minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: katero uro do 800€

katero uro do 800€ pred 11 let 5 dni #14073

• perpetum
  • perpetum avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tko rano rani ,dvije sreče grabi !
  • Thank you received: 73
Hvala na brzom odgovoru , ali mislim da takve stvari nisu za kućišta ura .Ukoliko se varam molim da me ispravite ,ali kad ovo vidim ne ulijeva mi da bi ikad svoj sat s time išao polirati .
Još jednom hvala !

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

katero uro do 800€ pred 11 let 5 dni #14074

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21
Le Shadow je pozorno bral forum.

1. nekdo je napisal na ta forum, da titan na površini oksidira in praske nastanejo praktično na oksidu. Res je.
2. napisal sem, da sem poliral TITAN.
3. žična volna je Shadow skoraj pravilno ugotovil 000, ta na moji fotografiji je baje 0000,( dobil od urarja)
4. krpica na fotografiji levo je za poliranje srebrnine in kupljena v drogeriji za 2-3€

Ta moja ura je WORKHORSE in pod cca 2-3m nošnje v službi zaponka izgleda tako kot na fotografiji. Torej, če bi uro nosil celo leto in jo nesel 3.4, 5 x na leto k urarju na poliranje.. bi zapravil kar nekaj €.

Za poliranje jekla oz. jeklenih ohišij ta žica ni primerna!

katero uro do 800€ pred 11 let 5 dni #14075

• ili_lj
  • ili_lj avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 28
S fino jekleno volno se satinira ohišja, tudi jeklena, tako da to ni nič nenavadnega.

katero uro do 800€ pred 11 let 5 dni #14076

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

ili_lj napisal: S fino jekleno volno se satinira ohišja, tudi jeklena, tako da to ni nič nenavadnega.

Satinira ja. Ne pa polira...

katero uro do 800€ pred 11 let 4 dni #14079

• kalimakali
  • kalimakali avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 7
No eBay APP ID défined in Kunena configurationUh hvala vsem za odgovore;)

Glede Hamiltona firma mi je zelo všeč, vendar ta ura, mi nekako ne "potegne"..tiste, ki so mi pa všeč so pa dosti predrage.

@ziga lepo napisano;)
tudi kak v redu predlog...sem pa sedaj probal malo te ure in mi nekako je najbolj "sedla" Certina.

Ste me pa sedaj tudi prepričali glede jekla;)
na 2-3 mesece se ti takole naredijo praske uhhh ne bi si mislil...

p.s. sločajno neki gledam na ebayju in vidim tele ure a je možno, da je ta ura za to ceno res automatic?

saj ne druga sam izjemno poceni mi deluje, ali je to bol "fora" mehanske na navijanje?
Pa če bi lahka kdo povedal kaka je razlika med mehansko na navijanje pa automaticu (saj drogače vem da automatic je mehanska ura)?
Ker mehanska na navijanje se isto navija s premikanjem roke itd...naprimer tale ko je na navijanje:
www.aliexpress.com/store/product/Top-Bra...5717_2044776509.html

Se opravičujem za butasta vprašanja :P

Last Edit: od kalimakali.

katero uro do 800€ pred 11 let 4 dni #14080

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Obe sta mehanski uri to je res. Razlika je v tem da mehansko uro ki ni avtomatska, navijanamo približno enkrat na dan z roko, s tem da vrtimo krono v desno smer.
Avtomatska mehanska ura pa se navija sama preko gibanja naše roke in telesa, zato se tudi reče avtomatic.

Ta primer ki si dal zraven link je navadna mehanska ura z ročnim navijanjem. Avtomatik pa ma zadaj tak poseben rotor-vztrajnik-vtež ki navija vzmet za pogon mehanizma ure.

To je mehanska ura navijaš jo z obračanjem krone v desno

To pa je avtomatska ura ki se navija sama z gibanjem naše roke
Attachments:
Zahvale: kalimakali

Tissot, Hamilton, Seiko

katero uro do 800€ pred 11 let 4 dni #14081

• kalimakali
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hvala za odgovor to me je zanimalo. Nisem točno vedel razlike v delovanju;)
Zdaj mi je jasno zakaj je tam tista vtež:)

Za ono uro sem vedel, da je navadna mehanska z navijanju tisto je bil primer mehanske...tam spodaj sem dal link od druge ure pa ga zgleda ni prikazalo :angry:
Naprimer tele, če so res automatic(samo tam je bila se ena dosti cenejša ura):
www.aliexpress.com/store/product/Classic...199_32340352620.html

Poceni dobre automatic ure vem, da so Seiko, samo so te vseen nekaj dražje od teh...
(vem, da je gor neka tema o pecini automatic urah samo nobeden ni omenjal tako poceni ur, zato me zanima je to bol "nateg" ali?)

Sem pa gledal malo te ure (zanimalo je koliko so kaj najcenejše automatic ure) in sem videl, da je to znamka kronen@sohne pa me zanima ali je ta sohne mogoče kaj povezan s sohneju iz firme a.lange@sohne?
Ker za slednje ure vem da spadaje med ene najbolših ur v rang IWC, Patek, Vacheron Constantin itd...

katero uro do 800€ pred 11 let 4 dni #14082

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Pri teh urah, v linku, ki si ga dodal, ne gre za noben nateg... Ure so mehanske in avtomatiki, ampak js bi ti priporočo, da sploh ne gledaš tega. Če že kupuješ mehaniko, boš ja vzel vsaj nek vstopen model švicarske ali japonske mehanike, ki je preverjena, znana, dobra... Mogoče tole v linku izgleda še nekako dobro, a ostalo... mal dnarja, mal muske pravijo. Še navaden plastičen quartz Casio je dražji od teh. Tudi močno dvomim, da bi bila manufaktura A. Lange & Söhne z urami vrednimi več 1000€, povezana s temi za 20€. ;) :whistle:

Kako si sploh padel od tistih ''ura do 800'' na tele za ''drobiž'' ? :)

Z ta denar glej med urami: Tissot, Certina, Seiko, Hamilton, Roamer, Atlantic, če dobiš, pa tudi Frederique Constant in Longines.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

katero uro do 800€ pred 11 let 4 dni #14083

• kalimakali
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hvala za odgovor, saj me je ubistvu samo zanimalo ali so res automatic ure tudi tako poceni ali je bol nateg :P
Drugače pa kupujem in gledam še vedno kolikor toliko spodobno uro v tem rangu (800€), gledam pa te, ki si jih napisal razen Seiko in Roamer ne mi nekako ne potegnejo (saj sem zgoraj napisal, da sem vse malo sprobal in mi je Certina nekako najboljša :....sam ime mi je tako poženščeno Certina ampak to bo že... )
Tisto sem pa vprašal slučajno, ko sem videl kdo izdeluje te ure, ker mi je zanimivo da se isto napiše isto s tem ö :P
Je pa ta firma tudi bol novonastala (l.1992) brez neke tradicije, saj pravim bol me je fasciniralo to kot kaj druga ;)

katero uro do 800€ pred 11 let 3 dni #14084

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Söhne so po nemško sinovi. Torej A. Lange in sinovi. Nima pa ta kitajska reč nobene povezave razen namensko zavajujočega imena. Itak Kitajci radi uporabijo nemško zveneča imena, da ima kupec filing, da kupuje nekaj vrednega (npr. Graf von Morgenstern, itd).

Teh ur se raje ogni, ker imajo zelo slab nadzor kakovosti, najcenejše materiale in obdelavo. Lahko ti uspe in dobiš OK uro, ampak večja verjetnost je, da bo tekla zelo nenatančno in v kratkem obdobju v celoti odpovedala. V vsakem primeru moraš menjati vsaj pas iz umetnega plastičnega usnja (če piše, da je pravo usnje, ni nujno res), kar te olajša za 20e in si blizu vstopnim Seikom.

Moj nasvet v cenovnem razredu do 50e za mehanske ure bi bil vintage na eBay. Dobiš predvsem neznane Švicarje, Nemce, tudi Seika in Citizen. Ampak moraš pa pred tem malo pregledat, na kaj je treba bit pozoren. Predvsem so za tak denar manjse 34-36mm) ure.

minutka.si minutka.si minutka.si