minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Nakup ure do 500€

Nakup ure do 500€ pred 10 let 3 mesecev #12405

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50

Blue30 napisal: Ne vem, kako vi kupujete ure, ali je to samo zaradi stila (torej znamka, cena) ali zaradi česa drugega.
Meni so te navadne ure, ki nimajo gor nič drugega kot kazalce, totalno nezanimive in puste.
Že kronograf doda nekaj "zanimivosti".

Za ceno 500 eur pa bi se že dobil kakšen dober Edifice model, solar in waveceptor in ni potrebe bo menjavah baterij, nastavljanju in navijalcu, pri ostalih znamkah sem opazil, da sta ti dve funkciji kar držaji, kot pri Casiu.

Ko kakšnih 260 posameznih ročno sestavljenih delčkov deluje kot celota, pri tem pa še kaže čas, v nadaljevanju še meri čas, prikazuje lunine mene, je sposobna zdržati večje globine, potem pa dodamo še zgodovino, zgodbo ter ime, dobimo več, kot le pokazatelj trenutnega časa. Mehanske ure luksuznega razreda so umetnost. Imajo dušo in ogromno povedo o človeku.
Da ti bo lažje razumljivo; Dacia (Casio) te tudi prepelje od A do B. Za znamko Blancpain (Aston Martin) pa stoji zgodovina, legenda ter nešteto detaljev. Če tega ne razumeš, pač nisi ljubitel ur in prav je, da daš za uro do max. 100€. Tudi meni avto ne predstavlja drugega, kot (nujni) strošek.
Vsak naj zapravlja za stvari, ki mu pomenijo veliko. In hvala bogu, smo si različni.
Zahvale: criptus, doomy17, rojcek

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Nakup ure do 500€ pred 10 let 3 mesecev #12406

• Blue30
  • Blue30 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Hvala za razlago, zanimivo.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 3 mesecev #12407

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Meni pri uri zadoščajo trije kazalci, mogoče še datum. Drugega ne rabim. Zakaj bi imel na uri stvari, ki jih ne rabim?
Za štopanje časa pa so odlične poceni quartz ure.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 3 mesecev #12408

• Blue30
  • Blue30 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Oblika, barve, uporabnost, udobnost na roki, cimvec informacij.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 3 mesecev #12409

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Funkcionalno gledano je vsak nakup ure nad, ne vem, 50€ luksuz (v smislu dobrine, ki presega povprečne potrebe). Pa še do 50€ je danes vprašanje, ker smo se vrnili k "žepnim" uram (mobitelom). Poleg tega so tudi poceni kvarčne ure vsaj toliko natančne kot bistveno dražje mehanske variante.

Zakaj torej poseči toliko globlje v žep za luksuz? Primerjava z avti je vsekakor dobra metafora, s tem, da je pri avtu vključeno dodatno tveganje (huje je, če te avto pusti na cedilu sredi poti oz. ima slabšo varnost v primeru nesreče, kot če odpove ura). Boljša bi bila npr. primerjava z vinom. Za nepoznavalca je v redu vsako vino, ki dopolni obrok, odžeja, odveže jezik, ... Ljubitelj pa je pripravljen plačati več, ker je fasciniran nad subtilnimi detajli (nisem poznavalec, ampak recimo: specifične nianse v okusu, barvi, itd). Podobno je pri urah - ljubitelj bo plačal več za detajle: zgodovino znamke, detajle v obdelavi, detajli v izgledu, simboličen pomen neke točno določene ure, komplikacije, posebno mehaniko, izredno natančne kvarčne mehanizme, ...

Seveda imaš tudi pri urah različno dobra razmerja med ceno in tem, kar dobiš - zato pa imamo različne teme in lestvice, kjer iščemo najboljšo uro do 500€, do 1000€, do 5000€, do 15000, do 50000 itd. In bolj ko se poglabljaš v detajle, bolj ugotoviš, da je zadaj ena cela umetnost. In potem razviješ pravo spoštovanje in ljubiteljstvo.

Pomemben delež k ceni pa seveda prispeva tudi marketing (najizraziteje pri modnih urah, o katerih tukaj redko govorimo, pa tudi pri ostalih). Jaz sicer tega luksuza ne dojemam kot snobovstvo, temveč spoštovanje detajlov (snobovsko pa je, če kupiš drago in znano uro brez spoštovanja detajlov, zaradi statusnega simbola).

Če te ne prepriča, bo za tvojo denarnico bolje, da pobegneš, preden se nalezeš. Potem ni poti nazaj. :D

Edit: Aja, mimogrede. Tudi Casio, ki si ga omenil, se mi zdi primeren za to temo. Konec koncev ponuja odlično razmerje med ceno in vrednostjo. Sicer smo tu večinoma bolj naklonjeni polnokrvni mehaniki, ampak po moje kakšen boljši Casio, ki si ga omenil, predstavlja odličen kos za bolj funkcionalno/športno usmerjene, ki jih ne zmoti nemehanska osnova. Itak je znano, da Casio ponudi kar veliko ure za svojo ceno, G Shock je itak kulten model (meni "nagravžen", ampak de gustibus non est disputandum).
Zahvale: doomy17

Last Edit: od Matrus.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 3 mesecev #12410

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Moj okus:ura je okrogle oblike, samo trije kazalci me ne motijo oz. še najraje vidim uro s tremi kazalci in datumom. Ohišje še najraje vidim da je iz nerjavečega jekla, brez raznih PVD prevlek, pozlat itd.
Številčnica mi je vseč, če ni tako nagosto "popisana" z raznimi detajli. Všeč so mi barve, črne, bele, mogoče kovinsko sive oz srebrne, glede številk oz črtic na številcnici, mi je še najbolj všeč če so le črtice brez številk...uporabnost nevem kako naj to komentiram, to je odvisno od modela ur, najrazličnejše funkcije imajo predvsem kvarčne digitalne ure, našteval jih ne bom, ker vseh niti ne poznam, pogoste so tudi funkcije avtomatskih ur: kronografska štoparica, lunine mene itd.
Ura mi pač pomeni več, kot le to da kaže čas, to je odvisno od posameznika. Sam pa raznih "uporabnih" funkcij ne potrebujem.
Udobnost, sicer ne vem točno kako je to mišljeno, mogoče na velikost premera ohišja?
Najljubše mi je od 38-40mm premera in mogoče še to kako pašček sede na zapestje. Na to je težko odgovorit, kakor komu paše za poletje kovinski, za pozimi usnjen.

V veliki večini pa se strinjam s Sablfishem par postov nazaj.

Trenutno resnično še nimam avtomatske ure, bi mi pa bilo žal dati 50€ za uro na baterije. Rajši prišparam 500€ pa si kupim uro, v kateri bije "srce" če se lahko tako izrazim.
Srečno.

Nakup ure do 500 € pred 9 let 10 mesecev #13484

• mwatches33
  • mwatches33 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Pozdravljeni forumasi,

Odlocam se za nakup ure in vas prosim za pomoc pri izbiri,nasvete, predloge
Kot moje kriterije bi omenil:
-Cena tja do max 500eurov
-Velikost: moje zapestje je prej drobno kot pa masivno, verjetno max 42mm
-Glede izgleda.. Nasel sem nekaj ur, ki so mi precej vsecne vednar nedostopne bodisi zaradi cene ali pa cesa drugega..
Primeri:
i836.photobucket.com/albums/zz281/johnchoe/Jazzface.jpg
www.swissclassicwatches.com/wp-content/u...uto-chrono-watch.jpg
4.bp.blogspot.com/-fVC8h3ESVn8/UQF-iQPNl...s1600/Rado+Hyper.png
-Nixon sentry ss chrono

Drugi kriteriji mi niso ravno pomembni(mehanizem,..) pri predlogih imejte v glavi predvsem izgled,ceno, ter to da je to ura za mlajsega cloveka-studenta
Hvala za vas cas:)
Lp

Last Edit: od criptus.

Nakup ure do 500 € pred 9 let 10 mesecev #13486

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 410

mwatches33 napisal: Pozdravljeni forumasi,

Odlocam se za nakup ure in vas prosim za pomoc pri izbiri,nasvete, predloge
Kot moje kriterije bi omenil:
-Cena tja do max 500eurov
-Velikost: moje zapestje je prej drobno kot pa masivno, verjetno max 42mm
-Glede izgleda.. Nasel sem nekaj ur, ki so mi precej vsecne vednar nedostopne bodisi zaradi cene ali pa cesa drugega..
Primeri:
i836.photobucket.com/albums/zz281/johnchoe/Jazzface.jpg
www.swissclassicwatches.com/wp-content/u...uto-chrono-watch.jpg
4.bp.blogspot.com/-fVC8h3ESVn8/UQF-iQPNl...s1600/Rado+Hyper.png
-Nixon sentry ss chrono

Drugi kriteriji mi niso ravno pomembni(mehanizem,..) pri predlogih imejte v glavi predvsem izgled,ceno, ter to da je to ura za mlajsega cloveka-studenta
Hvala za vas cas:)
Lp

Tema prestavljena. Najprej poglej tole temo, imaš morje primerov za uro ki jo iščeš. Sicer Hamilton je odlična izbira. Poglej še znamki Certina in Tissot. Nixon odsvetujem.

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 10 mesecev #13487

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
V bistvu kaj dosti sploh ni za pomagat, glede na to, da ti je važen samo izgled... Glede tvojih primerov, sta ceni 500€ še najbližje oba Hamiltona (verjetno oba pod tisoč €), Rado je pa daleč stran. Glede Nixon ur pa...poznam jih ne bi pa verjetno dobil kaj bolšega za enak ali manj denarja (Seiko, Jacques Lemans, Festina, tudi Fossil,...)

Če ti je kaj več do ur, kot samo izgled, lahko vzameš mehansko. Za ta denar in od švicarjev mogoče, mogoče samo kakšen Tissot, Atlantic, Roamer (malo poglej tule, in še kje: shop.stentime.si/ ) sicer bi se pa znalo najdit kaj med Steinhart urami ( www.steinhartwatches.de/en/ ) ali pa Seiko.

Če pa želiš kvarčno, torej na baterije, pa že maš vse naštete, v stavkih višje, je pa izbira tukaj še večja.

To je to, kar ti lahko rečem glede mehanizmov in kvalitete. Posameznih primerov ti sam ne bom pošiljal (mogoče kdo drug), ker je glede izgleda podobnih veliko . Je pa po tvojih primerih vidno, da so ti bolj všeč ure s temno oz. črno številčnico in bi verjetno našel kakšno podobno med mojimi naštetimi.

Kar se tiče tega, da si študent, sploh nima neke veze glede izgleda...tudi sam sem in sam bi rekel, da nosi tisto kar ti je všeč, magari uro za 10.000 €, če le imaš do nje odnos ;)

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

Nakup ure do 500€ pred 9 let 9 mesecev #13646

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Zelo me trenutno za poseben namen zanima pod konkretno rubriko nasveti za ženske ročne ure z modnim priokusom in morda malo večjih premerov tja do 36 mm

minutka.si minutka.si minutka.si