minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: KATERO URO NOSITE DANES?

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 4 mesecev #19433

• grega88
  • grega88 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 9
Novoletna vintage Omega.

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od grega88.

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19445

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Vidim, da ima eden od članov težave s pripenjanjem slik na forum:

www.minutka.si/forum/11-obvestila-novost...e-slik-na-forum.html

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19446

• BorisB
  • BorisB avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 3
Mislim, da sem to jaz. Problem sem imel v preveliki velikosti slik.
Hvala!!

Last Edit: od BorisB.

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19447

• Turbo
  • Turbo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1

gasper napisal:

luxman napisal: Nova pridobitev, Seagull 1963, 42mm verzija.

lepa urca, sem bral in če se prav spominjam, je Seagul prevzel načrte takratnega Venusa. Tako, da notri povsej verjetnosti tiktaka Venusu(175,178...) podoben mehanizem...

Pozdravljeni, sem nov na forumu in še brez ure :-) Tale Seagull 1963, 42mm verzija, me je čisto osupnila. Mi lahko poveste kaj več o tej uri? Kje ste jo kupili, kaj o posebnostih, točnosti...

lp

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19448

• luxman
  • luxman avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 10
Lep pozdrav. Upam, da ne bo preveč “off topic” če napišem kratko zgodovino in nekaj podatkov o uri v tej temi. Leta 1961 je ”Tianjin Watch Factory” dobila nalogo, da izdela uro za letalske sile Kitajske vojske. Do oktobra leta 1962 so izdelali nekaj prototipov, ki jih je preučila 38 članska komisija sestavljena iz strokovnjakov z različnih področij – vojska, letalstvo, industrija. Odločili so, da ura izpolnjuje zahteve in dali zeleno luč za začetek proizvodnje. V letu 1963 je tovarna izdelala 1400 the ur in jih dostavila letalstvu. Od tu izvira tudi ime, Seagull 1963. Za pogon ure so izbrali mehanizem Venus 175. Naj poudarim, da Kitajci niso kopirali tega švicarskega mehanizma, ampak so odkupili načrte in stroje za izdelavo direktno od švicarskega proizvajalca. Velikost ure je bila 38 mm in steklo je bilo iz pleksija. Mehanizem, ki ga danes dobiš v tej uri, se imenuje Seagull ST21 in še vedno bazira na Venus 175. Je navijač, rezerva navitja je okrog 42 ur. Uro se danes dobi v dveh velikostih, 38 in 42 mm in nekaj variacijah števičnic. Prav tako imaš na izbiro modele z navadnim, pleksi in safirnim steklom. Moja je 42 mm, navadno steklo, ampak nosi se zelo veliko, po občutku bi dejal, da je premer 45 mm. Za manjše zapestje je gotovo bolša izbira 38mm. Kar se tiče točnosti, to je najbolj točna mehanska ura v moji zbirki – imam še Seiko in Vostok mehanske ure. Z pravilnim odlaganjem čez noč – ura ima nekaj sekund dnevno pozicijske variacije – sem po dveh mesecih še vedno manj kot 10 sekund od referenčnega časa, kar se mi zdi odličen podatek. Drugače sem z uro zelo zadovljen, za ta denar je praktično edina izbira, če si želiš mehanski kronograf. Pa v živo je veliko lepša kot na slikah, barva številčnice je fantastična. Kupil sem jo preko spleta v Nemčiji, ker nisem prepričan kakšna so pravila foruma glede linkov ga trenutno ne prilagam. Če moderatorji nimajo nič proti, ga dodam kasneje.
Zahvale: Slamca

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19449

• Turbo
  • Turbo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec

luxman napisal: Lep pozdrav. Upam, da ne bo preveč “off topic” če napišem kratko zgodovino in nekaj podatkov o uri v tej temi. Leta 1961 je ”Tianjin Watch Factory” dobila nalogo, da izdela uro za letalske sile Kitajske vojske. Do oktobra leta 1962 so izdelali nekaj prototipov, ki jih je preučila 38 članska komisija sestavljena iz strokovnjakov z različnih področij – vojska, letalstvo, industrija. Odločili so, da ura izpolnjuje zahteve in dali zeleno luč za začetek proizvodnje. V letu 1963 je tovarna izdelala 1400 the ur in jih dostavila letalstvu. Od tu izvira tudi ime, Seagull 1963. Za pogon ure so izbrali mehanizem Venus 175. Naj poudarim, da Kitajci niso kopirali tega švicarskega mehanizma, ampak so odkupili načrte in stroje za izdelavo direktno od švicarskega proizvajalca. Velikost ure je bila 38 mm in steklo je bilo iz pleksija. Mehanizem, ki ga danes dobiš v tej uri, se imenuje Seagull ST21 in še vedno bazira na Venus 175. Je navijač, rezerva navitja je okrog 42 ur. Uro se danes dobi v dveh velikostih, 38 in 42 mm in nekaj variacijah števičnic. Prav tako imaš na izbiro modele z navadnim, pleksi in safirnim steklom. Moja je 42 mm, navadno steklo, ampak nosi se zelo veliko, po občutku bi dejal, da je premer 45 mm. Za manjše zapestje je gotovo bolša izbira 38mm. Kar se tiče točnosti, to je najbolj točna mehanska ura v moji zbirki – imam še Seiko in Vostok mehanske ure. Z pravilnim odlaganjem čez noč – ura ima nekaj sekund dnevno pozicijske variacije – sem po dveh mesecih še vedno manj kot 10 sekund od referenčnega časa, kar se mi zdi odličen podatek. Drugače sem z uro zelo zadovljen, za ta denar je praktično edina izbira, če si želiš mehanski kronograf. Pa v živo je veliko lepša kot na slikah, barva številčnice je fantastična. Kupil sem jo preko spleta v Nemčiji, ker nisem prepričan kakšna so pravila foruma glede linkov ga trenutno ne prilagam. Če moderatorji nimajo nič proti, ga dodam kasneje.

Hvala za izčrpen info. Morda bi lahko moderator premaknil najina zapisa v novo temo.

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19451

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73
Za točnost lahko potrdim. Pri moji se je gibala 2-5 sek. dnevno.

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19452

• prijazen
  • prijazen avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19454

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
@luxman

Link v tem primeru seveda lahko prilepis...

Moderator

KATERO URO NOSITE DANES? pred 9 let 3 mesecev #19455

• luxman
  • luxman avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 10
Torej, moja je kupljena na www.poljot24.de . Prodajalec je odličen, na vsa moja vprašanja, ki jih ni bilo malo, je odgovoril v zelo kratkem času in tudi dostava in ostalo je bilo točno tako kot dogovorjeno. Najbrž se jo kje drugje najde ceneje, ampak sama izkušnja nakupa pri tem prodajalcu je bila res odlična, zato ga lahko samo priporočim. Pa še pošilja iz Nemčije, tako, da je cena točno taka kot jo vidite, ni nobenih carin in davkov.

minutka.si minutka.si minutka.si