Sicer pa ne vem, ali pa sem spregledal, če je bil ta portal morda ustanovljen za to, da bi privabil čim več isto mislečih (brez svojih »kapric«), ki bodo s čim manj dvomi in vprašanji zvesto sledili novitetam in častili vrhunske strokovnjake urarstva, ki so za svoj posel mastno plačani (kot pravi Sokol). Brez vsakršnega dvoma je, da ima vsak človek pač nek okus, sam sem predstavil že v nekaj postih le svojega. Ob vsem tem pa upam, da se na tem forumu lahko svobodno izmenjujejo mnenja. Sam imam pač o vsaki stvari svoje stališče, to pa je zgleda, Igor tebe, tako iztirilo, da si me poslal kupovat digitalni Casio in ker tega v vaši trgovini verjetno nimate, sem razumel tudi, da bi tak, kakršen sem, niti ne bil dobrodošel.
Napisal sem, da take ure ne bi zagledale luč sveta, po kriterijih stroke, ki se ukvarja z razpoznavnostjo, razumljivostjo in preglednostjo znakov, simbolov, (sem menda lahko štejemo tudi bistveni kontaktni image; številčnica-kazalci, neke ure) in ne da bi na splošno ne smele priti na trg. Taka trditev, bi bila seveda absurdna in v kolikor sem bil tako razumljen mi je žal.
Če imajo oblikovalci zaposleni v urarstvu kljub temu prodajni uspeh, (tega sicer resnici na ljubo natančno ne vemo) jim seveda gre vsako priznanje in naj pač oblikujejo tudi bolj estetske, a manj pregledne izvedbe.
Z mojim postom sem tudi hotel povedati, da tem trendom, zaradi lastnih slabih izkušenj, ne bi več sledil in kupil uro - oblikovalski presežek trendovske estetike in vpadljive ekstravagance, ki hkrati zanemarja preglednost.
Če Igorja skrbi, da bom s takšnimi predstavitvami stališč in okusa »zapeljal« in odvrnil od nakupa tudi kakšno njegovo potencialno stranko, naj to odkrito pove, pa bom z mojim javnim razmišljanjem na to temo prenehal, ne pa da moja opažanja označi za kaprice.