blazb napisal(a):@Imatra, @Skiro
To, da ima Unitas niti ni nujno slabo. Gre za preverjen in vzdržljiv mehanizem, vprašanje, če je manufakturni P3000 dejansko tako vzdržljiv? Pa še ena stvar je in to so stroški vzdrževanja. Panerai je zelo zaprta hiša. Za vsak resnejši poseg je treba uro poslati v glavni štab, kjer imajo le dve ceni v ceniku. Periodični servis (dobrih 180 EUR) in glavni servis (dobrih 500 EUR). Meni je recimo na 88 šel štift za menjavo paščka. Uro sem čakal mesec in pol. Prva ponudba dobrih 500 EUR, nato se je Loboda pritožil in so znižali na periodični servis za, mislim, da 189 EUR - tega dela mi ni mogel nihče v Slo zagotoviti. Če gre karkoli na Unitas ali Valjoux mehanizmu lahko pri nas popravi recimo Robnik, če pa na manufakturnem pa le pooblaščeni servis v Švici, kar traja in stane.
Se strinjam blaz.Kar se tice rezervnih delov,vem da je Panerai blindiran!Model 000(pravi panearisti ga obozujejo,vsaj tako berem po drugih forumih),ker je rocno navijanje,legendarna kolekcija itd....Kar se mene tice bi ga tudi imel.Sam ne morem pa mimo dejstva,da je v bistvu osnova mehanizma unitas oz eta 6497,6498(ne vem tocno)...obozujem ta mehanizem in sem si lastil ze dosti ur z njim v notranjosti.Pred kratkim,tudi simpaticen Glycine ki sem ga kupil rabljenega za 300 eur z tem mehanizmom.Bog ne daj da bi primerjal ti dve uri,ampak 3700 je res dosti.Ko kupujem novo uro in se odlocam okoli modela,vedno pogledam kaj bi lahko se dobil za denar ki ga bom porabil....Za 3700 si uresnicis marsikatero zeljo,se posebej med rabljenim.Ce bi bila nekje od 2800-3200+popust ob nakupu novega,bi se za mojo vizijo o tej uri splacalo...