Ok, malo bolj na dolgo, ker je izkušnja "zanimiva".
S punco sva šla na morje, kjer sva prvi dan preživela na bazenu. Ker sem imel uro (hamilton khaki officer auto, 100M) večinoma stalno na roki, sem ga imel tudi ob izletu v bazen, pri tem pa sva večinoma stala le pri šanku in niti plavala nisva.
Naslednji dan je bila na steklu kondenzirana voda, kar se ne bi smelo dogoditi. Ura ima oznako 100m, globlje od enega metra pa ni bila potopljena. Ker sva bila v Egiptu je servis odpadel, tako da sem počakal na vrnitev. Takrat sem jo odnesel na slowatch.
Že ob sprejemu sem bil deležen ne preveč prijaznega sprejema gospe za pultom in sicer s prvim vprašanjem - tale pa ni pri nas kupljena, a? Potem, ko sem ji pomolil račun in garancijski list, se je rahlo ohladila. Povedala je, da bodo uro testirali in osušili. Vse lepo, pustim na servisu in naslednji dan dobim klic serviserja, da je ura pripravljena na prevzem, pri čemer je osušena, testirana in da tesni. Ko sem se že skoraj odpravil proti Ljubljani, sem dobil še en klic, v katerem mi je serviser pojasnil, da se je pri sestavljanju poškodovala krona in os, ker sta bili poškodovani od rje. Servis naj bi trajal do tri tedne, češ da je čas dopustov.
Po skoraj treh tednih sem začel sam poizvedovati, kako napredujejo. Na prvi mail, ki sem ga naslovil neposredno na servis, ni bilo odgovora, tako da sem po dveh dneh znova poslal mail še na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., servisu pa v vednost. Odgovor je sledil v nekaj minutah, s tem da je bila sobota. Šele v začetku sledečega tedna sem dobil pojasnilo, da bo ura popravljena, ko dobijo nadomestne dele, predvidoma do četrtka naslednjega tedna. Torej še +10 dni. Prevzel sem jo sicer dva dneva prej kot napovedano. S tem, da gospa v sprejemnici spet ni bila ravno prijazna. Glede na to, da sem uro kupil pri njih in da ni ravno plastikfantastik kos za 12 EUR, bi pričakoval malo drugačen odnos. Ne pričakujem veliko, vendar pa bi lahko bil deležen vsaj manj odbijajočega sprejema.
Torej, ura ima push in krono. Voda je vdrla in poškodovala nekaj delov. Osušili so jo in popravili, na številčnici pa so še vedno madeži. Ura je še v garanciji.
Verjetno bom lahko zahteval še odpravo teh madežev, kajne?
Sicer pa bi rad imel s tem servisom čim manj opravka. Ob menjavi številčnice si mislim, da bo trajalo kar precej časa. Spet.
Sicer pa od kumulative popravil, znašajoči 45 dni, ostaja še 17.