minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: ROLEX OYSTERQUARTZ

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1155

• Imatra
  • Imatra avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
Sem vesel da se je razvila tako zanjimiva in konstruktivna debata...Načel sem temo prav na podlagi ugotovitev ki jih večina navaja....Kot sem rekel,tudi meni je na prvem mestu mehanska ura in zelo spoštujem ETO,SELLITO,SOPROD,RONDO itd...Hočem reči samo to in to je moje skromno mnenje,da pač ni vse samo v mehaniki...Po moje je pomembno več faktorjev...Med katerimi je: Zgodovina manufakture,Zgodba o razvoju in tehnologiji in seveda design,mehanizem itd...Kot sem rekel,poleg Breitlinga(Navitimer) in Corteberta sem pred kratkim kupil Steinhart-a,novinca ki vsi dobro poznate,če ne preko neta itd...
Kupil sem uro iz serije AVIATION :http://www.steinhartwatches.de/en/Aviation-GMT-automatic,256.html in morem rečt da je krasna urca,velika,v notranjosti je ETA 2893-2,ima funkcijo GMT,dva različna pasova...skratka za slabih 500 eur,NI da NI:-)Ko sem začel nosit uro je pritegnila veliko pogledov in vprašanj,že zaradi svojega atraktivnega videza....Na žalost,pa nihče s katerim sem govoril ni poznal Steinharta kot Brand oz. kot projizvajalca...Vsakemu posebej,sem moral razložit za kaj gre...Ni da me to moti,ampak v tem primeru ne morem rečt da nosim prestižno uro in da je boljša oz. enaka kot TISSOT,CERTINA,HAMILTON...oz. kot drugi bolj znani projizvajalci z enakim ETINIM mehanizmom v notranjosti...Steinhart,res ponuja veliko za denar ki stane,ampak z razliko od Švicarskih manufaktur srednjega cenovnega razreda nima zgodovine....in tudi to nekaj stane...Če odmislimo,da g.Gunter Steinhart živi in dela v Nemčiji,navdih za design svojih ur dobi pri 'velikih',ohišja,verjetno naroči in dela na kitajskem v katera vgrajuje mehanizme katere kupi pri ETI,je to vsa zgodba o uspehu!Mislim pa da tukaj o prestižu,nima smisla govorit...Za dober denar,dobiš mehanski izdelek,kao SWISS MADE(čeprav paket pride iz AUGSBURGA:-))in to je to!
V takem primeru imam raje kvarčnega ROLEXA ali BREITLINGA,ker njihov prestiž in doprinos urarstvu,gredo nad enim banalnim mehanskim mehanizmom brez zgodbe.....

@gasper

Cortebert je zelo stara Švicarska manufaktura 1790 ki se je tudi zapisala v zgodovino,predvsem zaradi sodelovanja z Italijanskimi žežeznicami(žepne ure),danes je ime v lasti manufakture PERSEO ki nadaljuje projizvodnjo žepnih in zapestnih ur po večini mehanskih... en.wikipedia.org/wiki/Cort%C3%A9bert_(watch_manufacturer)

PERSO watch company: www.perseo-watches.it/

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1157

• Imatra
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Evo prilimam še Steinharta-a v živo:-))
Attachments:

Last Edit: od Imatra.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1158

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Imatra napisal(a):

Na žalost,pa nihče s katerim sem govoril ni poznal Steinharta kot Brand oz. kot projizvajalca...Vsakemu posebej,sem moral razložit za kaj gre...Ni da me to moti,ampak v tem primeru ne morem rečt da nosim prestižno uro in da je boljša oz. enaka kot TISSOT,CERTINA,HAMILTON...oz. kot drugi bolj znani projizvajalci z enakim ETINIM mehanizmom v notranjosti...Steinhart,res ponuja veliko za denar ki stane,ampak z razliko od Švicarskih manufaktur srednjega cenovnega razreda nima zgodovine....in tudi to nekaj stane...Če odmislimo,da g.Gunter Steinhart živi in dela v Nemčiji,navdih za design svojih ur dobi pri 'velikih',ohišja,verjetno naroči in dela na kitajskem v katera vgrajuje mehanizme katere kupi pri ETI,je to vsa zgodba o uspehu!Mislim pa da tukaj o prestižu,nima smisla govorit...Za dober denar,dobiš mehanski izdelek,kao SWISS MADE(čeprav paket pride iz AUGSBURGA:-))in to je to!
V takem primeru imam raje kvarčnega ROLEXA ali BREITLINGA,ker njihov prestiž in doprinos urarstvu,gredo nad enim banalnim mehanskim mehanizmom brez zgodbe.....

Se popolnoma strinjam. Glede tega sem se enkrat že razpisal na tem forumu.
Pri nas je žal kultura nošenja zapestnih ur na ekstremno nizkem nivoju, kar je v sosednji temi zapisal tudi že u-boat. Veliko ljudi kupuje (kupi) uro te in te "znane" blagovne znamke, pa sploh ne ve kaj kupuje (verjemite mi, govorim iz naslova dvajsetletnih izkušenj). Ni problema odšteti nekaj tisočakov, samo da ura nosi "znano" ime. Pri nas večina ljudi pozna le Rolexa, Breitlinga, Omego, morda še IWC, TAG Heuer, mogoče še Panerai, Zenith...potem pa poznavanje blagovnih znamk rapidno pade. Jasno je, da so to vrhunske manufakture, pa res obstajajo samo te? Preberite si v sosednji temi, kaj nosijo naši politiki B) . Mar res ne poznajo nič drugega? Seveda so med njimi tudi redke izjeme, a jih zaradi trgovske etike ne bom poimensko omenjal.

lp, igor

Last Edit: od igor.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1159

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
gasper napisal(a):

Kot je že omenil sokol,proizvajalci ne naročajo popolnih mehanizmov,ampak surove mehanizme t.i.Ebauche.
Te mehanizmi so posvem goli saj običajno nimajo ležajev oz. imajo kovinske,so brez nemirke, spirale.....Vsak proizvajalec jim potem dodaja svoje komponente.....

E, vidiš, ravno o tem govorim. Naročijo Eti, kaj naj bo, kakšni materiali in kako naj vse skupaj izgleda. V roke dobijo popolnoma izdelan mehanizem, ki ga samo vstavijo v svoje ohišje (sicer sem malo poenostavil, pa vendar). Seveda pa ne velja metati prav vse v en koš...

lp, igor

Last Edit: od gorazd.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1162

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Imatra napisal(a):

Evo prilimam še Steinharta-a v živo:-))

Takega sem gledal tudi jaz ,samo brez GMT.Oblika te ure je zelo samosvoja in všeč mi je robustna krona.
Ali resno misliš,da jih sestavljaj na kitajskem??reklamirajo pa Swiss made in Jura!

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1165

• Imatra
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Pozdravljen Gasper!

En zelo dober urar in poznavalec razmer na svetovnem tržišču mi je opisal to zadevo...Mislim da jih definitivno ne sestavljajo na Kitajskem,bolj kot drugo kupijo različne surovine v Hong Kongu...Če bi bila celotno izdelana v Juri,taka ura nebi mogla stat 500 eur za to kar ponuja...po moje,ohišja kazalce,stekla,krone in take stvari kupijo na Kitajskem,ker je pač projizvodnja dol toliko cenejša...seveda sami naročijo materijale,oblike itd...Nakar,spet po moje,pošljejo celotno zadevo v Evropo(Švica ali Nemčija kjer imajo sedež in sestavijo vse skupaj...seveda z original ETINIM mehanizmom,ki ga kupijo direktno od matične hiše...Tako rata izdelek Swiss Made.Z uro ni čisto nič narobe,je zelo kvaliteteten in všečen mehanski izdelek...Ni pa tukaj za govorit o nekem prestižu in zgodovini urarstva....Ura je SWISS MADE,ampak kot sem napisal paket dobiš iz Nemčije....So ekstremno resni,odgovorijo na vsak E-mail in ni noben problem kar se tiče nakupa preko spleta...Tudi kar se tiče rezervnih delov,kar dobro reagirajo!Jaz sem na moji po 2 tednih zgubil en vijak z ohišja...pisal sem jim mail in v roku 1 tedna so miposlali,brezplačno rezervne vijake.Tako de je vse OK!

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1166

• Imatra
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Da ne bomo zašli,preveč iz topica ki sem ga načel,sem našel to spletno stran o OYSTERQUARTZ-U,v bistvu je to kot nek fan page,kjer se dobi ogromno informacij o modelu!!

oysterquartz.net/

Last Edit: od Imatra.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1171

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
če se vrnemo k oysterquartzu. na začetku je nekdo napisal da naj bi bil to najboljši quartz mehanizem. s tem bi se težko strinjal. kaj takega se lahko prebere na raznih rolex forumih kar je razumljivo.
sem lastnik oysterquartza in ura je res všečna. sem pa tudi lastnik izredno redke kvarčne ure girard perregaux quantum terre. hišni GP mehanizem. upam si trditi da nič slabši od rolexa.

slike...

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1172

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
narobe sem napisal ure je GP equation terre.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 5 mesecev #1173

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Girard Perregaux,je eden izmed prvih švicarskih proizvajalcev,ki je popolnoma sam in s svojimi sredstvi izdelal kvarčni mehanizem.
Le malo kasneje pa jim je uspelo razviti najbolj natančni mehanizem,ki je prvi dobil certifikat za točnost.Nihal je s frekvenco 32.768Hz,kar je postavilo merilo za kvarčne ure(še danes).Za obletnico tega mehanizma so lansko leto naredili omejeno serijo Laureato s kvarčnim mehanizmom in prav s frekvenco 32.768Hz(zanimiva ura).
Iz katerega leta pa je tvoja Equation terre?
Moram reči,da je zanimiva urca tudi zato,ker ima stekleno dno kar pri kvarčnih urah ni značilno.
Stekleno dno ima tudi prej omenjena Laureato.

Last Edit: od gasper.
minutka.si minutka.si minutka.si