minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Namenjeno izključno malim oglasom.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Zanima me nakup žepne ure

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16742

• Zarja
  • Zarja avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Živjo!

Sem nova na forumu in me zanima, če mi lahko pomagate.

Za fanta bi rada kupila žepno uro. Ne vem, kam točno pogledat, oz. kaj je dobra ura in kaj ne, če me razumete :) Rada bi nekaj posebnega, mogoče kakšno bolj antiko, ni pa nujno.

Zelo bom vesela kake informacije!

Lp

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16743

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Zdravo,

za večino moških je ura ko za ženske nakit. Torej je treba vsaj malo upoštevati kaj mu je v osnovi všeč, moderen ali vintage dizajn, mehanska ali quartz ura idr. Ko te osnove upoštevaš je že malo laže svetovati in iskati;)
Že tako pa je nekaj posebnega kupiti žepno uro.

LP
Zahvale: Zarja

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16744

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Popolnoma drži kar je apmata napisal, sam bi pa dodal še dve vprašanji. Koliko si preipravljena za uro odšteti? Ali se tvoj fant na ure spozna in jih že ima ali si se to sama spomnila in mu boš kupila njegovo prvo žepno uro?

Če boš odgovorila vprašanja od apmata in mene, bomo pa že lažje kaj priporočali ali poiskali :).
Zahvale: Zarja

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16745

• Zarja
  • Zarja avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Super, pa zacnimo :)

Torej, fant v osnovi ne mara ur (zapestnih), se mu pa dopadejo zepne ure, ker tudi grejo v njegov stil. Tako da izkusenj z urami se nima. Zato tudi ne bi znala odgovorit, ali mehansko ali baterijsko ali katerokoli :) za nakup sem se odlocila sama, pripravljena sem odsteti tam nekje 200€, lahko odstopa gor ali dol. Glede izgleda mislim, da bi blo bolj fajn kako vintage, starinsko uro, prej kot npr.kako moderno. Njegov stil je namrec bolj tak sik, poseben. Npr.rad prizge pipo in nosi lajblc in baretko, da si boste lazje predstavljali :) ce bi ga mogla opisat, bi rekla, da je tak gosposki, zato bi rada uro, ki se k temu stilu poda.

Upam, da sem kaj pomagala z odgovori.

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16748

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Ok, približno predstavo sedaj imam :).

Glede na povedano, bi ti odsvetoval nove ure, sicer se jih da dobiti precej kvalitetne, vendar to, kar je na voljo pri nas in v tem cenovnem razredu, močno odsvetujem. Posledično bi izključil tudi vse quartz ure, torej ure na baterijo.

Za cirka 200 € se da dobiti že spodobno uro. Če ima rad malo kičast slog, bi svetoval štajerko, to so ure, ki imajo bogato ohišje in ponavadi lepo pobarvane števičnice. V tvojem cenovnem ragnu bi se dobilo tudi tako, ki bi imela lepo okrancljan mehanizem. Da si lažje predstavljaš (slika je prva, ki sem jo na googlu našel):

Slaba stran štajerk pa je, da so v osnovi to pravzaprav nekvalitetne ure s poceni mehanizmi, ki so samo zelo lepo nakrancljane.

Če bi imel tvoj fant rad resno uro, glede na povedano jo bo tudi uporabljan in nosil, bo verjetno nekaj pomenila tudi sama točnost (mimogrede, pri nobeni stari uri ne pričakuj točnosti kot pri baterijskih, 20 s na dan narobe je že ''točna'' ura), bi mu svetoval kakšno staro Zenith ali Omega uro. To so izjemno kvalitetne ure, sloga pa je resen, ponavadi nič okraskov, se pa čuti kvaliteta. Na Bolhi se bi kakšna dala dobiti, cena pa bi morala biti v tvojem zastavljenem okvirju... Še slika, da si predstavljaš:

Napiši ''žepna ura'' v Bolho in še sama malo preglej, v vsakem primeru pa ti svetujem, da se morda pred nakupom obrneš na nas, da ti damo še kakšen nasvet, ker nakup stare žepne ure za začetnika zna biti dokaj problematična stvar, ker je na trgu tudi dosti slabih ur, ki se prodajajao po nerealnih cenah.

Še to...
Če bo fant uro res nosil, boš morala razmisliti o verižici, ker prave žepne ure se ne nosi tako kot mobitela, v žepu skupaj s ključi.
Attachments:

Last Edit: od Slamca.

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16749

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Nekaj teh vintage ur je tudi ne eBay-u, verjetno večja izbira, je pa res, da jo kupiš po slikah. Dobi se kaj zanimivega tudi za okoli 200€.

Moraš pa vedeti, da gre tu za res stare ure, tako, da prav vrhunsko ohranjeno bo težko najti, a to je tudi čar vintage ure, da ima neko patino. Nekatere imajo še bakelitne številčnice, kar pomeni, da imajo že morda kakšno razpoko. Vse so seveda vodo netesne :-)

SEm mislil dodati Par linkov pa jih sistem reže?

Last Edit: od apmata.

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16750

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
www.chrono24.com/en/zenith/pocket-watch-...watch--id3859951.htm

Redkejši, bolj natančen mehanizem z 17 kamni.

195€ pa še se da dogovoriti.

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16751

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
Če bi danes kupoval žepno uro, samo Ebay. Samo še kruh nisem kupil na Ebayu. :laugh: . Kvalitetne slike in podroben opis dovolj govore. Če pa misliš da so te prvarali, še zmeraj odpreš case in dobiš denar nazaj.
Kar se tiče Bolhe, resen prodajalec bo pristal na to da urar pregleda uro. Tudi če je servis potreben, je to najmanj. Seveda, če ti je ura všeč. Bolšjak, ljubljanski, zadnje čase kolikor jaz spremljam je bolj slaba izbira. Veliko "lovcev" je okoli tako da vse kar je kvalitetno in ceneje, hitro izgine. Leta nazaj je bilo par resnih dealerjev na bolšjaku.
Tudi urarji imajo nekaj te robe na prodaj. To naj bi bila neka garancije. V glavnem vsepovsod se pogajaj za ceno.

Specijalizirane urarske forume in njihovo kupim-prodam sceno ne poznam.

evo ene Zenitke...železničarska klasika...kupljena 15+ let nazaj...enkrat je padla z 10 cm višine in se ustavila....urar jo je pregledal in najdel par neoriginalnih delov noter...na srečo je vse imel in zdaj že desetletje veselo tiktaka polek glave kjer spim...tudi zdaj mi pribija na levo uho... :)

Omega je novejšega datuma...železna....in pol tanjša kot starejše...srebrna verižica ne paše zraven, ampak koga briga...najbrž je 100 let starejša od ure...

cene nebi smele bit čez 200 evrov...vse odvisno od interesentov...
osebno bi iskal srebrno Omego

Last Edit: od MorskiPas.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16752

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Se strinjam s predhodniki. Za dober denar se da dobit dobro srebrno Omego. Taksno imam tudi sam in sem zadovoljen. Morda bi pogledal tudi Zenith. Je pa vsekakor precej bolj fajn kaka Vintage kot nove. Te odsvetujem. Sicer se da kaj dobrega dobit a ne za tak denar. Vintage je vsekakor bolj shick posebej z imidzem osebe ki jo opisujes. Edin problem zna bit potencialna obrabljenost Vintage ure s tem pa manjsa tocnost in trajanje do servisa. Ampak vsekakor srebrna Omega !!!

Upam da se oglasita ili_lj in sokol. Bi znala met kaj na lagerju...

Last Edit: od criptus.

Zanima me nakup žepne ure pred 10 let 2 mesecev #16754

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
Naj dodam še eno moje opažanje. Ceneje bo če dobiš uro z verižico kot če kupuješ posebej. Kvalitetna vintage verižica zna bit zelo draga. Sploh kakšna angleška hallmarked.

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si