minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: stara zepna ura

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4649

• vanessa
  • vanessa avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Waw sploh si nisem predstavljala da je tako stara. In kaksne vrednosti so te ure?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4650

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
vrednost je zelo težko določiti na podlagi teh slik. ko ste odprla zgornji pokrov, ali so na notranji strani kakšni žigi? če so, povejte kateri.
za določit okvirno ceno bo treba poslikat mehanizem. kar pa je najbolj pomembno, je stanje ure. mehanizem je verjetno za ščistit, steklo ni nek velik problem (strošek par 10eur). zelo pomembno je stanje številčnice. če je ta razpokana, vrednost ure drastično pade. na podlagi vaših slik se zdi številčnica ok.
vglavnem...slike mehanizma, potem lahko določimo okvirno ceno.

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4652

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
vanessa napisal(a):

Waw sploh si nisem predstavljala da je tako stara. In kaksne vrednosti so te ure?

Oglasite se pri enem od dobrih urarjev. Če ste iz LJ kar pri Sokolu v kleti Hali A, na Gorenjskem priporočam Robnika ali pa v Celju obiščite Urarstvo Lečnik.

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4653

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
criptus napisal(a):

vanessa napisal(a):

Oglasite se pri enem od dobrih urarjev. Če ste iz LJ kar pri Sokolu v kleti Hali A, na Gorenjskem priporočam Robnika ali pa v Celju obiščite Urarstvo Lečnik.

če mislite uro dat očistit, jaz nisem urar. če mislite uro dat odpret in poslikat mehanizem greste lahko do prvega urarja.

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4656

• vanessa
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Eko sem bila pri urarju ki mi je uro odprl in v notranjosti so navedeni sledeci podatki : Probus IWC scafusia caliber 67 ter št.946928 no kot sem ze napisala so na zunanjem pokrovu pa št.979994

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4657

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
starost je taka kot sem navedel. če je ura jeklena in v stanju kot na slikah, moja ocena med 350-450eur. ampak poudarjam, za boljšo oceno je treba uro videti v živo.

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4669

• jozi
  • jozi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
No eBay APP ID défined in Kunena configurationNo eBay APP ID défined in Kunena configurationNo eBay APP ID défined in Kunena configurationvanessa napisal(a):

Eko sem bila pri urarju ki mi je uro odprl in v notranjosti so navedeni sledeci podatki : Probus IWC scafusia caliber 67 ter št.946928 no kot sem ze napisala so na zunanjem pokrovu pa št.979994

Morda poskusiš še na tujih ebayih, če potrebuješ denar. Začetno ceno nastaviš na najmanj, kot ti ponudijo pri nas ...
Npr.

Nisem ekspert, vendar sta zgornji dve narejeni iz srebra namesto iz jekla. Ti pa imaš škatlo. Vendar je pa tvoja številčnica lepša in zagotovo ni bila barvana. Jaz je na tvojem mestu ne bi prodajal, ampak bi jo ohranil kot investicijo in seveda drag spomin. Morda ti bo čez 10 let prišel izkupiček bolj prav.

Last Edit: od jozi.

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4671

• vanessa
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
jozi....zal je življenje v teh časih prekleto teško zato mi pride vsak cent prav. je pa tudi tako...uro hranim že kar nekaj let in ker se nezgode dogajajo sem jo pri čiščenju že 2x spustila z rok....prvič je počil plastičen pokrovček v katerem je ura( samo počil) no drugič (čez kakšno leto ali dve) mi je spet padla in se je plastični pokrov odprl in se mi je razbila steklena šipca ki je pokrivala številčnico....ne upam si pomisliti kaj bo odletelo naslednič ko bom imela generalno čiščenje...mogoče kakšen kazalec......zato bi jo raje prodala nekomu ki jo bo še bol cenil kot jaz...ker kot izgleda meni ni vsojena ....spominov na deda ma pa še veliko in jo zato ne rabim.

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4672

• vanessa
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
uf....še tole sem pozabla prašat :( kje se mi najbolj splača objaviti oglas za prodajo glede da z e-bayam nimam izkušenj...

Odg:stara zepna ura pred 13 let 8 mesecev #4676

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Za začetek lahko objaviš oglas s ceno kar tu, če se ti mudi prodat je iztržena cena največkrat nizka, če pa prodajaš zrihtano uro in se ti ne mudi pa lahko iztržiš precej več.
Za servis stopi do par urarjev v tvojem kraju, kajti lahko se zgodi da plačaš mnogo mnogo preveč denarja, kar ti zmanjša željen iztržek.

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si