minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Outlet v praksi

Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4574

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Veliko je govora o nakupu zapestnih ur v tako imenovanih outletih. Vsi vemo kaj to pomeni oz. če posplošimo; 40%, 50%, 60% popusta. Sliši se mamljivo, pa se tudi v praksi res vse tako perfektno obnese? Kot urarski sladokusci bomo seveda govorili o mehanskih urah.

Nakup v outletu ni vedno zares ugoden nakup! V svoji dolgoletni urarski praksi sem velikokrat naletel na ponosne lastnike novih ur, ki so po dokaj kratkem času prinesli uro na servis. Nekajkrat zaradi nabiranja kondenza v uri, največkrat pa zaradi očitnega odstopanja točnosti. Razlog se je kot po pravilu skrival v "starosti" ure, ki je več let v istem položaju "nepremično" stala zaprta v vitrini pod toplimi lučmi. Na nemirko je vplivala gravitacija istega položaja, kar je posledično vplivalo na nemirkino spiralo, ki se je neenakomerno "posedla". Olje se je neenakomerno porazdelilo in sprijelo v drobne grudice, tesnila so se postarala in skupen rezultat vsega skupaj je bil na dlani. Če je ponosni lastnik svojo novo pridobitev hotel spraviti v uporabno stanje, je bil potreben konkreten poseg v uro. Uro je bilo treba odpreti, osvežiti ali še bolje zamenjati tesnila, mehanizem razstaviti, ga očistiti in ponovno naoljiti ter sestaviti, morda celo zamenjati nemirko, uro natjunati...Tak poseg pa vsekakor ni zastonj in navidezno zelo ugodno kupljena ura, kar naenkrat ni bila več tako poceni. Cena se je nevarno približala polni ceni s to razliko, da je bil model še vedno star. Se je na koncu res splačalo?

Delite z nami svojo izkušnjo.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od igor.

Odg: Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4584

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
kaj pa garancija? ali ure kupljene s popustom 30-60% nimajo garancije?

Odg:Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4585

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Sam sem že večkrat zavil v outlet, ko sem iskal kakšno uro, bodisi zame ali za darilo, vendar sem bil razočaran nad ponudbo IN nad cenami. V ponudbi so bile v glavnem ure, ki nikakor niso v mojem izboru, vsekakor pa je bilo mehanike bolj malo, če sploh. Vsaj polovica znamk je bila "kikiriki", cene pa so resda bile znižane, ampak po nekaj klikih sem takšne cene našel tudi na netu, s to razliko, da so ure bile nove (letošnje). Nekako me niti enkrat niso prepričale v nakup. Dopuščam možnost, da sem iskal v napačnik outletih in bi bil vesel, če bi me kdo usmeril proti kakšni Planet ocean-ki, Speedy-ju ali Submarinerju ;)

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Odg: Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4587

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
sokol napisal(a):

kaj pa garancija? ali ure kupljene s popustom 30-60% nimajo garancije?

Seveda jo imajo, saj jo po zakonu morajo imeti. Ampak, ali res misliš, da se bo prodajalec spustil v stroške, ki nastanejo z zgoraj omenjenim servisom? Nisem ravno prepričan. Kakšen je potem sploh smisel outlet prodaje? Največkrat se ura samo natjuna, en čas mogoče spet teče nekje na mejah še dopustnega, potem pa...in tako dvakrat, trikrat, petkrat...in leto je naokoli, garancije ni več, če pa želiš, da ura tiktatka tako kot mora...

Več kot 25 let delam v trgovini, a žal moram pljuniti v lastno skledo, saj so po mojem mnenju in izkušnjah razni outleti, mega popusti, akcije...praktično samo davek na budale. Je pa to izključno moje mnenje, zato sem tudi odprl debato, da še drugi poveste svoje izkušnje.

Naj za konec samo citiram del tvojega stavka: ... pač uveljavljaš garancijo. ampak problem je, ker imaš uro staro pol leta že odpirano in prešraufano. Pa še kako prav imaš...

Odg: Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4589

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
@igor...se kar moram strinjat s tabo. sam teh problemov nikdar nisem in ne bom imel..zakaj?? ker nikdar in nikoli ne bom kupil nove ure.

Odg: Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4592

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
sokol napisal(a):

@igor...se kar moram strinjat s tabo. sam teh problemov nikdar nisem in ne bom imel..zakaj?? ker nikdar in nikoli ne bom kupil nove ure.

Glede na to, da sva stara urarska mačka sem prepričan, da popolnoma razumeva argumente drug drugega. Hvala za tvoje mnenje, bom pa seveda vesel še kakšnega...nihče ne ve vsega.

Odg: Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4598

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
sokol napisal(a):

+1 :)

Odg:Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4641

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
sablfish napisal(a):

Sam sem že večkrat zavil v outlet, ko sem iskal kakšno uro, bodisi zame ali za darilo, vendar sem bil razočaran nad ponudbo IN nad cenami. V ponudbi so bile v glavnem ure, ki nikakor niso v mojem izboru, vsekakor pa je bilo mehanike bolj malo, če sploh. Vsaj polovica znamk je bila "kikiriki", cene pa so resda bile znižane, ampak po nekaj klikih sem takšne cene našel tudi na netu, s to razliko, da so ure bile nove (letošnje). Nekako me niti enkrat niso prepričale v nakup. Dopuščam možnost, da sem iskal v napačnik outletih in bi bil vesel, če bi me kdo usmeril proti kakšni Planet ocean-ki, Speedy-ju ali Submarinerju ;)

Pri nas? A ni samo eden?

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4655

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
criptus napisal(a):

sablfish napisal(a):

Pri nas? A ni samo eden?

Ne, ni samo eden...med drugim ga imamo tudi mi...pa še bi se jih našlo... B)

Odg:Outlet v praksi pred 13 let 8 mesecev #4658

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Dejmo konkretne podatke prosim, bo uporabno še za koga :ok:

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si