkcijah, lahko dobiš lepo ohranjeno za zelo ugodno ceno. Za vsako sem potem poiskal še ujemamjoč perforiran usnjen pas in preklopno zaponko, kar ti nanese še približno 50 evrov, tako da imaš za manj kot 400 evrov zelo solidno uro.

Prvega sem kupil 3 leta nazaj. Kar me je na začetku pritegnilo k tem uram je bilo predvsem to da so manjših dimenzij (cca. 36-37mm redki primerki do 40mm) kot moderni kronografi; najprej sem gledal nove kronografe v rangu Certine, Tissot kjer si takrat za okoli 600 evrov dobil kvarčni model. Ampak na moji roki so vsi izgledali rahlo smešno ker imam precej drobno roko, dimenzije imajo danes pa vsi 42mm ali več.
Tako da ko sem malo gledal po forumih sem prišel do 7733 in mi za nobeno od teh ki sem jih kupil ni žal, v živo izgledajo še bolje kot na slikah, to da so mehanske je samo še dodaten plus.

Valjoux 7733 pred 10 let 1 dan #18222

• BigPoppa
  • BigPoppa avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Tole je pa moja s 7733 mehanizmom. Zanima me kakšen "power reserve" imate kaj ostali s temi mehanizmi? Kako se zadevo pravilno navije? Nekje sem zasledil, da se navija dokler se ne začne upirati, potem pa se odvije za pol obrata. Je to pravilen način?

Na wus sem zasledil, da je minus tega mehanizma to, da je relativno glasen. Meni pa je ravno to všeč in jo včasih kar tako za brezveze prislonim k ušesu. :)
Attachments:

Last Edit: od BigPoppa.

Valjoux 7733 pred 10 let 1 dan #18225

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Zelo lepa ura BigPoppa! Vintage Roamerji so mi zelo všeč.

Če ti odgovorim na vprašanji, rezerva navitja bi morala biti nekje v okviru klasičnih navijačev, torej okoli dan in pol (precej je odvisno od servisnega stanja mehanizma).

Vsako uro, ki ni automatic, navijaš dokler gre (pri temu seveda ne smeš uporabljati izdatne sile, ker lahko počiš vzmet) in to je to. Odvijanje za pol obrata nazaj je nesmisel, pri vseh urah namreč vrtenje krone v kontra smer nima učinka, vrti se v prazno in se s tem vzmet ne odvija.

Valjoux 7733 pred 9 let 11 mesecev #18232

• mihas
  • mihas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Krasna ura :)

Moje tri, ko jih na polno navijem, zdržijo malo več kot en dan. Ko jih navijam jih navijam toliko časa dokler ne čutim da se krona "začne upirat", je precej očitno in težko zgrešiš.

So pa res nekoliko bolj glasne, ampak jih slišiš samo če delaš v kakšni res tihi pisarni, drugače vsaj meni ni moteče.

BigPoppa napisal: Tole je pa moja s 7733 mehanizmom. Zanima me kakšen "power reserve" imate kaj ostali s temi mehanizmi? Kako se zadevo pravilno navije? Nekje sem zasledil, da se navija dokler se ne začne upirati, potem pa se odvije za pol obrata. Je to pravilen način?

Na wus sem zasledil, da je minus tega mehanizma to, da je relativno glasen. Meni pa je ravno to všeč in jo včasih kar tako za brezveze prislonim k ušesu. :)

Valjoux 7733 pred 9 let 11 mesecev #18242

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Upam, da paše v to temo. Še moj najnovejši 7734 bullhead. Narejen za francoski trg, kar se lepo sklada z Eurom 2016. ;)

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si