minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Marina militare ETA

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16499

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
To, za servis drži, je pa res, da so to nalažji mehanizmi za servisirati in ti urar ne bi smel računati prav veliko... Če je star mehanizem dobro poservisiran in ni imel nekih predhodnih napak, bo delal brez težav še dolga leta. Skoraj zagotovo bo pa imel kakšno sekundo tolerance več kot nov.

Drugače pa nisem prepričan, da bi točno ta mehanizem našel v kakšni stari žepni uri. Če pa bi iskal podoben mehanizem, pa bodi ultra pozoren na diameter, višino in pozicijo nogic za številčnico, ker nimajo vsi mehanizmi na istih lokacijah vdrtine za namestitev številčnice in bi se lahko zgodilo, da potem ure ne bi mogel sestaviti.
Drugače pa se izdelujejo ročne ure z ''recikliranimi'' žepnimi mehanizmi, največji probelm pri teh urah pa je, da mehanizmi starih žepnih ur nimajo sistema za zaščito pred udarci (incabolc). To pomeni, da je z uro potrebno lepo ravnati, kakršne koli športne aktivnosti ne pridejo v poštev.

Aja pa še nekaj a je mehanizem z 15 namesto 17 kamni dosti slabši?

Kratek odgovor je ne :)
Razlika je v dveh ležajih na centralnem kolesu (pri žepnih urah in klasičnih mehanizmih je to os točno v centru mehanizma), različica s 17 kamni ima tudi ta ležaja iz sintetičnih rubinov, torej ima v kamnih celoten prenos zobnikov. Seveda je to bolje kot v varianti s 15 kamni, po drugi strani pa se centralno kolo premika tako počasi (1 obrat na uro), da je trenje že skoraj zanemarljivo. Večina mehanizmov starih žepnih ur ima 15 ali manj kamnov, zato, če se kupuje žepne ure, je kamen na centralnem kolesu, kar dober pokazatelj, da gre za višji kvalitetni razred.
Zahvale: criptus

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16501

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
lahko pa je ura s 15 kamni starejša.

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16505

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 6
Hvala vsem za odgovore! Po tehtnem premisleku sem vseeno rajši posegel po novem mehanizmu. Našel sem izvedbo ki je polirana z modrimi vijaki direktno iz švice. B) Pred par dnevi sem pa tudi zlicitiral 44mm ohišje z safirnim steklom.

Slike so od oglasov z ebay-a...

Torej potrebujem še dva pričvrstilna vijaka za mehanizem, pasek, kazalce (to ni problem :P ).
Večja težava je številčnica kakršno sem si zamislil. Našel sem jo z napisom MARINA MILITARE a brez napisa L SWISS L kar bi pa res zelo rad da piše... Ali morda kdo ve če lahko kdo to natisne na številčnico in bi kupil takšno brez vseh napisov?? Priporočam se za vse informacije glede številčnice, prodajalec ohišja pa je napisal da notri pašejo velikosti 34,3-36,5 ampak najbolj priporočljiva je 34,5mm.

Last Edit: od mare.

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16507

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486

Ali morda kdo ve če lahko kdo to natisne na številčnico in bi kupil takšno brez vseh napisov??

Jaz bi se pozanimal pri restavratorjih številčnic, če ne drugega ti morda lahko vsaj prepleska tvojo novo številčnico, da se napis izbriše ali morda še kaj pripiše. V Sloveniji takega mojstra ni, so pa v Italiji, Angliji, vem, da so se pred časom preko Ebay-a oglaševali iz Urugvaja, češ, da naredijo kakršno koli številčnico po meri. ''Dial restauration'' ali kaj podobnega pogooglaj in ti bo našlo nekaj kontaktov.

Last Edit: od Slamca.

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16509

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Glede številčnice ti žal ne morem veliko pomagat...mogoče bi lahko napis prekril kakšen boljši urar pri nas, lahko pa rečem samo, da je tole kar želiš super! Upam, da ti čimprej uspe skupaj spravit zadevo, da jo pokažeš tukaj gor, ker sem že kar firbčen. Si še mene malo zra*co, da bi se lotil podobnega. :)

Tudi mehanizem...svetovno, ena proti sto v izgledu proti prvemu, ki si ga prilepil. Super izgleda. Koliko kasirajo, za takšno lepo zadevo?

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16512

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Kar se tiče številčnice je dal slamca dobro idejo in sicer bom probal kontaktirati ljudi ki se bavijo z restavratorstvom, na ebayu sem jih našel tudi po evropi in bomo videli kam bom prišel. Nebi rad zapravil več za napise kot stane sama številčnica...

Mehanizem sem pa našel po izjemni ceni 240€, le počakat je treba da prispe in da bo vse ok ;)

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16516

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
Lep pozdrav vsem skupaj na forumu. Pozno sem vas odkril. Upam da ne prepozno... :) ...
Pred leti (7, 8) sem imel podoben projekt. Sestavljal sem Parnisa s Seagull mehanizmom in Luminor Marino z Unitas 6497. V tistem času ni bilo velik te robe na Ebayu tako da je trajalo. Ko sem vse zbral, sem nesel Hubscheru da mi to sestavi. Ni bil preveč navdušen, samo za stalno stranko si je vseeno vzel čas. Danes, po vseh videih na Youtubu, bi si upal sam to sestavit.
pri Seagullu je bil problem umaknit "štift" sekundarja ker je številčnica bila brez. Drugi problem je bil pri obeh številčnicah. Dva štifta na hrbtni strani so bila zameknjena in niso lepo sedla v mehanizem. Je bilo treba malo improvizirat, ampk se je vse lepo končalo.
Žal nimam več ne slik, ne uri. Če se kdo spomne je Radiomir bil na Bolhi 5 let. Prodan je tri dni pred novim letom za 50 evrov. Šmrc, šmrc.

Ostalo mi je samo tole. Če bi ti to lahko kako pomagalo, z veseljem odstopim. Diameter je 34.5mm.

Pa lep dan še naprej
Attachments:

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16517

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
Evo uspelo mi je najdet dve fotki. Sliki sta iz 2009.

Last Edit: od MorskiPas. Reason: dvojina

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16518

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Morskipas, lepo izpeljani projekti! Zanima me kakšna je bila kakovost ohišij (najverjetneje so bili kitajski) kakšno je bilo pripiranje krone z tem posebnim zapiralom? Številčnica mi ne pride nič prav ker bi rad imel sekundnik, tako da vseeno hvala. Zanima me še koliko te je okvirno stal projekt z unitas mehanizmom? :P

Marina militare ETA pred 10 let 5 mesecev #16521

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
MorskiPas to samo pove, da pri nas ni trga za take reči.
Drugače je pa kar lepo zgledala.

minutka.si minutka.si minutka.si