minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...

TOPIC: Zenith

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15626

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

Shadow napisal: Za 3.000 € boš moral kar dolgo čakati po moje.
Za zdaj sem zasledil najcenejšega za 4.500 €. Ne sme se pozabiti, da je imel nov kar visoke cene.

Je pa spet vprašanje, kaj želiš imeti na prvi in tretji sliki je z Elite kalibrom in ne z kronografskim El Primerom. Ta ima načeloma nižjo ceno.
Jaz je ne bi kupil, bi se pa med dvema odločil za El Primero kaliber, trije gumbi delajo uro dosti lepšo.

Je pa na prvi sliki pri luneti na oznaki 60 lepo vidna pomankljivost teh ur. Na robovih, ker so tako ostri, se odstranjuje PVD.

Tisti iz spodnje 3. slike se ponuja za 3 k EUR, pa še malo bi spustil ceno. Po drugi strani pa za ta denar najdeš npr. nov Breitling Super Ocean Heritage...?? Tak, da ko bo denar, bo tudi odločitev težka.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od apmata.

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15629

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Nobeno ekstremno odstopanje od ustaljenega dizajna se dolgorocno ni obneslo. Sem in tja se kje pojavi in pritegne dolocen krog kupcev a ne prezivi. Tudi samo oversized ure so se pricele zmansevat ...

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15639

• Shadow
  • Shadow avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97

apmata napisal:

Za zdaj sem zasledil najcenejšega za 4.500 €. Ne sme se pozabiti, da je imel nov kar visoke cene.

Je pa spet vprašanje, kaj želiš imeti na prvi in tretji sliki je z Elite kalibrom in ne z kronografskim El Primerom. Ta ima načeloma nižjo ceno.
Jaz je ne bi kupil, bi se pa med dvema odločil za El Primero kaliber, trije gumbi delajo uro dosti lepšo.

Je pa na prvi sliki pri luneti na oznaki 60 lepo vidna pomankljivost teh ur. Na robovih, ker so tako ostri, se odstranjuje PVD.

Tisti iz spodnje 3. slike se ponuja za 3 k EUR, pa še malo bi spustil ceno. Po drugi strani pa za ta denar najdeš npr. nov Breitling Super Ocean Heritage...?? Tak, da ko bo denar, bo tudi odločitev težka.

Verjamem, samo to ti je Elite kaliber in ne El Primero. Tu je še 3.000 € preveč, oz. se ga še dobi malo ceneje.

Jaz sem recimo za svojo (slika spodaj) plačal kar konkretno pod 3.000€.
Samo sem res en čas redno spremljal vse mogoče strani. Lahko bi se reklo, da se je treba malo potruditi :)

Last Edit: od Shadow.

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15641

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

Shadow napisal:

apmata napisal:

Verjamem, samo to ti je Elite kaliber in ne El Primero. Tu je še 3.000 € preveč, oz. se ga še dobi malo ceneje.

Jaz sem recimo za svojo (slika spodaj) plačal kar konkretno pod 3.000€.
Samo sem res en čas redno spremljal vse mogoče strani. Lahko bi se reklo, da se je treba malo potruditi :)

Zelo lepa, kaj je to temno modra verzija? Seveda tudi sam ko se bom spravil to nabavlajti bo večmesečni projekt opazovanja vseh mogočih variant nabave ;) Si jo našel od privat lastnika ali preko kakšne trgovine? Verjetno si dobil vse pripadajoče papirje, ker jaz brez tega dražje ure ne kupim.

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15642

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Zenith pilot diver..narejenih samo 800 kosov.

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15644

• Shadow
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Apmata prek dealerja črnega trga iz Švice.
Je bil pa toliko prijazen, da je poslal uro iz Nemčije.
Imam box, ostalih papirjev ni.
Jaz itak ne dam preveč na te papirje.

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15650

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
@Shadow-za tak denar in tako ohranjenega ( na sliki je videti kot nov ) bi tudi jaz naredil enako, sploh če je poslal iz Nemčije da nimaš carine in DDV-ja.

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15656

• Shadow
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ta sicer na sliki ni moja, je bila pa nenošena, se pravi NOS.
Zdaj je luneta malo slabša, kot sem že prej omenil je to hiba PVD-ja.
Dizajn, še posebej Xtreme serija, je res za izbrance, vendar je to dosti ure za ta denar, to ne gre zanikati.

Zenith pred 10 let 7 mesecev #15659

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

Shadow napisal: Ta sicer na sliki ni moja, je bila pa nenošena, se pravi NOS.
Zdaj je luneta malo slabša, kot sem že prej omenil je to hiba PVD-ja.
Dizajn, še posebej Xtreme serija, je res za izbrance, vendar je to dosti ure za ta denar, to ne gre zanikati.

Seveda, Exterme je posebna ura kar se dizajna tiče, meni je všeč in bi jo imel takoj, sploh kar sem videl v živo deluje super. Uro je na splošno precej težko oceniti po slikah, najboljše jo je dati na roko, da jo čutiš, otipaš to je ono pravo, kot Audiofilija, ko moraš sistem slišati, videti ni dovolj :laugh:

Last Edit: od apmata.

Zenith pred 9 let 11 mesecev #18290

• Shadow
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

minutka.si minutka.si minutka.si