minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2155

• jozi
  • jozi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
criptus napisal(a):

jozi napisal(a):

Hvala! Na urarstvo robnik sem tudi naslovil e-mail z vprašanjem o okvirni ceni.

Sicer pa, si niti ne predstavljam za kakšen strošek gre pri takih urah? 30, 130, 300, 1300, 3000 ? Potem, če kupiš tako uro za 170, kot jo je prodajal uporabnik Sokol, te lahko stane reden servis v isti cifri?

Zaenkrat si lastim 15 let staro swatch chrono, pri kateri sam zamenjam baterijo na vsakih 5 let (za 1 eur) iin ura laufa naprej.

Če tako gledaš na ure kot si napisal v zadnjem stavku, potem ti bo seveda škoda vsakega evra in je bolje da tako Omego bodisi obdržiš ali prodaš/podariš nekomu, ki jo bo drugače cenil...

Bilo je mišljeno zgolj pragmatično in nikakor ne podcenjevalno do ur. Sam sem najbolj zadovoljen, če ravnam racionalno - vem pa, da bo servis za Bentleya dražji od servisa za Kio.

Recimo - če bi za uro dal 150, mi vsakih 5 let vanjo vložiti 50 eur ne bi predstavljalo problema. Če bi pa vsakih 5 let vanjo dal 300 eur, mi pa že ne bi bilo prav.

Če bi imel uro za 3000 eur, pa me srce ne bi bolelo, v kolikor bi vanjo vsakih 5 let vložil 1000 eur, da bi delovala optimalno.

Le iz tega razloga me je zanimalo, koliko stane vzdrževanje take ure.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2156

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
sem te narobe razumel, se opravičujem... :ok:

Če daš restavrirat staro uro, ki je povrhu še Omega in ti nekaj pomeni, potem strošek morda res ni razumen a toliko daš ker ti ura nekaj pomeni (če ti - govorim na splošno, ne mislim tebe osebno).

Če kupiš uro za 150 je vprašanje koliko se sploh splača še vlagat vanjo kasneje, razen morda menjave pasu in baterij. Ko škripne pač škripne in kupiš novo. Drugače pa je če imaš mal boljšo uro. Tu je treba vedet, da ji pripada generalni servis na nekje 5-8 let, ki dejansko stane tudi nekaj 100 €.

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2157

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
criptus napisal(a):

sem te narobe razumel, se opravičujem... :ok:

Če daš restavrirat staro uro, ki je povrhu še Omega in ti nekaj pomeni, potem strošek morda res ni razumen a toliko daš ker ti ura nekaj pomeni (če ti - govorim na splošno, ne mislim tebe osebno).

Če kupiš uro za 150 je vprašanje koliko se sploh splača še vlagat vanjo kasneje, razen morda menjave pasu in baterij. Ko škripne pač škripne in kupiš novo. Drugače pa je če imaš mal boljšo uro. Tu je treba vedet, da ji pripada generalni servis na nekje 5-8 let, ki dejansko stane tudi nekaj 100 €.

Se strinjam z vsem napisanim v postih. Bom malo karikiral in uporabil najbolj banalno primerjavo z avtom. Če kupiš rabljen avto za 1000 eur daš za reden servis ravno toliko, kot če kupiš tak isti avto za 5000 eur. Odvisno je pač, kakšen odnos ima kdo do določene stvari.

Sicer pa naj bi bilo potrebno servis ure narediti na štiri leta. Takšno je priporočilo večine manufaktur. Nemirka večine mehanizmov naredi 28800 alternanc na uro in po štirih letih delovanja se ta številka povzpne na milijon polnihajev in to naj bi bil čas, ko mehanizem potrebuje osvežitev. Za predstavo naj povem, da je cena servisa mehanizma ETA 2824 do približno 300 eur. Za to ceno se mehanizem razstavi, očisti, naolji, menjata se navijalna os in krona, vsa tesnila, ura se tudi generalno spolira.

Tudi brez servisa bo ura tekla vsaj 15-20 let, ampak kot sem že dejal, vse je odvisno od odnosa posameznika do stvari. Ni nam problema vsako leto dat toliko in toliko za servis avta, za urco pa vsake, recimo štiri do pet let...

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2181

• jozi
  • jozi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hja, mogoče še koga zanima, pa objavim tudi tukaj.

Vprašanje sem naslovil na urarstvo Robnik in na Omega urarstvo v Zagrebu. Cena pri naših sosedih je kar 2x nižja, namreč za reden servis na 5 - 7 let bi računali 200 eur, urarstvo Robnik pa kar 400 eur.

Ne predstavljam si čisto, kako bi bilo, če bi si lastil 10 ur. Bi si moral najti popoldansko službo le za to, da poservisiram urice :) Ali pa se sam izuriti v tem. Ostali uporabniki servisirate ure le na uradnih servisih?

Se mi zdi, da je najbolj ugodna rešitev, da najdeš upokojenega urarja, ki je itak popravljal take ure v času svoje službe in ti jo v Sloveniji popravi za zmerno ceno. Verjetno kaj takega kdo tudi prakticira na tem forumu?

Če ima kdo kak kontakt se priporočam zanj - bom pa tudi sam malo poizvedel, pa lahko delim z vami ...

p.s. Koliko časa pa se sploh porabi za en normalen servis ure?

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2182

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Na tak način se prestižnih ur ne servisira. Bi peljal Mercedesa k upokojenemu mehaniku, ki je šraufal fičke, da ti na klocnih zamenja olje in pakne?

V teh urah so vrhunski mehanizmi, ki zahtevajo delo strokovnjaka. Samo ležaji na primer zahtevajo posebna olja, ki jih lahko zagotovi le pooblaščen serviser.

In če sem malo zloben, bi si kupil Mercedeza, če bi moral popoldne delat za gume in servis?

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2183

• jozi
  • jozi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hecno. Lastim si Mercedesa, ki mi ga servisira upokojeni mehanik, ki je poklicno servisiral Mercedese. Pri tem je bil eden najboljših. In svoje delo tudi danes opravlja precej bolje, kot slišim od znancev, ki vozijo na AC.

Prav tako bi rad servisiral tudi uro. Predstavljam si, da je enemu profesionalnemu urarju v penziji dolgčas in morda opravlja urarsko dejavnost čisto iz veselja oz. dodatnega zaslužka.

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2184

• jozi
  • jozi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
criptus napisal(a):

In če sem malo zloben, bi si kupil Mercedeza, če bi moral popoldne delat za gume in servis?

Bi. Priljubljenim blagovnim znamkam ostajam zelo zvest.

Če si le malce vešč uporabe interneta in malcei iznajdliv, te servisiranje, nabava materiala, gum na koncu pride ceneje za avto višjega srednjega razreda (v mojem primeru Mercedesa), kot bi te prišel uraden servis za najmanjšo Kio.

Morda imam zato tudi pri urah podoben občutek.

p.s. si pa gotovo s svojimi posti ne delam nič dobrega za karmo :(

Last Edit: od jozi.

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2186

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Tele primerjave z avtomobili se mi zdijo že naravnost smešne. Kdor ima za Mercedesa si ga bo pač kupil in se vozil z njim, vsi ostali pa bomo ravno tako prišli na cilj...enako je pri urah; kdor ima (denar in odnos do teh stvari) bo imel na zapestju "ihgpidhviahff", vsi ostali pa bodo lahko odčitavali čas z vaškega turna ali mobitela.

Pri servisih ur imenitnih blagovnih znamk je tako, kot pri nakupu le-teh; ceno določa manufaktura, kar pomeni, da morajo biti cene povsod enake. Torej; uradni servis v Zagrebu naj bi imel popolnoma isto ceno za enako opravljeno delo, kot uradni servis v Bukarešti, Madridu, Pragi, Helsinkih ali pri Urarstvu Robnik. Vse ostalo je stvar dogovora...

Aja, pa še enkrat, reden servis ni na 5-7 let, redni servis je na 4 leta.

Last Edit: od igor.

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2193

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
Se podpišem pod to kar so rekli Igor in Criptus!Pustimo avte tam kjer so,ker z urami,nimajo nobene veze.

@jozi,rekel bom tako,malo po domače....mislim da si zgrešil forum,za take primerjave v katere si se spustil.Za nekoga,je ura pač ura in se ne obremenjuje več kot toliko kaj nosi in ni čustveno navezan na ta predmet,drugi vidimo v tem predmetu dosti več in z strojčkom ki nosimo na zapestju,ne samo da smo povezani emocionalno...,ampak še več.Biti ljubitelj ur,je na nek način tudi način razmišljanja in način življenja(za tiste ki hočejo razumet).
Kar se tiče servisa mehanske ure...,ne bom zgubljal dosti besed na to temo,ker je bilo napisano in povedano ze dosti,na racun tega...meni kot ljubitelju,servis ure ne predstavlja stresa ali slabe volje.Obratno,veselim se trenutka ko pričakujem uro iz servisa,ker jo dobim poštimano,spulirano,regulirano,in vem da bo naslednjih 5 let brezkompromisno delovala....
Strošek...hm,ja..Mislim da,ce imas nekaj rad in ti je všeč,te ne boli srce zato,ker moraš vsake toliko nekaj vložit,da se zadovoljstvo nadaljuje...
Kar se pa Robnika tiče,ti svetujem,da preden ugotavljaš ce je vreden denarja ki sprašuje za servis,greš do njega,se na 4 oči pomeniš kakšne so tvoje želje in potrebe,mu probaš zaupat eno uro v servis ali v restavriranje,na koncu pogledaš rezultat in koliko si ti odnesel od vsega...in potem oceniš če je vreden tega denarja ali,ne.Verjami,da boš ugotovil,da ima zelo korektne tarife in glede na večino konkurence,tudi ugodne.
Za pravega ljubitelja ur,je osebni Urar kot družinski zdravnik :laugh:

Brez zamere,to je samo moje skromno mnenje ;)

Odg:HOT DEALS - Lepa priložnost za nakup pred 14 let 4 mesecev #2199

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Imatra napisal(a):

Za pravega ljubitelja ur,je osebni Urar kot družinski zdravnik :laugh:

Ha ha, tole izjavo si moram zapomnit ! :woohoo:

minutka.si minutka.si minutka.si