minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Ponaredki

Odg:Japonci vs Švicarji pred 12 let 4 mesecev #9592

• Levjul
  • Levjul avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Predvsem so mi moteči oglasi na bolhi, ki so goljufivi. Npr. če oglasnik napiše da prodaja repliko ali ponaredek je vsakemu razumljivo. Goljufivi pa so oglasi, ko ponudnik ne napiše da prodaja ponaredke. Tudi če prodaja »Rolex« za 100 eurov bi moral normalni uporabnik bolhe vedeti, da gre za ponaredek.
Drugo pa je, če napiše
"ROLEX POZLAČEN MOŽNOST MENJAV
Cena: 600,00 €
ROLEX OYSTER DATE PRECISION
POZLAČEN
ZAPESTNICA IZ NARAVNEGA USNJA
MOŽNOST RAZNIH MENJAV…"

www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-doda...njav-1291729997.html
K oglasu ni priložil slike, zato sem mu poslal email, da naj mi pošlje slike. In na slikah seveda slab ponaredek Rolexa – za ceno 600 eurov.
Moral sem mu poslati še en email:
»Ta je pa dobra, upam, da te ne bo kdo ovadil za goljufijo. Kazni so kar visoke.

Goljufija

211. člen

(1) Kdor, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti, se kaznuje z zaporom do treh let.«

Sedaj je popravil oglas in dodal famozno besedo REPLIKA.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 12 let 4 mesecev #9593

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Mene pa je kar malo zmrazilo, ko sem si ogledal videe od Criptusa. Oglase na Bolhi hitro prepoznaš, medtem ko bi se na ponaredeke na videu ujel kot za šalo. Škatla, papirji, detajli...Svašta.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 12 let 4 mesecev #9611

• roleX
  • roleX avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
Se ena cvetka iz Bolhe.
Poklicem gospoda ki prodaja tole uro
www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-doda...tml?aclct=1390230758

Vprasam po zgodovini, pove da je oce dobil uro pa mu ni vsec. Kot v oglasu pravi nenosena, nova. Ga vprasam za skatlo in garancijo in pravi da tega pa zal nima. Vprasam kako je to mozno, ce je ura nova, pa ja ne, da je oce uro dobil, dal na roko, rekel ni mi vsec in vrgel skatlo in garancijo v smeti??? kr neki.

No ja ze nasledni stavek je povedal mislim da vse. Pravi da greva do urarja in ce ta ugotovi da je ura original, bo cena visja, ce pa ugotovi da ni prava pa bo ceno spustil. :D Ja masjtr, mi je ze jasno kaj bo rekel urar.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 12 let 4 mesecev #9613

• Levjul
  • Levjul avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
blazb: "Oglase na Bolhi hitro prepoznaš..."
Ponaredke delajo nekje v Aziji, preko interneta jih kupujejo tudi tipi, ki jih potem prodajajo na Bolhi. Kot original.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 12 let 4 mesecev #9615

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Drži, da cenene ponaredke hitro prepoznaš. Se pa, če gledamo video, ki ga je objavil Criptus, pokaže, da gre industrija fakov naprej. Kot je razvidno iz videa, se nekatere ponaredke ne da prepoznati, vse dotlej, dokler ure ne odpreš. Nedavno sem govoril z Malalanovim prodajalcem na to temo in je dejal, da je k njim prišel gospod s Submarinerjem, za katerega je bil na prvi pogled prepričan, da je original. Šele, ko ga je odprl, je videl, da notri bije ETA 7730 (mislim, da je omenil ta mehanizem). Takšnega pa jaz na prvi pogled gotovo ne bi prepoznal. To je druga kategorija ponarejanja kot na Bolhi.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 12 let 4 mesecev #9616

• roleX
  • roleX avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
7730 zagotovo ni v submarinerju, ker submariner ima samo 3 kazalce ali 3 kazalce+datum. 7730 mehanizem pa spada v kategorijo kronografov. Tako da mozno da ni bil submariner ampak daytona ampak tudi ta ne more biti prava, ker ima 7730 dve podstevilcnici, daytona pa ima 3.

Je pa danes res ponarediti neko obliko (ne glede na velikost in material) res enostavno, za tiste ki imajo orodje in znanje seveda.

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si