minutka.si

Zmago Jelinčič Plemeniti

Zmago.R1.jpg1. Poznani ste po svojem plemenitem in izbranem okusu. Kaj vam je ljubše: lepa dekleta, politika, orožje ali zapestne ure?
Zagotovo so mi najljubša lepa dekleta, ki pa jih zdaj, odkar imam eno lepo dekle za ženo in dve lepi deklici za hčerki, opazujem zgolj od daleč. Politika je za preživetje, vendar pa gre za to, da ostajam v njej, ker sem zavezan tistim volilcem, ki so mi dali glas in jih ne nameravam niti ne smem izdati. Res pa je, da se v njej kar dobro počutim. Orožje me fascinira z močjo, preciznostjo in lepoto izdelave, ure pa so v tem istem rangu, le da gre za manjše stroje.

2. 7. januarja praznujete rojstni dan in portal minutka.si vam želi vse najboljše. Ste si zaželeli kakšno novo zapestno uro? Ste kdaj dobili za darilo uro?
Res je, rojstni dan je tu, vendar kakšnih posebnih želja po darilih nimam. Ure, ki bi jih želel so precej drage, vendar sem videl eno, Patek Philippe ... uuuuau! Dobil pa sem uro za darilo, vendar je kar nekaj časa od tega.


3. Vaša zbirka ur ni tako obsežna kot zbirka orožja pa vendar, je še kakšna prav posebna ura v vaši zbirki?
Človek pač ne more zbirati vsega, kar je lepo ali kar mu je všeč, čeprav se temu poskušam približati v kar največji meri. Žal po večini neuspešno. Imam pa eno prekrasno žepno uro iz okoli leta 1600. Res lepa zadeva, vendar jo bo potrebno restavrirati.

4. Katera je vaša najljubša zapestna ura in katero imate trenutno na roki?
No res je, ravno najljubšo uro imam na roki, Hublot, Luna Rossa. Čeprav nisem ravno ljubitelj ur na zapestju, pa je to tista, ki jo z veseljem nosim, kadar pač nosim uro.

5. Katero lastnost pri urah najbolj cenite (znamka, dizajn, natančnost, mehanizem, prestižni materiali…)?
V največji meri me prepriča dizajn pri uri, ki jo nosim, mehanizem pri urah, ki so za zbirko, in prestižni material, kadar gre za uro, ki jo podarim.

6. Ali se vam zdi, da je med slovenskimi poslanci prisotna kultura nošenja ur?
Nasploh je kultura pri slovenskih poslancih precej nizka, vendar pa je nekaj svetlih izjem. Kar se ur tiče, jih po večini nosijo po principu 'čim večja tem bolje, da se zagotovo opazi'.

7. Običajno pogledate na zapestje, ko srečujete ljudi? Morda ženske pogledate, kakšen nakit nosijo?

Pri ženskah vedno opazim njihov nakit. Ura pa je del tega, vendar ne v prvi vrsti. Le redka ženska si lahko privošči, da bi k vsaki obleki imela svojo, posebno uro, medtem ko je pri nakitu vseeno malo bolje. Raznolikost je večja, čeprav še vedno premajhna. Sicer pa gre pri tem tudi za krivdo slovenskih medijev, ki nakita sploh ne poznajo, ga zato ne znajo ločevati in še manj ceniti.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si