Pozdravljeni,
najprej naj povem, da ure zbiram predvsem za svojo dušo in če sem le uspešen v iskanju ali pogajanjih si kupim večino ur, ki se mi zdijo lepe, zanimive, posebne ali si jih pač želim. Pri takšnem zbiranju je tako, da dostikrat če ure prej ne vidiš in "sprobaš" v živo na roki, dostikrat tudi nisi najbolj zadovoljen. Tako so nekatere v zbirki nekaj mesec, druge nekaj let, ene pa večno.
Zaradi tega vse ure ki jih ima vedno poslikam in zbirka teh slik je že precej obsežna (okoli 50 ur). Ker pa nisem fotograf in nimam profi opreme sem dostikrat presenečen ali pa zelo zadovoljen s slikami, ki mi uspejo in se včasih vprašam, zakaj ima dosti proizvajalcev pravzaprav pri predstavitvah svojih novih modelov ali na svojih web straneh, precej neizrazne slike. Da ne govorim o raznih web trgovinah ali nakupih preko eBay-a. Se mi je že zgodilo, da kakšna ura na original fotki sploh ne izgleda dobro, ko jo dobim je na roki super in tudi slike, ki mi uspejo so boljše kot bi glede na videno smel pričakovati.
No tako sem dobil idejo za to temo, ker si mislim, da nas je doti, ki svoje zbirke poslikamo. Seveda bi marsikdaj lahko s kakšnim nasvetom naredil za kašno uro tudi boljše slike. No če smo na kakšne slike ponosni ali se nam zdi OK, ali pa tudi ne in bi rabili kak nasvet, bi lahko to imeli tukaj?
Da priložim en primer. Ura ML Chroneo, kupljena z ozirom na sliko, ki je prva-gornja v prilogi, je v resnici takšna, kot je na spodnji sliki (moja slika). Meni se zdi razlika ogromna. Če tema že obstaja ali se zdi moderatorjem nepotrebna se lahko prestavi ali briše.