minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.

TOPIC: Najboljša za ...

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 11 mesecev #5126

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Za vsako priložnost so določene ure. K obleki se poda najbolje kakšna bolj elegantna ura (angleško dress watches), vendar tudi vse športne ure se dobro podajo k obleki. Tako se z obleko dobro ujamejo ure kot so Fifty Fathoms, Submariner, Seamaster…, ki naj bi bile v začetku potapljaške ure. Prav te ure sedaj na veliko nosijo k obleki in po mojem se zelo dobro podajo z moško obleko. Te norme so se že zdavnaj spremenile, včasih je pač veljalo k obleki elegantna ura. Npr. Submarinerja nosijo v Italiji tudi ženske, tudi ta veliko IWC (46 mm velika Big Pilot's Watch) sem videl že na ženski roki, čeprav naj bi bili tipični moški uri.
Za prosti čas pa je odvisno, kaj pomeni zate ta pojem. Kdor se v prostem času ukvarja s športi, kjer bi uro lahko hitro poškodoval, si izbere kakšno cenejšo uro, lahko tudi elektronsko.
Enako je tudi za vsak dan oz. za v službo, odvisno kakšen poklic imaš in kaj in kje delaš.
So pa določeni poklici, kot npr. v vojski ali v policiji, na bojno uniformo ali delavno pač ne paše zlata ali prevelika ura.
Za urarske navdušence pa so drugačna pravila, tisti, ki zbira žepne ure bo lahko nosil tudi žepno uro ali pa vintage uro. Predvsem je pomembno da spoštuje ure, da pozna malo zgodovino urarstva in zgodovino svoje ure in da z uro tudi pravilno ravna.
Lp

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 11 mesecev #5127

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Levjul napisal(a):

Za vsako priložnost so določene ure. K obleki se poda najbolje kakšna bolj elegantna ura (angleško dress watches), vendar tudi vse športne ure se dobro podajo k obleki. Tako se z obleko dobro ujamejo ure kot so Fifty Fathoms, Submariner, Seamaster…, ki naj bi bile v začetku potapljaške ure. Prav te ure sedaj na veliko nosijo k obleki in po mojem se zelo dobro podajo z moško obleko. Te norme so se že zdavnaj spremenile, včasih je pač veljalo k obleki elegantna ura. Npr. Submarinerja nosijo v Italiji tudi ženske, tudi ta veliko IWC (46 mm velika Big Pilot's Watch) sem videl že na ženski roki, čeprav naj bi bili tipični moški uri.
Za prosti čas pa je odvisno, kaj pomeni zate ta pojem. Kdor se v prostem času ukvarja s športi, kjer bi uro lahko hitro poškodoval, si izbere kakšno cenejšo uro, lahko tudi elektronsko.
Enako je tudi za vsak dan oz. za v službo, odvisno kakšen poklic imaš in kaj in kje delaš.
So pa določeni poklici, kot npr. v vojski ali v policiji, na bojno uniformo ali delavno pač ne paše zlata ali prevelika ura.
Za urarske navdušence pa so drugačna pravila, tisti, ki zbira žepne ure bo lahko nosil tudi žepno uro ali pa vintage uro. Predvsem je pomembno da spoštuje ure, da pozna malo zgodovino urarstva in zgodovino svoje ure in da z uro tudi pravilno ravna.
Lp

+1.

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 11 mesecev #5130

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
kaj pa ce nimas roleksa ali IWC??? :S

BTW: precej jih nima niti za kruh ... sicer zanimiva tema, ampak nimamo vsi prestiznih ur ... meni zelo lepo sede mehanska ura z belo stevilcnico in crnim usnjenim pasckom k temni obleki ... firma ??? kar si lahko kdo privosci :ok:

Last Edit: od Sidney70.

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 11 mesecev #5132

• blazb
  • blazb avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
To je bila tudi moja ideja pri temi. Da vsak napiše, kaj mu sede, ali pa kaj bi si želel imeti ob posamezni priložnosti na roki. Lahko je IWC ali pa Casio.

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 11 mesecev #5135

• oven
  • oven avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
A si predstavljate svarcenegerja z enim patekom z 38 mm premera? Al pa enga suhca z panerai egazzianno z 60 mm premera?? Jaz si ne. Moje mnenje je, da ura pove to, kar si, in kaksen clovek si. Seveda, ce mas dve ali vec ur ze pogledas, da vzames k obleki manj sportno uro. Vsi pa mamo eno uro ki nam je najlubsa in jo nosimo kjer se le da. Ljubico povsod vzames sabo :) se pa strinjam, da ce mas sam eno uro, casio g sock, jo raje ne daj gor k obleki.

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 10 mesecev #5353

• luni
  • luni avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
blazb napisal(a):

Zanima me torej, katera ura sem vam zdi najbolj primerna za obleko, prosti čas in vsak dan:

Za h gvantu, prosti čas in vsak dan ... definitivno Panerai: :silly: :smilebig:

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 10 mesecev #5355

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
luni napisal(a):

blazb napisal(a):

Zanima me torej, katera ura sem vam zdi najbolj primerna za obleko, prosti čas in vsak dan:

Za h gvantu, prosti čas in vsak dan ... definitivno Panerai: :silly: :smilebig:

U krasna !!!

Res je vsenamenska ura se strinjam. Enako sede lepo na kavbojke in majico kot na gvant.

Last Edit: od criptus.

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 10 mesecev #5356

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Podobno vsenamenska se mi zdi tale:

Pa tut na trenerki jo neredko vidiš ;)

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 10 mesecev #5359

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Hja, nekako takole je; ko se bo vpliven mož odločil imeti katerokoli prestižno uro na katerokoli opravo, mu bodo vsi prikimavali. Mi navadni, pa se moramo ubadati s takšnimi malenkostmi.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein
Last Edit: od sablfish.

Odg:Najboljša za ... pred 13 let 10 mesecev #5360

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Edmund Hillary je že dobro vedel, zakaj ni vzel Rolexa na vrh Mont Everest, čeprav jih je imel na ekspediciji. Vzel je rajši Smith uro.
Ni vsaka ura za vsako priložnost in za vsako vreme.

Last Edit: od Levjul.
minutka.si minutka.si minutka.si