Nočem pacati teme o točnosti ur, zato odpiram novo temo:
gorazd napisal(a):Opozoril bi na neprimerno raven izražanja nekaterih. Vsebina, ki ni argumentirana in se spušča na osebno raven je bila počiščena, forumaši pa opozorjeni.
Prosim, da se drugačno mnenje od drugih izrazi argumentirano in spoštljivo.
Morebitne prijave, nesoglasja in pritožbe pa se rešujejo neposredno tule:
www.minutka.si/forum/12-pripombe-pohvale-teave.html
Administrator
Zakaj nisem presenečen?
1. Kje sem bil žaljiv? Nikoli nisem argumentiral ad hominem; vedno sem se spopadal z napisanim. In če je napisano traparija, jaz to tudi napišem. Saj se lepo pogovarjamo in argumentiramo, samo ko nekdo večkrat zapored neargumentirano(!) trdi isto, jaz trapariji pač rečem traparija. Na zrelosti osebnosti je potem, da zna razlikovati. Če se nekdo zaradi tega, ker je njegova izjava označena za idiotsko počuti idiota, to ni moja težava. Jaz nikogar nisem označil za idiota. Vsak pravnik bi ti znal enako pojasniti.
Ravno tako nikjer nisem uporabljal smeškov...
2. Kaj je moderiranje na forumu? Če naj bi dosledno pomenilo, da se skrbi,
"da se drugačno mnenje izrazi argumentirano in spoštljivo" - gorazd, potem je moderatorjem v tej temi že zdavnaj spodletelo. En od članov svojih zapisov nikakor ne zna argumentirati. V svojih prispevkih obilno besediči, a odgovora na jasno zastavljeno vprašanje ne zmore. Ali je spoštljivo do ostalih članov, da na jasno zastavljeno vprašanje ne odgovoriš, svojih trditev pa ne znaš argumentirati? Kje je spoštljivost do ostalih članov, ko se tema znova in znova skuša preusmerjati z novimi in novimi hipotetčnimi situacijami? A to pa je spoštovanje do tistih, ki terjamo jasen odgovor? In če je ta član moderator, ali to pomeni, da ima vedno prav!
A sem jaz lahko užaljen, če se nekdo izogiba mojemu vprašanju? Ali grem zaradi tega lahko jokat administratorju?
3. Ali zgornje opozorilo pomeni, da lahko po forumu poljubno stresamo bedarije, dokler ostanemo vljudni in politično korektni. In ko bo nekdo naše bedarije označil s pravim imenom, torej bedarijo, bomo ugotovili, da smo užaljeni in šli po pomoč k adminu. Očitno je lažje hoditi jokati administratorju, kot pa odgovoriti na preprosto vprašanje ali celo priznati lastno napako.
Nezmožnost priznanja lastne napake in iskanje pomoči pri avtoriteti mi veliko pove o osebnosti.
4. Zakaj je bilo izbrisano to? Prosim za argumentiran odgovor, kje sem bil tu žaljiv?!
Levjul napisal(a):Po izobrazbi nisem fizik, o njej sem se učil samo v gimnaziji. Zato je moje znanje o fiziki temu primerno (skromno).
Se opazi od daleč.
Kaj natančno je tu žaljivega? Izrazil sem svoje strinjanje.
Ve, da je njegovo znanje o fiziki skromno, a se ima kljub temu glede fizike za nezmotljivega. A je komu kaj jasno, meni namreč ni.
In ko potem v postu napišem, da je njegovo znanje pomanjkljivo, je pa post izbrisan. WTF
V življenju stvari večkrat posplošujemo, tako je tudi na forumu. Tako delam tudi sam, nekaj zaradi hitrosti in komfortnosti. Problem generalizacije pa je nenatančnost.
Kar ne vem, poizkušam dobiti predvsem na internetu, zato zraven navedem tudi internetno stran, iz katere sem povzemal.
Najlažje na forumu je razno kibiciranje, vsebinsko pojasniti neko stvar je težje.
A si kdaj pomislil, da bi se sam držal nasvetov, katere tako pokroviteljsko deliš?
Walk the talk.
In kaj je žaljivega tu? Drugim očita to, kar dela sam in na to sem ga opozoril. S svojim pokroviteljsko vzvišenim in agresivnim slogom pisanja je Levjul že odgnal enega člana.
Ravno Levjul je tisti, ki ne zna pojasniti stvari.
3. Ali lahko od člana, ki se izogiba odgovoru, vztrajno terjam odgovor?
4. Ali lahko zapisano traparijo označim s traparijo, če odgovor argumentiram?
5. Ali je administratorjeva pomoč iz pozicije moči na voljo vsem, ki svojih trditev niso sposobni argumentirati?
Vprašanja 2-5 so zaprtega tipa. "Da" ali "Ne" zadošča.
Pa prosim za MOČ ARGUMENTA, ne za ARGUMENT MOČI.
PS: v bodoče prosim, da se me po ZS ne opozarja več. Vse kar mi imaš glede mojeganačina pisanja napisati, mi lahko napišeš javno.