minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Grand Seiko

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21181

• maurice
  • maurice avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22

Shadow napisal: Maurice koliko je diameter te ure?

S šublerjem 39,5 do 39,6 mm (brez krone, seveda). Za moje zapestje ravno prav oziroma raje celo mičkeno prevelika.
Zahvale: Shadow

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21182

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Seiko GS tudi sam ogledujem že nekaj časa, prava brezčasna ura. A so še vedno precej draga in bodo očitno vedno, če so tako kvalitetne, kot kažejo tvoje meritve pa tudi zasluženo.

Lep ura, obilo užitka želim z njo!
Zahvale: maurice

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21183

• maurice
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

criptus napisal:
Super. Le sloves kot ga imajo svicarji mu manjka. Najbrz neupravičeno... Bi pa rad enkrat videl kak NEODVISEN NEPRISTRANSKI primerjalni test GS s kaksnimi zanimivimi svicarji... Morda bi kak posten urar znal kaj o tem povedat...

Grand Seiko je - po kvaliteti, ne po ceni - verjetno tam nekje v rangu cenovno dostopnejših ur (in mehanizmov) Jaeger-LeCoultre. Za JLC je znano, da imajo praktično same in-house mehanizme, tehnično superiorne, pri katerih pa z okrasitvijo ne gredo predaleč in ta način držijo cene nekje v rangu spodobnosti (za razliko od Lange&Sohne na primer, ki pa je seveda spet - skorajda - spodoben v primerjavi s Patekom).

GS je imel v preteklosti svojevrstno avro, ker se te ure niso dale neposredno kupiti v Evropi. Po mojem mnenju je s sprostitvijo prodaje v Evropi (in S.Ameriki) ter z odprtjem Seiko butikov firma naredila pravo stvar. Igor bi znal povedati še kaj več, morda tudi kakšno sočno off-the-record podrobnost.

Med poznavalci ima GS zaslužen sloves, ki po mojem zaostaja samo za tako imenovanimi velikimi tremi, pa za JLC, Lange&Sohne, Rolexom, Breguetom ter nekaj manjšimi brendi (na misel mi pridejo Blancpain, Parmigiani in morda Glashutte Original). Zmeraj bo prisotno nekaj navijaštva, najbrž sem koga tudi pozabil, ampak zdi se mi, da je Omega tukaj nekje, tudi po tehnični inovativnosti, drugi pa že zaostajajo. Seveda neodvisnih izdelovalcev a la Voutilainen ali FP Journe nima smisla omenjati v istem stavku z zgoraj navedenimi.

Ne smemo pa pozabiti, da GS ni najdražji in ne najprestižnejši Seikov izdelek.
Zahvale: apmata

Last Edit: od maurice.

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21184

• maurice
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

criptus napisal: Bi pa rad enkrat videl kak NEODVISEN NEPRISTRANSKI primerjalni test GS s kaksnimi zanimivimi svicarji...

Saj veš, da neodvisnega nepristranskega testa ni, oziroma bi bil, če bi ga ustvarila umetna inteligenca ali pa računalnik. In kaj se zgodi potem, ko nekdo naredi nekaj nepristranskega? O tem priča članek z brado na tej strani. Tam so si zadali kriterije, kaj je to high-end zapestna ura. In najcenejša ura, ki je zadoščala vsem kriterijem za high-end in še bonusu (trenutni direktor firme je bil neposredni sorodnik ustanovitelja, o čemer lahko večina Švicarjev samo sanja), je bila (malo muzike za vtis pompoznosti, potem globok vdih): SEIKO 5. S pristavkom, da se jim je zapestnica zdela preveč običajna, zato so kupili pas iz aligatorja, ki je bil seveda dražji od same ure :laugh:

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21185

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Sem ustvaril novo temo o GS.

Moderator

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21186

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Zelo zanimiv link o najcenejši High-End uri.

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21190

• MP
  • MP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Enkrat sem na nekem forumu našel mikroskopske slike obdelave GS vs Rolex, JLC itd.... Bili so brez konkurence, so pa zaradi te politike z EU dejansko manj ugodni. Se bolj splača na Japonsko/Singapur/HK pa nazaj in si na isti ceni. Gledal sem High-beat GMT v Barceloni, treba jo je videt v živo, da ugotoviš zakaj takšna cena.

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21195

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

maurice napisal:

whatever napisal: In prisel je tudi moj 20x cenejsi Seiko :)

Sam imam še tri, enega pa sem že prodal. SARB033 je zakon - kupil sem rabljenega pred 2 mesecema od kolega s Hrvaške in v 28 dnevih je skupaj pridelal 5 sekund prehitka. To sicer ne pomeni, da bi vsak dan prehitel manj kot 0,2 sekunde. Ampak maksimalno dnevno odstopanje je največ 2 sekundi v plus ali minus, večinoma pa 0,5 do 1 sekundo. Takorekoč Brownovo gibanje in zanj znamo napovedati, kako se s časom spreminja najverjetnejši odmik ;)

Sem gledal tudi SARB033, ampak je bila tale SKX007 tako poceni, da nisem imel izbire :silly: Mogoce enkrat se SARB017 :whistle:

Grand Seiko pred 8 let 11 mesecev #21197

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38

maurice napisal: Pred pol ure prispela menjava za ML Flyback Aviator.

Lepa. Že par let ogledujem GS linije, ampak nekako ne sprožim :) Če ti ni odveč, lahko na privat, kje si opravil nakup in kako je s servisom (dobil sem neke info, da razen pošiljanja na Japonsko ni opcij)...

Grand Seiko pred 8 let 10 mesecev #21216

• maurice
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

Miha81 napisal:
Lepa. Že par let ogledujem GS linije, ampak nekako ne sprožim :) Če ti ni odveč, lahko na privat, kje si opravil nakup in kako je s servisom (dobil sem neke info, da razen pošiljanja na Japonsko ni opcij)...

Imaš ZS (vem, malo pozno :( )

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si