minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Menjava mehanizma ali menjava ure

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 5 mesecev #6130

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Sidney70 napisal(a):

imam podoben primer ... Garmin ura mi je zacela po menjavi baterije strajkat ... Dela normalno ... in ugasne ... ce pritisnes bilokateri gumb se kao resetira in zacne od nova delat .... itd ... ma ne vem, ce bi sel raziskovat, kaj je narobe ... lahko je karkoli ... bo treba za novo sparat :P

Šolski primer slabega spoja. Odpret, očistit spoje, zapret in woala ura bo kot nova ;)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 5 mesecev #6138

• Janja2011
  • Janja2011 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni!

Najlepša hvala za vse odgovore - zelo ste mi pomagali. Jutri grem osebno na servis ... sporočim, kaj se mi je uspelo zmeniti.

Mislim samo, da sem dolžna pojasnilo gospodu Skiroju:
ure nikakor ni imel v rokah noben študent v nakupovalnem centru, ki bi nestrokovno menjal baterijo. V Slowatchevi trgovini sem gospodično izrecno prosila, naj jo pošljejo na servis, tudi če gre samo za baterijo. S tem se je strinjala in to tudi naredila.
Glede bolj športnih ur za vodne športe je pa tako, da od nežnejšega spola nikoli ne boste mogli zahtevati, naj gledajo samo na funkcijo ... take 'žal' smo. Gledala sem veliko športnih ur pa mi nobena ni bila všeč. Poleg tega imam zelo majhno roko in mi je večina ur prevelikih (vizualno, vem da se trakec da nastavljati ;)). Rečeno je bilo, da je to pač ura, s katero se mirno lahko plava in kopa ... in to sem tudi dosledno počela. Bila sem navdušena prav nad dejstvom, da je ura univerzalna, primerna za večerno obleko ali šport.
Tako da, ne, res ne skačem v vodo z biseri, z diamantnim prstanom in verižico pa :) .

Hvala še enkrat,
Janja

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 5 mesecev #6143

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
criptus napisal(a):

Sidney70 napisal(a):

imam podoben primer ... Garmin ura mi je zacela po menjavi baterije strajkat ... Dela normalno ... in ugasne ... ce pritisnes bilokateri gumb se kao resetira in zacne od nova delat .... itd ... ma ne vem, ce bi sel raziskovat, kaj je narobe ... lahko je karkoli ... bo treba za novo sparat :P

Šolski primer slabega spoja. Odpret, očistit spoje, zapret in woala ura bo kot nova ;)

to sem naredu, kolikor sam pac lahko ... pa se na radiatorju je bla, ce bi bil problem vlage ... ura pa lezi cisto pri miru ... bom se mal probal :blink:

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 2 mesecev #7390

• Janja2011
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Spoštovani uporabniki foruma!

Dolgujem vam poročilo o tem, kako se je zaključila zgodba z mojo uro.
Uro sem nesla na pooblaščen servis za ure Certina, to je Slowatchev servis v Ljubljani. Rekli so mi, da je to model ure, ki nima nekega zatiča ob bateriji, ki ga neki drug model ima in da zato včasih baterija skoči iz želišča. Serviser je dodal ta zatič in rekel, da bi morala ura zdaj delovati brez napak.
Sicer se mi zdi rahlo čudno, da ima Cetinina ura za 400 in še nekaj Evrov pomanjkljivost pri zatiču za baterijo, ker pa se mi z zadevo ni dalo ukvarjati in ker sem sentimentalno vezana na točno to uro, sem vse skupaj sprejela.
Zaenkrat ura res brezhibno deluje, tako da je bila kot kaže diagnoza serviserja pravilna.

Še enkrat hvala vsem za nasvete in lepo pozdravljeni,
Janja

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 2 mesecev #7392

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Janja2011 napisal(a):

Spoštovani uporabniki foruma!

Dolgujem vam poročilo o tem, kako se je zaključila zgodba z mojo uro.
Uro sem nesla na pooblaščen servis za ure Certina, to je Slowatchev servis v Ljubljani. Rekli so mi, da je to model ure, ki nima nekega zatiča ob bateriji, ki ga neki drug model ima in da zato včasih baterija skoči iz želišča. Serviser je dodal ta zatič in rekel, da bi morala ura zdaj delovati brez napak.
Sicer se mi zdi rahlo čudno, da ima Cetinina ura za 400 in še nekaj Evrov pomanjkljivost pri zatiču za baterijo, ker pa se mi z zadevo ni dalo ukvarjati in ker sem sentimentalno vezana na točno to uro, sem vse skupaj sprejela.
Zaenkrat ura res brezhibno deluje, tako da je bila kot kaže diagnoza serviserja pravilna.

Še enkrat hvala vsem za nasvete in lepo pozdravljeni,
Janja

Ja tale sentimentalna navezanost nas dostikrat naredi neskončno tolerantne ;)

Kakorkoli, lepo jo nosite...

Last Edit: od criptus.

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 2 mesecev #7394

• Janja2011
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Pozdravljeni še enkrat.

Dejansko se že ves čas ukvarjam z mislijo, da bi morala napisati email na Certino in jih povprašati o zadevi, ker se mi, kljub temu, da nimam pojma o urah in njihovih značilnostih, vse skupaj zdi nekoliko čudno in neprofesionalno.

Hvala za spodbudo,
Janja

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 2 mesecev #7395

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Kar. Pa javi kaj ti odgovorijo ...

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 2 mesecev #7400

• roleX
  • roleX avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
Janja2011 napisal(a):

Pozdravljeni še enkrat.

Dejansko se že ves čas ukvarjam z mislijo, da bi morala napisati email na Certino in jih povprašati o zadevi, ker se mi, kljub temu, da nimam pojma o urah in njihovih značilnostih, vse skupaj zdi nekoliko čudno in neprofesionalno.

Hvala za spodbudo,
Janja

Zdravo,
sem nasel podatke na netu o tvoji uri in ce so podatki pravi (niso bili najdeni na certinini uradni strani, ker tega podatka nimajo) potem imas v uri tak mehanizem:
2.bp.blogspot.com/_cQe24pNXFa0/Sp-maBgMO...yq_J1tZI/s400/l7.jpg

Kot lahko vidis je visina baterije tako visoka kot mehanizem sam in zato ne potrebuje zatica, ki bi baterijo drzalo v mehanizmu. Pri certinah je tako da imajo celoten mehanizem, pokrit s "kovinsko pokrovko" (na zgornji sliki tega ni) ki se dodatno drzi baterijo na mestu. Tako da mocno dvomim da je baterija padla ven.

Edina moznost da baterija pade oziroma plese v leziscu je ta (ceprav tega nisem zasledil v tvoji zgodbi) da je bila prej menjana baterija, pa urar ni imel ta tip baterije in je pac vstavil nizjo baterijo(v tem primeru iz 394 na 395 oziroma se tanjso 371). Nizja baterija bi lahko povzrocila pleasnje in s tem izgubo stika, posledica tega pa je nedelovanje ure.

Primer nizje baterije v istem mehanizmu lahko vidis tukaj:
4.bp.blogspot.com/_cQe24pNXFa0/SycIzipYF...Jr4PpHY/s400/db8.jpg
Ni priporocljivo da gre v ta kaliber nizja baterija a se zadeva lahko resi s distancnikom/kontaktom ki je viden na sliki

Last Edit: od roleX.

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 2 mesecev #7401

• u-boat
  • u-boat avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Pa tudi vse kar reče urar ni vedno res. Večina ljudi verjame takoj, oz. se niti ne poglablja v odgovor...

Odg:Menjava mehanizma ali menjava ure pred 13 let 2 mesecev #7461

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
criptus napisal(a):

Sidney70 napisal(a):

Vse kaže, da je bila kriva baterija ... dal sem drugo, sedaj pa je mir ;)

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si