minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 8 mesecev #4901

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
blazb napisal(a):

@Imatra, @Skiro

To, da ima Unitas niti ni nujno slabo. Gre za preverjen in vzdržljiv mehanizem, vprašanje, če je manufakturni P3000 dejansko tako vzdržljiv? Pa še ena stvar je in to so stroški vzdrževanja. Panerai je zelo zaprta hiša. Za vsak resnejši poseg je treba uro poslati v glavni štab, kjer imajo le dve ceni v ceniku. Periodični servis (dobrih 180 EUR) in glavni servis (dobrih 500 EUR). Meni je recimo na 88 šel štift za menjavo paščka. Uro sem čakal mesec in pol. Prva ponudba dobrih 500 EUR, nato se je Loboda pritožil in so znižali na periodični servis za, mislim, da 189 EUR - tega dela mi ni mogel nihče v Slo zagotoviti. Če gre karkoli na Unitas ali Valjoux mehanizmu lahko pri nas popravi recimo Robnik, če pa na manufakturnem pa le pooblaščeni servis v Švici, kar traja in stane.

Se strinjam blaz.Kar se tice rezervnih delov,vem da je Panerai blindiran!Model 000(pravi panearisti ga obozujejo,vsaj tako berem po drugih forumih),ker je rocno navijanje,legendarna kolekcija itd....Kar se mene tice bi ga tudi imel.Sam ne morem pa mimo dejstva,da je v bistvu osnova mehanizma unitas oz eta 6497,6498(ne vem tocno)...obozujem ta mehanizem in sem si lastil ze dosti ur z njim v notranjosti.Pred kratkim,tudi simpaticen Glycine ki sem ga kupil rabljenega za 300 eur z tem mehanizmom.Bog ne daj da bi primerjal ti dve uri,ampak 3700 je res dosti.Ko kupujem novo uro in se odlocam okoli modela,vedno pogledam kaj bi lahko se dobil za denar ki ga bom porabil....Za 3700 si uresnicis marsikatero zeljo,se posebej med rabljenim.Ce bi bila nekje od 2800-3200+popust ob nakupu novega,bi se za mojo vizijo o tej uri splacalo...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 8 mesecev #4906

• luni
  • luni avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
No takole, še uradno:

Last Edit: od luni.

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 8 mesecev #4908

• carmare
  • carmare avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
Kje se dajo sploh pri nas videt te ure pri nas, kdo je uvoznik?

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 8 mesecev #4910

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
carmare napisal(a):

Kje se dajo sploh pri nas videt te ure pri nas, kdo je uvoznik?

Zlatarstvo Loboda

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 8 mesecev #4924

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Če so moje informacije pravilne, Loboda ni več AD (authorized dealer) za Panerai. Trenutno mislim, da ni zastopnika za to znamko v Sloveniji. Pa tudi sicer imajo navadno AD precej malo modelov za pokazat. Odvisno od tega kaj in koliko jim matična tovarna nameni. Seveda Sloveniji, deželi na sončni strani Alp, ne namenijo ravno veliko. Večjo izbiro imajo Panraievi butiki, recimo Munchen, Firence, ne vem, če ni tudi na Dunaju morda. A tudi tam nikakor ni 100 %, da dobiš željeni model. Politika Paneraia je, da vsako leto na tržišče relativno omejeno število ur. Nekatere vroče modele, recimo trenutno 372 s pleksijem in 47 mm premerom ter ročnim navijanjem (mehanizem P3000) se čaka precej časa. Tako tudi cene rabljenih pogosto niso kaj dosti nižje od novih, z nakupom želene limitirane serije, recimo Fiddyja (PAM 127) pa si lahko tudi dobro zaslužil oz. oplemenitil svojo naložbo.

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 8 mesecev #4935

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Unitas je zelo dober mehanizem, enostaven, čist, brez balasta, zavesliv, preizkušen. Najdemo ga marsikje.
Popravi ti ga pa skoraj vsak servis v Sloveniji.

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 8 mesecev #4945

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
je tako. pam127 in pam217 (praktično identična ura, le da ima krono na drugi strani)..kolikor me spomin ne vara je bil cena za ta dva modela med 8 in 9k eur. danes..v povprečju med 13000 in 15000eur.

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 7 mesecev #5050

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
Gledam cenik in ugotavljam da sem zmeraj bolj oddaljen od željenega modela. Če bom še predolgo čakal bo spet dvig cen in posledično še daljše čakanje z moje strani :angry:

Odg:OFFICINE PANERAI - Informativne cene za leto 2012 pred 13 let 7 mesecev #5054

• luni
  • luni avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
xcape napisal(a):

Gledam cenik in ugotavljam da sem zmeraj bolj oddaljen od željenega modela. Če bom še predolgo čakal bo spet dvig cen in posledično še daljše čakanje z moje strani :angry:

S februarjem 2013 gredo cene še za 10% gor - odvisno od modela (nekateri več, drugi manj). :ok:

Last Edit: od luni.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si