minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...

TOPIC: Moja najljubša klasika...

Moja najljubša klasika... pred 10 let 3 mesecev #17115

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Prefinjen okus,
tako (zgornjo) imam tudi js :), le s črno številčnico in izpisane so vse rimske številke.. Sicer pa ne vem, če bi bila dovolj za tvoje zapestje, saj je premer (le) 36,8 mm..

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Moja najljubša klasika... pred 10 let 3 mesecev #17117

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
@Art

Hvala :) Ja res, brezčasne so. Tako enostavne in hkrati tako lepe. Ne moreš se jih naveličat :) Glede premera se strinjam. Meni osebno, čeprav nimam rok kot Rambo, je okoli 40 mm ravno dovolj. Je pa res, da samo milimetri ne povedo vsega. Sam dizajn in detajli močno vplivajo na to, kako velika/mala ura v resnici tudi izgleda...

Kater model Omege točno pa imaš? Si ga kaj testiral?

Moja najljubša klasika... pred 10 let 3 mesecev #17118

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Ref. 48755001
Zanimivo, ko sem vzporedno (ko sem iskal škatlo in papirje) preverjal na spletnih straneh, da bi prilepil kakšno fotko, v Chrono24, Ebay, Amazon.. nisem našel niti ene enake (to je z vsemi izpisanimi rimskimi številkami, črn alig. pašček in črna številčnica.. Čudno saj je bila kupljena v Oktobru 2012..
Ne nosim je sicer dosti (malo jo »šparam«) a kadar je v uporabi, me vedno znova navdušuje s svojo tajinstveno eleganco in natančnostjo teka. Tudi v vseh šestih položajih teče enako, nekje pol sekunde, ali celo manj/24h v plus. Včasih celo tako malo, ko me že začenja skrbeti, da se mi urca ne bo »premislila« in začela polagoma iti v minus..
Ampak upam, da ne. Zgleda, da je le co-axial (sicer cal. 2500) tisti, ki je najmanj občutljiv na lego in temperaturo, kakor tudi na spremenljivo jakost navitja.

Moja najljubša klasika... pred 10 let 3 mesecev #17119

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
2500 je izjemen mehanizem. Ceprav predelana ETA s co-axialom, je glede na vse Omege, ki sem jih nosil se najbolj tocno tekel. Ne mors verjet a v sekundi na dan !!! In nisem edini s takimi izkusnjami. Edino ko rabi servis se mu precej 'poslabsa'. Tako da ne gre cakat prevec na generalko.

Tale spodaj bo najbrz? Omega jo nima vec v katalogih. Je pa lepa. Ceprav meni bela stevilcnica bolj odgovarja.

www.luxusuhr24.de/uhren/omega/de-ville/d...matic_4875.50.01.htm

Attachments:
Zahvale: Art

Last Edit: od criptus.
minutka.si minutka.si minutka.si