Sam osebno prisegam na proizvajalca-distributerja škatel (tudi ostale opreme in orodja za urarje) iz Nemčije, katerega link bom prilepil na koncu posta. Govorim iz lastnih izkušenj, saj sem škatle in navijalce za ure, pa tudi ostalo periferijo, naročal in prodajal.
Škatle so različnih velikosti, so iz različnih materialov in so različnih cenovnih razredov. Po mojem mnenju so za resnega ljubitelja in zbiratelja zanimive le lesene. Imajo jih v črni barvi in v nekakšni barvi češnje. Vse so ročno polirane v visokem sijaju. Les je natančno dimenzioniran in se brez napake prilega (govorim o osnovi in pokrovu). Notranjost je iz črnega žameta in kakovostno zalepljena, da se ob nenehnem "prometu" z urami ne odlepi ali strga. Tudi blazinice so iz žameta in na robovih lepljene in šivane, torej tudi tu niso varčevali pri kvaliteti. Cena za škatlo za deset ur je bila skoraj nerazumnih 178 eur, a navdušenje ob lastništvu in pogled na precizno izdelano lepotico odtehta vsak cent.
Tole sem naročlil jaz:
www.beco-professionals.com/product_info....-polished-black.html
Slike so precej slabe, v originalu so zadeve bistveno lepše.
p.s.
pridržujem si pravico da vsi podatki niso točni, v kolikor so se v dveh letih, odkar ne delam več z njimi, zamenjali materiali ali kvaliteta.
Če koga zanima kaj o njihovih navijalcih za ure naj pove in lahko kakšen odstavek napišem tudi o njih.